Handbal Someren Nieuwsbrief, April 2016

Seizoensafsluiting met een kampioensfeestje!


De zaalcompetitie is inmiddels ten einde en is zondag 20 maart gezellig afgesloten. Tijdens de laatste Super Sunday van het jaar werd het Dames 1 team gehuldigd vanwege het kampioenschap in de eerste klasse en konden alle teams en supporters mee een feestje bouwen. Het volgende feest is natuurlijk het jubileumweekend van 3, 4 en 5 juni. Vergeet je niet aan te melden via het online aanmeldformulier.

Inhoud

Agenda


April
•  27. Koningsdag

Mei
•  16. Pinkstertoernooi
•  28. Bekerfinales @ de Postel

Juni:
•  03. Jubileumweekend
•  04. Jubileumweekend
•  05. Jubileumweekend

September:
•  02. Die Heise Bierfesten
 
Facebook
Website
Twitter

Voorwoord

Beste handbalvrienden,

De zaalcompetitie is helaas alweer afgelopen, hopelijk hebben alle teams er plezier in gehad en is iedereen tevreden over de prestaties. De Dames 1 zijn kampioen geworden, dus zij promoveren volgend jaar weer naar de hoofdklasse. Benieuwd hoe zij het feestje gevierd hebben? Lees dan snel verder. In de Algemene Leden Vergadering van 4 april werd de eerste jubileumactiviteit nog een keer aangekondigd: het Benefietetentje bij het Wapen van Someren. Zowel de jeugd als de senioren hebben dinsdag 19 april kunnen genieten van een 3-gangen diner.

Naast het jubileumweekend van 3, 4 en 5 juni zijn er het weekend ervoor ook al activiteiten in de Sporthal. Wij zijn namelijk gekozen om de Brabantse bekerfinales te organiseren op zondag 28 mei, dus noteer het in de agenda. In de vorige editie van de nieuwsbrief hebben we kunnen zien hoe de leider van de Heren 1 tegen het spelletje en alles er omheen aankeek, maar hoe zit het met de leider van de Dames 1, Annemieke van Brussel? Verder hebben we de afgelopen periode kunnen zien dat het nationale dames handbal steeds meer op de kaart wordt gezet. Het samen kijken van de wedstrijden in café de Postel is een grote hit. Nu de dames zich hebben geplaatst voor de Olympische Spelen van komende zomer is dat ook zeker weer iets om naar uit te kijken. Ook voor deze editie hebben we weer enkele jeugdleden in het zonnetje gezet. Ditmaal de mascottes Julia en Rosan en daarnaast is Bram aan het woord, dus ben je benieuwd wat hij allemaal van het spelletje vindt? Lees dan snel verder! In het Paasweekend zijn we met de Heren 1, Dames A en Dames 1 nog internationaal gegaan. Het Belgische toernooi in Sint-Truiden was een daverend succes. Hopelijk kan iedereen snel bijkomen van de zaalcompetitie en weer fit en compleet aan de veldcompetitie beginnen!

Veel leesplezier en tot de volgende editie!

Sportieve groetjes,

De Redactie van Handbal Someren

Veerle Kusters, Noraly Maas, Sjim Meeuws, Janet Snoeijen en Ilse Wijnen

Woordje van de voorzitter

Beste leden,

In deze nieuwsbrief, andere bladen en omroep zal er volop meer over geschreven gaan worden: het weekend van 3,4 en 5 juni, ons 40 jaar bestaan van de vereniging. Ik ben er de laatste tijd mede van op de hoogte gehouden door de jubileumcommissie en vind dat ze een mooi programma samengesteld hebben.

40 jaar voor een vereniging is al niet niks en als je dan terug kijkt en leest hebben we hier ook met ons allen iets moois van gemaakt. Van de mensen die in 1976 het initiatief hebben genomen om deze club op te zetten, tot de mensen die het nu draaiende houden, iedereen heeft het allemaal op zijn wijze gedaan en zie daar het resultaat. Elk jaar en seizoen is er gekeken hoe wij het spelletje handbal wilden spelen en alle andere activiteiten erom heen. Sommige zijn gebleven en andere vielen weer af, dit ging met de tijd mee uiteraard.

Heel veel mensen hebben zich in al die tijd ingezet om het voor elkaar te krijgen dat het een vereniging is die goed in elkaar steekt en waar het gezellig is om naar toe te gaan, zowel op sportief gebied als voor de gezelligheid. Dat heb ik gehoord uit de verhalen van vroegere leden en ik ondervind het nu zelf. We moeten dan ook al die mensen bedanken voor hun steun en inzet die geleverd is om dit allemaal voor elkaar te krijgen, daarom bestaan we nu en hebben we zeker toekomst. Toekomst voor de nieuwe jeugdleden die uiteindelijk door kunnen groeien naar het 1e team en de taken van anderen overnemen om dit alles draaiende te houden.

Ik hoop daarom ook dat een ieder die zich betrokken voelt bij deze vereniging in het weekend van 3,4 en 5 juni bij de jubileumactiviteiten aanwezig kan en wil zijn, dat zou een mooie beloning zijn van al die mooie jaren van het handbal in Someren.

Tot de volgende keer.
Ben van den Boomen

Ga naar de website

Update van de jubileumcommissie

De uitnodigingen voor het jubileumweekend zijn er uit en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Vooral over de reünie zijn mensen erg enthousiast. Maar, dat is natuurlijk niet het enige wat we tijdens het jubileumweekend hebben georganiseerd. Daarom hopen we dat zoveel mogelijk mensen zich ook zullen aanmelden voor de activiteiten de rest van het weekend. 

Aanmelden voor het jubileumweekend
Vergeet je niet aan te melden via het online aanmeldformulier. Via deze link (en hieronder) kun je het programma nog eens nalezen. Oh, en wist je dat de jeugdleden op de vrijdagavond niet 1, maar 2 introducees mee mogen nemen! Wat een feest!!


Heb je nog leuke foto's, filmpjes of momenten om te delen? Die kunnen we nog steeds goed gebruiken dit jubileumjaar. Laat het ons weten via jubileum@handbalsomeren.nl

- Terug naar boven -

Kleurwedstrijd

 
Vanwege het 40-jarig jubileum is er dit jaar ook een kleurwedstrijd. Wil je meedoen? Download de kleurplaat hier. Je kunt je kleurplaat inleveren vóór vrijdag 20 mei. Op de kleurplaat kun je lezen waar je hem in moet leveren.

De winnaar van de kleurwedstrijd wordt bekend gemaakt tijdens het jubileum- weekend in juni.
Aanmelden jubileumweekend

Benefietetentje

Op dinsdag 19 april zijn veel leden langsgekomen om samen te eten en de eerste jubileumactiviteit bij te wonen. Zowel de jeugd als de senioren konden genieten van een 3-gangen diner bij het Wapen van Someren. Na een voor-, hoofd- en nagerecht kon men uiteraard nog even blijven hangen en een drankje doen. Vooral Ellen de Wit hield het goed vol, de legende zegt dat ze er nu nog zit...

- Terug naar boven -

Nederlandse handbalvrouwen naar Rio!

Handbal is één van de sporten die beoefend wordt tijdens de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro. Sinds 1976 is handbal voor de vrouwen Olympisch. De wedstrijden vinden plaats van 6 tot en met 21 augustus in de Arena Carioca. Zowel aan het mannentoernooi als het vrouwentoernooi nemen twaalf landen deel. Elk team mag uit maximaal vijftien handbal(st)ers bestaan.

Tijdens het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen hebben de Nederlandse handbalsters zich voor het eerst geplaatst voor de Olympische Spelen. Achter het scherm moedigden de handballers van Handbal Someren de dames aan. In de zomervakantie zal iedereen dus moeten zorgen dat hij of zij een tv, smartphone of tablet in de buurt heeft om de wedstrijden toch te kunnen volgen.

Olympisch Handbal - Rio 2016

Seizoensafsluiting: de eerste en tweede helft

Het seizoen zit er weer op en dat werd gevierd op zondag 10 april. De dag begon met de wedstrijden en als eerste waren de Heren 2 aan de beurt. Ze wonnen deze wedstrijd gewonnen met 30-27. In de rust was er een kort optreden van een cheerleader.
 
Na deze wedstrijd was het de beurt aan de kampioenen van onze vereniging dit seizoen: de Dames 1. De wedstrijd was geen probleem meer voor de dames, zeker gezien ze nog een appeltje te schillen hadden met deze tegenstander. Aangezien er iemand bij de heren beloofd had te gaan cheerleaden als de dames kampioen werden, was er nog wat extra spektakel te zien tijdens de rust van deze wedstrijd. Het publiek en de scheidsrechter & wedstrijdtafel werden nogmaals vermaakt door een geweldige act. Het enige dat op dat moment raar was, was dat de dames van Someren aan 1,5 minuutje rust genoeg hadden en de zaal alweer binnen kwamen. Daarna werd de wedstrijd gewoon lekker uitgespeeld en natuurlijk gewonnen en zo sloten de Dames 1 de tweede seizoenshelft ongeslagen af.
 
Het team van Dames 2 mocht nu hun geluk komen beproeven. Onder leiding van Tom Kusters begonnen ze goed aan de wedstrijd. Ja ook bij de Dames 2 was het mooi om te zien dat de tegenstander die dag niks te zoeken had in Someren. Onze Dames 2 hebben wel weer eens laten zien aan de hele vereniging dat zij ook een geweldig team zijn.
 
Toen was het de beurt aan de Heren 1. Nadat de heren vorige week hoorden dat het kampioenschap helaas niet meer haalbaar was, was de spanning er ook wel een beetje vanaf. De tegenstander was ook al een beetje klaar met het seizoen merkten ze en dat schemerde in de tweede helft nog meer door. Van Leon mochten de showballen pas komen met een voorsprong van 15 goals. De voorsprong was er, alleen de showballen mislukten allemaal helaas.
 
Als afsluiter van het sportieve deel van de dag mochten de Dames A hun kunsten komen laten zien. Helaas was de tribune al een beetje leeggelopen, maar de ouders van alle dames zaten nog in het publiek samen met een paar heren en dames. Natuurlijk moest er ook sfeer zijn voor de Dames A in het publiek, dus moesten de ouders even een cheer leren. Iedereen kent de in België aangeleerde cheer nu onderhand wel zodra er gescoord wordt (je linkerhand omhoog, je rechterhand omhoog, van links naar rechts en klappen en klappen) Het kostte een paar keer oefenen, maar 4 goals verder hadden alle ouders het door. Gelukkig konden ze dit nog vaak genoeg uitvoeren, want de Dames A waren lekker op dreef en lieten de tegenstanders zonder punten Someren weer verlaten.
 
- Terug naar boven -

Seizoensafsluiting: de derde helft

Nadat iedereen uiteindelijk in de kantine was werd het tijd om de Dames 1 officieel te huldigen. Zo werden ze eerst weer even een voor een naar voren geroepen en kregen ze allemaal schitterende bloemen en natuurlijk een taart van de Heren 1 en sterke drank van de Dames 2. Na de huldiging werd er nog afscheid genomen van 2 speelster van de Dames 1: Lieke van Brussel en de vedette van het team Lian van den Boomen. Na een speech van bijna 1 uur was het toch eindelijk tijd om te feesten en te genieten van de frietwagen die ineens langs kwam.

Even een impressie: wat vind je van vandaag en wat is het leukste?

 • Nikki (Dames A): Heel erg leuk, ik ben er nog niet zo lang maar het leukste is de friettent want daar kun je eten. Met Ilse is het leuk en waarom komt Ruby niet in de nieuwsbrief?
 • Ellen de Wit (Dames 2): Echt een geweldige dag en het leukste is dat de Dames 2 4e zijn geworden. (de rest van de Dames 2 bevestigde dit)
 • Lian van de Boomen (Dames 1): Natuurlijk kampioen worden, alleen de muziek mag harder want dan begint het gezellig te worden.
 • Jovien (Heren 2): We hebben vandaag gewonnen en het is een goede afsluiting van de competitie zo op deze manier.
 • Erik(a), (huisvrouw met kortpittig kapsel, Heren 1): Kei gezellig, mooie seizoensafsluiting, beetje bier drinken, buurten met iedereen en ons moeder doet een beetje gek.
 • Els (vriendin van Leon, leider van de Heren 1): Dat vooral de Heren 1 een (spetterende) wedstrijd speelde en proost op het kampioenschap van de Dames 1.

Het weer zat ook nog eens mee dus er was niks te klagen deze dag. Nadat iedereen uitgegeten was, barstte het echte feest los. Hans had het er maar druk mee, maar gelukkig kan deze man alles aan wat zijn pad kruist. Dus bij deze ook nog even bedankt Hans voor de goede zorgen. Uiteindelijk ging nog een select groepje dat nog niet genoeg gefeest had door het dorp in en de rest is waarschijnlijk gewoon lekker op tijd in slaap gevallen.
 
Kortom en snel samengevat: het was een mooi seizoen. Iedereen bedankt voor de mooie afsluiting 10 april en hopelijk zien we iedereen volgend seizoen terug in de sporthal!
 
- Terug naar boven -

Kampioenschap Dames 1

Al vanaf de start van de competitie was Dames 1 van Handbal Someren een titelkandidaat in de eerste klasse. Tijdens de competitie werden er een aantal keer punten verspeeld door de koplopers en vandaar dat de competitie een zenuwslopende ontknoping leek te gaan krijgen. Maar Someren kwam richting het einde van de competitie een paar punten los en ineens was daar de kans om al vroegtijdig kampioen te worden. Na een gewonnen thuiswedstrijd op zondag 20 maart (met nog twee wedstrijden op het programma) was daar ineens het verlossende telefoontje: Tachos heeft verloren en kan niet meer gelijk komen met Someren, de Dames 1 van Someren zijn kampioen!

Een kleine pre party in de kantine op 20 maart was de aanloop naar het kampioensfeestje op 10 april, tevens een Super Sunday en de seizoensafsluiting. Deze dag startte voor Dames 1 met de laatste competitiewedstrijd en een mooie overwinning die ervoor zorgde dat ze de gehele tweede competitiehelft ongeslagen waren. Wie weet was die overwinning ook wel deels te danken aan de chearleader-mascotte die dag. Juichend het veld af, juichend het kleedlokaal in en toen was het tijd voor het echte feest: de flessen champagne werden ontkurkt en na het douchen hees iedereen zich in het kampioenshirt.

Nog even snel een broodje gegeten in de kantine en daarna op de platte kar het centrum van Someren door om te laten weten dat het kampioenschap binnen was. Het was vrij rustig in het dorp, maar daar werd de pret niet minder op. Vlaggenzwaaiers Elsemieke en Lieke waren misschien wel de grootste enthousiastelingen van allemaal (Elsemieke ging er zo in op dat ze bijna de helft van het team knock-out zwaaide) en de sfeer op de kar was top!

Bij terugkomst in de Postel volgde het kampioensfeestje en de huldiging van het damesteam. Mooie bosjes bloemen, een grote taart en flesjes drank verder werden Lieke en Lian nog even in het zonnetje gezet vanwege hun vertrek bij de club. Om de seizoensafsluiting te vieren was er die dag ook nog een frietwagen. Een grote groep spelers en supporters waren 's avonds aanwezig om mee te eten. En daarna weer verder met de party binnen! Het feestje duurde voort tot in de avonduurtjes en werd door een aantal man nog voortgezet in het dorp. Het was een zeer geslaagde dag!

Nu wacht het damesteam de volgende uitdaging: opnieuw de hoofdklasse betreden en de positie in deze klasse handhaven. 

- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's

Uitslag zaalcompetitie


Dames Senioren 1       1    (12)    KAMPIOEN
Dames Senioren 2       4    (11)
Dames Recreanten      5    (09)
Heren Senioren 1         2    (10)
Heren Senioren 2         6    (11)
Dames A                        3    (08)
Dames C                        9    (09)
D-jeugd                           2    (09)
 
Bekijk het resultaat van
de zaalcompetitie hier

Mascottes van de dag 

Tijdens de Super Sunday van zondag 20 maart liepen er tijdens de wedstrijd van de Dames 1 en Heren 1 ook nog 2 meiden mee. Dat waren de mascottes van de dag. Deze 2 meiden mochten de wedstrijd vanaf de spelersbank meemaken en zelfs een keer op doel schieten voordat de wedstrijd begon. Natuurlijk waren we benieuwd wat ze er zelf van vonden om mascotte van de dag te zijn.
 
Vraag 1: Wat dacht je toen je vanochtend opstond?
Julia: Het wordt een leuke dag vandaag.
Rosan: Het wordt een leuke dag, dat dacht ik ook.
 
Vraag 2: Wat vond je het leukste/spannendste van de dag?
Julia: Bij de dames was het super spannend. Het was zoo spannend, het stond opeens 7-7.
Rosan: Was echt kei spannend ja bij de dames. Het stond dacht ik ook een keer 17-13.
 
Vraag 3: Wie vond je het beste van de dag en waarom?
Julia: Sjim, want die had 8 goals gemaakt en dat was het meeste van allemaal
Rosan: Ik vond ook Sjim om dezelfde reden.
 
Vraag 4: Heb je vandaag ook nog iets geleerd?
Julia: Dat je de hele tijd kan stuiteren en ook heel snel.
Rosan: Nee.
 
Vraag 5: Vind je de naam 'mascottes van de dag' goed of zou je het anders genoemd hebben?
Julia & Rosan: (na een tijdje overleg gehad te hebben met elkaar waren de dames er samen aan uit:) Het moet geen 'mascottes' meer zijn maar 'Spekkies van de dag'.
 
Bij deze hartelijk bedankt Julia en Rosan dat jullie bij de dames en heren allebei spekkie (mascotte) wilden zijn. En de dames en heren kijken weer met veel plezier uit naar wie de volgende 2 spekkies zullen zijn.

- Terug naar boven -

Wist je dat...

 • De veldcompetitie weer begonnen is?
 • Het pinkstertoernooi 16 mei is?
 • En Handbal Someren natuurlijk weer meedoet?
 • Robert ten Kate zijn scheidsrechtersdiploma heeft gehaald?
 • Jan Kessels en Willie van den Boomen al 25 jaar lid zijn van de club?
 • Ze daarom tijdens de jaarvergadering in het zonnetje zijn gezet?
 • Dames 2 altijd een roddel kwartiertje voor de wedstrijd heeft?
 • Ze de roddels beoordelen met verschillende kleuren kaarten?
 • De Dames 1 volgend jaar weer hoofdklasse speelt?
 • Lian van den Boomen en Lieke van Brussel afscheid nemen bij de Dames 1?
 • Ingrid de aanvoerdersband letterlijk en figuurlijk van Lian heeft overgenomen?
 • Anke nu dus de oudste is van de Dames 1?
 • Sjors Sportief goed bezocht was?
 • Dit ook geldt voor de ouderdag bij Dames 1?
 • Bas Vossen nu de keeper is van de Heren 1?
 • Leon gaat trouwen op 20 mei?
 • Sjim een beetje talent heeft voor cheerleaden?
 • Als je bij Sjim op de training een Barcalona shirt aan durft te doen je een hesje krijgt?
 • Ben van den Boomen aftredend voorzitter is?
 • Veerle Kusters ons nieuwe lid is bij de nieuwsbriefredactie?

De bal is voor... Bram

Iedere editie in de nieuwsbrief is weer een ander lid van de jeugd aan het woord. Deze editie is het Bram van de F-jeugd. Zoals altijd stellen we weer een paar vragen en zijn benieuwd naar de antwoorden!
 
Vraag 1: Stel jezelf eens voor?
Ik ben Bram. Ik ben 6 jaar oud en handbal bij Handbal Someren in de F-jeugd
 
Vraag 2: Wat vind je zo leuk aan handballen?
Ik ben de enige jongen die erop zit bij in mijn team. Ik weet niet wat ik het leukste vind, eigenlijk wel alle spelletjes.
 
Vraag 3: Wat is je favoriete spelletje om te doen tijdens de training? En waarom vind je dat zo leuk?
Trappetjes lopen, maar waarom weet ik niet.
 
Vraag 4: Is er ook iets wat je helemaal niet leuk vindt?
Ik vind alles leuk.
 
Vraag 5: Wil je nog iets leuks zeggen tegen iedereen van de vereniging?
Jaa dat ik het hier heel leuk vind!

- Terug naar boven -

minihandbal@handbalsomeren.nl

Interview: leider Annemieke van Brussel


Vorige editie van de nieuwsbrief konden jullie allemaal lezen over het geweldige interview met de leider van de Heren 1. Dit interview kan bij sommigen natuurlijk ook een aantal vragen hebben opgeroepen. Als de Heren 1 van Someren een leider hebben, hebben de Dames 1 van Someren dat dan ook? Het antwoord op deze vraag wordt maar meteen gegeven, want dat is namelijk: Ja. Als je goed naar de bank van de Dames 1 kijkt zie je vooraan net als bij de Heren 1 iemand zitten met een boekje op schoot en allerlei dingen opschrijven. Dat is nou Annemieke van Brussel. Zelf heeft ze al een geweldige handbal carrière achter de rug en is alweer een tijdje actief bij het recreanten team. Ze is een van de liefste mensen van de handbal vereniging volgens velen. Maar genoeg ter introductie, geniet van het interview met de leider van de Dames 1: Annemieke van Brussel
 
Vraag 1: Wat is de hoofdtaak van een leider in jouw ogen?
Mijn taak is om er voor te zorgen dat de meiden lekker aan een wedstrijd kunnen beginnen en dat ze bij mij terecht kunnen voor alle grote of kleine dingen die er spelen of nodig zijn. Vragen over een simpel zakdoekje of een wedstrijdsituatie, ik duik in mijn tas of in mijn hersenpan voor een oplossing.
 
Vraag 2: Hoe lang ben je al leider van de Dames 1?
Van de Dames 1 ben ik al sinds 2011 leidster. Samen met trainer Leo Kusters ben ik van de jeugd overgestapt naar Dames 1.
 
Vraag 3: Heb je soms wel het gevoel van ik loop het veld in en doe het eens voor?
Soms wel, zeker als ze wat tammetjes aan het spelen zijn. Maar ik weet ook meteen dat ik het qua snelheid van zijn lang zal ze leven niet bij kan houden.
 
Vraag 4: Wat mis je in het team?
Het geloof in eigen mogelijkheden. Deze dames hebben nog zoveel meer in hun mars en dat willen ze zelf maar niet beseffen.
 
Vraag 5: Overleg je als leider tijdens de wedstrijd samen met de coach wel eens een bepaalde tactiek?
Soms geef ik een suggestie om een speler in te zetten of om een ander systeem in de aanval of verdediging te brengen. Het is dan aan de trainer om hier wel of niets mee te doen.
 
Vraag 6: Zou je ook coach van de Dames 1 willen worden? Of misschien wel van de Heren 1?
Nee, absoluut niet. Ik heb het ooit tijdelijk over genomen toen Leo Kusters ziek werd. Toen was voor mij meteen duidelijk dat het niets voor mij was. Laat mij maar lekker op de achtergrond bezig zijn en voor de kleine dingetjes zorgen en aanwijzingen geven. De verantwoording leg ik graag bij de hoofdtrainer neer. ;) en voor wat de heren betreft......... Ik denk dat jullie het niet aan kunnen om mij als hoofdtrainer te hebben. :) :) :)
 
Vraag 7: Vind je jezelf een betere leider dan die van de Heren 1?
Zeker niet, Leon en ik zijn ieder op onze eigen manier leider. Ik heb door mijn eigen handbalverleden een andere kijk op het wedstrijdgebeuren en kan wedstrijdgericht meer aanwijzingen geven. Maar dat maakt je niet perse een betere leider. Leon is bij de heren heel goed op zijn plek.
 
Vraag 8: Als de scheidsrechter niet eerlijk aan het fluiten is kan je dan altijd goed je mond houden? Want als leider heb je toch wel een voorbeeld functie in het team.
Over het algemeen wel. Wat ik wel probeer is om via opmerkingen naar speelsters de scheidsrechter attent te maken op bepaalde foutjes. In de hoop dat het iets uithaalt. Maar teveel commentaar werkt vaak alleen maar averechts, dus dat probeer ik te vermijden. Op een bepaald moment een enkele opmerking heeft vaak meer effect. Maar de meiden moeten hun mond houden van mij. Ik zeg altijd: ik kan van de tribune nog coachen, maar jullie kunnen niet van de tribune spelen.
 
Vraag 9: Wat vind je het ergste wat er kan gebeuren in een wedstrijd?
Gemeen spel of grove smerige overtredingen. Ik ben een voorstander van hard aanpakken, maar een onsportieve overtreding of een duw van achteren.... dan word ik laaiend.
 
Vraag 10: Wil je nog iets leuks kwijt aan de vereniging?
Ik hoop dat iedereen net zoveel plezier in het handbal heeft als ik al die jaren al heb. En probeer het beste uit jezelf te halen, dan ben je altijd een goede handballer.

- Terug naar boven -

Jarigen van mei

03. Niels van der Hulst (2000)
03. Ilse Berkers-Wijnen (1991)
05. Max van de Mortel (2003)
05. Sharon Vossen (1988)
07. Meggy van Lierop (1985)
08. Koen van de Mortel (2005)
10. Antwan Maas (1974)
10. Manon Hurkmans (1994)
11. Elsemieke Driessen (1994)
13. Yvonne Geers (1982)
14. Winny van Ekert (1949)
15. Lian van den Boomen (1986)
15. Onze Corrie (1991)
15. Patty Joosten (1971)
16. Sylvia Raijmakers (1998)
20. Yvon de Wit (1997)
23. Jan Kessels (1958)
23. Marly Kusters (1990)
24. Nyree van Splunder (1988)
24. Peggy van Moorsel-Leenen
(1982)
27. Loes Robben (2003)
31. Joost Kessels (1996)

Jarigen van juni


01. Tom Hanssen (1995)
03. Frits Aspers (1955)
03. Yvette Roelofs (1991)
05. Ilse Zeegers (2000)
10. Sylvia van Bree (1994)
12. Anke van Horne (1989)
13. Lisa Peters (1995)
14. Rob Hanssen (1992)
17. Barry van Horrik (1984)
19. Tjitske Joosten (2002)
20. Yvon van den Boomen (1993)
21. Annemieke van Brussel (1966)
25. Ton Kusters (1959)
 

Toernooi Sint-Truiden

Na een goede voorbereiding was het op 25 maart dan eindelijk zover: Handbal Someren goes international. Zowel de Dames 1 als de Heren 1 vertrokken vrijdagavond bepakt en bezakt richting de Belgische grens. Met de bus en auto's tot de nok toe vol met boodschappen, handbalgerei en slaapspullen kwamen we aan bij onze slaaplocatie. Daar was het al aardig druk, dus we hebben snel onze spullen op de slaapplek gedumpt en al vrij snel was het tijd voor de feestavond. Daar lieten we natuurlijk even zien waar we goed in zijn, namelijk het feest in gang zetten. Hoewel we een redelijk leeftijdsverschil even aan de kant moesten zetten hebben we er met z’n allen een hele leuke avond van gemaakt en gingen we allen moe naar ons bedje.

Op zaterdagochtend zijn de dames A op tijd vanuit Someren vertrokken, want zij speelden de eerste wedstrijden. Dames 1 hebben een stukje van de wedstrijd kunnen zien en hadden vervolgens het geluk dat zij een keepster van de dames A, Renske, in mochten zetten tijdens de wedstrijden. Over de uitslagen van de zaterdag zullen we het maar niet hebben en we gaan snel weer door naar waar we goed in zijn: de feestavond. Iedereen was al een beetje moe, maar we hebben er toch weer een leuk feest van gemaakt waarbij we de andere deelnemers ons kampdansje hebben geleerd en ook de polonaise werd regelmatig ingezet. Een hoogtepunt van het weekend was wel de saamhorigheid binnen de teams, iedereen ging bij elkaar kijken en moedigde elkaar aan. Ook hebben we nieuwe liedjes geleerd van de andere aanwezige teams en die waren zo’n succes dat we ze er gewoon inhouden vanaf de tribune in Someren!

- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's
Facebook
Website
Twitter
Copyright © 2016 Handbal Someren, All rights reserved.