Handbal Someren Nieuwsbrief, Maart 2017

Nog even knallen!


De laatste wedstrijden van de zaalcompetitie komen er alweer aan. De kaarten zijn grotendeels geschud, nu barst de strijd voor los voor onze teams om de laatste belangrijke punten te pakken. Niet alleen het seizoen loopt richting het einde, ook het voorzitterschap van Ben van den Boomen zit er bijna op. Tijdens de algemene ledenvergadering op 27 maart is hij voorzitter af, dus lees in deze nieuwsbrief het allerlaatste woordje van onze voorzitter Ben!

Inhoud

Agenda


Maart:
•  19. Super Sunday
•  24. Bowlen jeugd
•  27. Algemene ledenvergadering

April:
•  02. Seizoensafsluiting (eetfeest)

Juni:
•  16,17,18. Jeugdkamp
Facebook
Website
Twitter

Voorwoord


Beste handbalvrienden,

De zaalcompetitie loopt alweer bijna ten einde, maar daarmee komen ook weer een heleboel leuke activiteiten terug. Allereerst aanstaande zondag weer een Super Sunday waarbij er de hele dag een vol programma is en er weer van alles is geregeld, zo is er een prijsvraag met ontzettend gave prijs! Onze vrijwilligers zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor deze vereniging, zo zijn we heel blij om weer een nieuw bestuurslid aan jullie voor te mogen stellen, namelijk Joan Swinkels! We hebben hem direct aan de tand gevoeld in de pen is beland bij, lees snel verder om hem beter te leren kennen. Nog succes met de laatste wedstrijden van deze zaalcompetitie en hopelijk kijken jullie met veel plezier terug op dit seizoen.

Veel leesplezier en tot de volgende editie!

Sportieve groetjes,
De Redactie van Handbal Someren
Veerle Kusters, Noraly Maas, Sjim Meeuws, Janet Snoeijen en Ilse Berkers-Wijnen

Woordje van de voorzitter

De laatste.

Toen mij voor deze nieuwsbrief gevraagd werd om het woordje van de voorzitter te schrijven, realiseerde ik me dat het ook de laatste zou zijn die ik zal schrijven als voorzitter van deze mooie club. Zoals jullie weten treed ik op de jaarvergadering van 27 maart af. Op het moment dat ik dit woordje schrijf, gaat er van alles door me heen, want vanaf het moment van aantreden 7 jaar geleden en nu is er van alles gebeurd. Te veel om op te noemen, dat is zeker. Je komt bij mooie momenten, deze weet je meteen te benoemen en natuurlijk ook mindere momenten die je niet snel vergeet. In de tijd als voorzitter heb ik gemerkt hoe de club in elkaar zit, alsof het een familie is.

We hebben elkaar altijd geholpen waar dit nodig was, elke keer stonden er weer mensen op die iets voor deze vereniging wilden betekenen en dat vond ik het mooiste van allemaal. Ik vind het jammer dat we de opvolger nog niet hebben kunnen vinden om het stokje over te nemen. Het bestuur zal hier een goede invulling aan geven.

Ik heb in al deze jaren heel veel mensen leren kennen en leden zien komen en gaan, wat altijd voorop stond is dat het plezier op nummer één stond en al het andere komt dan vanzelf.

Beste allemaal, ik ben trots dat ik al die jaren voorzitter ben geweest van deze mooie en gezellige club. Ook in deze verenigingen zaten voor mij weer mooie leermomenten en wil daarbij aangeven met hele fijne mensen gewerkt te hebben. Ook de leden van deze periode wil ik bedanken want zonder leden is er geen vereniging.

Als laatste wil ik iedereen heel erg bedanken en zie jullie zonder meer nog in de sporthal.

Tot ziens,
Ben van den Boomen

Ga naar de website

Super Sunday 22 januari

22 januari was het weer tijd voor de eerste Super Sunday van het jaar. Een dag vol met spanning en sensatie. De activiteiten commissie had weer goed zijn best gedaan om er weer een schitterende handbaldag van te maken en deze werd gestart door de Heren 2. De oude vedettes bij de heren lieten meteen al vroeg zien hoe je het handbal spelletje moet spelen. Voor ongeveer zo’n 10 minuten en dan gaan ze even uitrusten. Maar na een mooi wedstrijdje met een aantal schitterende acties erin eindigde de eerste wedstrijd helaas in een verliespartij voor Someren. (29-31) Hierna was het de beurt aan de Dames 2. Onder leiding van Tom Kusters en Bjorn Kusters laten de Dames 2 zien wat ze allemaal kunnen. De tegenstander was vastbesloten ons sterke Dames 2 team te verslaan. Maar dat gaat zomaar niet. Elk doelpunt werd gezien als de overwinning maar helaas voor beide teams was dat niet het geval. Een gelijk spel was helaas wat er overbleef aan het einde. (11-11)
 
De Heren 1 mochten na de Dames 2 hun kwaliteiten laten zien. Het was pas hun eerste wedstrijd na de kerst maar dat moet geen probleem zijn. De Heren 1 ontvingen de nummer 1 van de competitie. Hoewel het spel erg goed was en er flink geknokt werd, was toch de ervaring van de heren van Swift net teveel voor de jonge ploeg onder leiding van Frits Aspers en Leon Linders. Een uiteindelijk geflatteerde uitslag konden we het achteraf wel noemen. (23-31) En toen het hoogst uitkomende team van Handbal Someren. De Dames 1 ontvingen PSV. Een mooie wedstrijd in de hoofdklasse beloofde een spektakel. En dat werd het zeker. De mooie jonge damesploeg van Someren liet even zien dat ze zeker in de hoofdklasse thuishoren. Een paar goals voor maar helaas ook tegen hield de wedstrijd spannend. De scheidsrechter leek niet zo van de spanning te houden, want de dames werden toch een aantal keren enigszins onterecht benadeeld door de scheids en dat resulteerde in een achterstand die net niet meer goed gespeeld kon worden (20-24).
 
En dan het laatste team. De Dames A van Someren mogen nog even op het eind van de dag hun talenten showen, met als kleine extra 2 mascottes van de F-jeugd. Zei mochten ook even laten zien hoe goed zij een balletje kunnen gooien. De laatste wedstrijd was net zo spannend als de voorgaande wedstrijden deze dag. De Dames A wisten dat er nog steeds geen 2 punten gepakt waren deze dag. Dit gingen ze dus even laten zien. Gerard Slegers liet de vereniging even zien wat voor een geweldig dames A team wij hebben. De ene goal na de andere, en de één nog mooier dan de ander. Met een mooie laatste wedstrijd konden we dus toch de Super Sunday met een overwinning voor Handbal Someren afsluiten (22-15)


Mascottes van de dag: Nova en Julia
We gingen na de wedstrijd nog snel even langs Nova en Julia om nog even te peilen hoe zij de dag ervaren hadden:

Hoe vonden jullie deze Super Sunday?
Nova: Heel leuk, vooral het bijhouden van de stand.
Julia: Ik vond het heel leuk en we hebben nieuwe dingetjes bedacht.
Nova/Julia: De Super Sunday moet wel echt blijven want dat is gewoon super leuk!

En de Super Sunday die blijft natuurlijk gewoon! Aanstaande zondag 19 maart staat de volgende weer voor jullie klaar met weer 5 mooie wedstrijden op het programma. Dus kom allemaal langs en juich onze teams mee naar de overwinning!

- Terug naar boven -

Stand zaalcompetitie


Heren Senioren 1       10    (11)
Heren Senioren 2         6    (10)
Heren C                          4    (07)

Dames 1                       12    (12)
Dames 2                         3    (10)
Dames A                         7    (08)
Dames C                         3    (11)
Dames Recreanten       5    (09)
 
Zaalcompetitie: programma, uitslagen en standen

F-toernooi

Zaterdagochtend 11 maart, 10:00 in de ochtend. Waar de één zich nog even lekker een keertje omdraait in bed en de ander net de eerste hap van zijn ontbijt neemt, staan in de Postel al hordes E-tjes en F-jes te stuiteren in de Postel. Het mag dan vroeg zijn, de kinderen zijn allemaal klaarwakker. En niet voor niets natuurlijk: Elsemieke, Yvon en Lisa zijn weer hard bezig geweest om een F-toernooi voor hun team en teams uit de omgeving te organiseren.

Handbal Someren is deze keer vertegenwoordigd met 2 teams, dankzij enkele broertjes en zusjes die met de Somerense E- en F-leden mee wedstrijdjes komen spelen. Daarnaast zijn er vele teams uit de omgeving naar het toernooi gekomen, waardoor er voor 2 uur aan wedstrijdjes op het programma staat. Ter afwisseling is er halverwege de fanatieke ochtend ook nog een soort doorgeefspel en een dansje door Sjim op het programma. Na het tweede handbaldeel van de ochtend kunnen de kinderen moe maar voldaan weer naar huis. Maar de E-tjes en F-jes van Someren blijven nog iets langer, want een potje Someren tegen Someren, dat kunnen ze nog wel aan!

Bekijk de handbalfoto's en een filmpje van het dansje hier

- Terug naar boven -

minihandbal@handbalsomeren.nl

De pen is beland bij... Joan Swinkels

De ben is ditmaal beland bij het nieuwe bestuurslid van Handbal Someren: Joan Swinkels. We vroegen hem naar zijn handbalervaringen en zijn ambities binnen het bestuur.

Over Joan Swinkels:
Leeftijd: 33
Woonplaats: Someren
Beroep: Elektro engineer
Hobby’s: Leuke dingen doen met de kinderen, werken en natuurlijk ook het handballen.

Over handbal:
Hoe ben je bij het bestuur gekomen?
Ik ben via de activiteitencommissie in het bestuur terecht gekomen.

Heb je nog bepaalde doelen of visies die je er graag doorheen wilt krijgen bij het bestuur?
Dat we een gezonde vereniging blijven, met een hele hoop vrijwilligers en veel leden.

Wat vind je van het bestuur tot nu toe?
We hebben een leuk bestuur met allemaal mensen van ongeveer dezelfde leeftijd (op een enkeling na dan ;)) en veel ervaring, die ervoor willen zorgen dat alles goed gaat.

Wil je nog iets kwijt?
Dat we ons met z'n allen blijven inzetten voor de vereniging en als je je geroepen voelt vrijwilliger te worden, dit vooral te doen.
 
Bedankt Joan en veel succes!
 

- Terug naar boven -

Wist je dat...

 • Dit het laatste woordje van de voorzitter was door Ben van den Boomen?
 • We binnen onze vereniging een vertrouwenspersoon hebben?
 • Dit Lian van den Boomen is?
 • Je haar kunt benaderen via vertrouwenspersoon@handbalsomeren.nl?
 • Hierover meer informatie te vinden is op de website?
 • De Dames Recreanten op zoek zijn naar nieuwe leden?
 • Ze 11 maart een neon beats music party hebben georganiseerd bij sponsor Uncle Buck?
 • Veel Handbal Someren leden er tot in de late uurtjes mee een feestje hebben gebouwd?
 • Het aanstaande zondag 19 maart weer Super Sunday is?
 • We hopen dat er weer veel publiek is om onze teams naar de overwinning te juichen?
 • Yvon van den Boomen wel eens last heeft van een afterdinnerlunch?
 • Carel van den Boomen naast trouw Dames 1 supporten ook aan tijdwaarnemen doet?
 • Hij dit klusje samen met dochter Ingrid heeft geklaard?
 • De F-jeugd 11 maart een toernooi heeft gespeeld in de Postel?
 • Zij daar weer flink veel goals hebben gemaakt?
 • En ze met 2 teams konden spelen door broertjes en zusjes die mee kwamen ballen?
 • Jurre naar het F-toernooi gekomen was door een uitspraak van papa Joan Swinkels?
 • Papa alleen iets over ranja en chipjes had gezegd?
 • Trainer Wim Pluym wel eens 2 verschillende schoenen combineert?
 • Koen binnenkort zijn spreekbeurt over handbal houdt?
 • Lianne van Horrik en Daphne van Splunder vinden dat ze echt (een) leuk (tijdwaarneemteam) zijn?
 • Sylvia van Bree had bedacht dat je je ogen niet nodig hebt om te handballen?
 • Ze erg snel weer terugkwam op deze uitspraak?
 • Deze week meer dan honderd kinderen van Obs De Ranonkel via Handbal Someren kennis hebben gemaakt met handbal?
Heb jij nog goede weetjes voor de volgende nieuwsbrief? Geef ze door aan één van onze redactieleden of stuur je weetje(s) naar redactiehandbalsomeren@gmail.com
Stuur ons je 'wist je dat'jes!

Jarigen maart


08. Ad van Geffen
10. Leon Linders
10. Twan Berkers
10. Leonie van der Loos
12. Merel van den Berg
19. Conor van Lierop
21. Willie van de Boomen
25. Victor Meeuws
31. Renske Kanters


 

Jarigen april


02. Michel Kusters
04. Femke Lemmen
04. Maud Wessels-Haasnoot
07. Erik van Brussel
09. Lianne van Horrik
10. Ruud Geraets
11. Hans Gorissen
12. Dirk van Bussel
13. Henk Berkvens
15. Cris Bennenbroek
16. Ellen Matheeuwsen-van Maris
29. Rianne van Horne

Neon Beats Music bij Uncle Buck


De Dames Recreanten vonden het tijd om eens een feestje te bouwen bij hun sponsor Uncle Buck. Zaterdagavond 11 maart werden de glow in the dark armbandjes tevoorschijn getoverd, gezichten versierd met glowpaint en klonken allerlei hits uit de eighties, nineties en zero's. Zowel de dames als heren van de vereniging (en vooruit ook een paar overlopers) waren vertegenwoordigd op het feestje. Tot in de late uurtjes werd er gefeest en pas toen de normale verlichting weer aanging ging iedereen op weg naar huis. En de glowpaint, die verdween bij sommigen pas echt de dag erna, want 's nachts verf wegpoetsen die je zonder blacklight niet kan zien bleek toch een tikkeltje ingewikkeld.

- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's op onze facebookpagina!
Facebook
Website
Twitter
Copyright © 2017 Handbal Someren, All rights reserved.