Copy

Nieuwsbrief 33 - februari 2021

Maandelijks publiceert CJG Rijnmond een nieuwsbrief voor samenwerkingspartners, stakeholders en professionals. Heeft u de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u deze ook graag ontvangen? Meld u nu aan!

Brandbrief Jeugd online aangeboden aan Blokhuis

Onder aanvoering van de Barendrechtse wethouder Reshma Roopram ondertekenden ruim 150 wethouders de brandbrief Jeugd, waarin zij het kabinet oproepen tot actie vanwege de gevolgen van de coronapandemie voor jongeren. Tientallen instanties, waaronder CJG Rijnmond, ondersteunden dit initiatief. Vrijdag overhandigde Roopram de brandbrief digitaal aan staatssecretaris Blokhuis. Het kabinet maakte al eerder bekend extra geld uit te willen trekken voor een maatschappelijk steunpakket. Lees verder

AD interviewt gepensioneerd jeugdarts Cissy Siebel op coronapriklocatie

CJG-jeugdarts Cissy Siebel (67) is al even met pensioen, toch twijfelde ze geen moment toen haar werd gevraagd of ze voor de GGD aan de slag wilde gaan. Nu is Cissy 4 dagen per week in de running. Het AD/Rotterdams Dagblad zocht haar op, op de vaccinatielocatie Rotterdam/The Hague Airport en maakte een mooi portret van deze bevlogen (jeugd)arts. Lees het hele interview met Cissy.

Wij zijn 1 van de 100 (van Sander)

In de regio Rijnmond hebben zo’n 70.000 mensen geen werk. Een groot deel van hen heeft extra hulp nodig om aan een baan te komen. De Rotterdamse BN’er Sander de Kramer gaat de uitdaging aan om binnen een half jaar minstens 100 werkgevers met een sociaal hart te vinden. CJG Rijnmond is één van de ondertekenaars van de 100 van Sander. Zo willen wij ons samen sterk maken voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Lees meer over het doel van dit initiatief op de 100 van Sander.

Vaccinatie tegen meningokokkenziekte en HPV
op CJG-locaties gestart

Vanwege het coronavirus organiseren wij geen grootschalige vaccinatiedagen, zoals in sporthallen of Rotterdam Ahoy. Alle ruim 13.000 14-jarigen uit ons werkgebied, inclusief de jongeren uit 2006 die de vaccinatie nog niet hebben gehad, worden daarom dit voorjaar uitgenodigd om de prik tegen de meningokokkenziekte A, C, W en Y (MenACWY) te komen halen op een CJG-locatie bij hen in de buurt. Dit geldt ook voor alle tienermeisjes die nog niet, of niet volledig, zijn ingeënt tegen HPV, het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Op onze website leest u er meer over.

GroeiGids app in een nieuw jasje

De GroeiGids app is vernieuwd: een nieuwe frisse vormgeving en verbeterde navigatie. Ouders vinden in de app antwoord op al hun vragen over gezond opgroeien en opvoeden. Zo ondersteunt de GroeiGids alle (aanstaande) ouders in Nederland in elke levensfase met betrouwbare informatie. 

Met een nieuwe frisse vormgeving en verbeterde navigatie is de app klaar voor de toekomst. Op hun YouTube-kanaal staat een kort filmpje met uitleg over de app.
Webinar sociale netwerken
Het NJi, het SCP en het lectoraat Jeugd van de Hogeschool Utrecht organiseren op 11 maart de webinar De waarde van verbinding: sociale netwerken van en voor ouders nader bekeken, over sociale netwerken bij opvoeden en ouderschap. En over de waarde hiervan. Tijdens de webinar is er aandacht voor de uitkomsten van een SCP-onderzoek over dit onderwerp en zijn er diverse presentaties. 
Meer informatie
Werken bij het CJG ...
… voor wie elk kind belangrijk vindt. Kent u iemand die eraan wil bijdragen dat alle kinderen in de regio Rotterdam-Rijnmond gezond, veilig en kansrijk kunnen opgroeien? Die zich sterk wil maken voor de belangrijke levensfase van 0 tot 18 jaar? Wij hebben op dit moment verschillende vacatures, bijvoorbeeld voor jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en een directeur Jeugd & Gezin.
Bekijk onze vacatures
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email
Website
Website
Copyright © 2021 Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond.
Wil je geen e-mail meer van ons ontvangen? Schrijf je dan hier uit.
Stuur deze email door of pas je gegevens aan.