Handbal Someren Nieuwsbrief, December 2016

Het einde van het jaar komt in zicht!


Binnenkort is het even genieten van een weekje rust, gezellig samenzijn met familie en lekker eten, maar tot die tijd ballen we nog even lekker door! De competitie vordert al aardig en inmiddels zijn de bekerwedstrijden ook weer van start. En topnieuws voor als je handbal ook graag vanaf de bank volgt: ook de Nederlandse handbaldames laten weer van zich zien, ditmaal op het EK in Zweden!

Inhoud

Agenda


December:
•  10.&11. Ouderweekend
•  16. Bierproeverij
•  27. Scholentoernooi

Januari:
•  01. Nieuwjaarsreceptie
•  22. Eerste Super Sunday
Facebook
Website
Twitter

Voorwoord


Beste handbalvrienden,

2016 is alweer bijna voorbij, dus laten we het jaar en het seizoen succesvol afsluiten en volgend jaar weer met frisse moed er tegenaan gaan! Bij het einde van het jaar hoort natuurlijk onze succesvolle eindejaarsactie, dit jaar gingen we in Someren op pad met speculaas, bonnen voor worstenbroodjes én oliebollen. Lees meer over hoe onze leden de kou trotseerden en daarna werden verwend met een lunch later in de kantine. De vriendentraining georganiseerd voor de jeugd was ook een succes, Kai had wel 5 vriendjes meegenomen en daarmee een bon van Intertoys gewonnen. Leer hem beter kennen in 'de bal is voor'.

Sinterklaas heeft ook nog een aantal pieten naar onze jeugdtraining gestuurd om er samen tegenaan te gaan, ook hierover lees je meer in deze editie. Dit seizoen is er ook een nieuw gezicht aanwezig in Sporthal de Postel, Gerard Berkers is als nieuwe keeperstrainer aan de slag gegaan. Om hem beter te leren kennen en een beeld te krijgen van zijn visie omtrent het handballen lees dan snel verder naar 'de pen is beland bij'. We wensen iedereen vast fijne feestdagen en een fijne jaarwisseling en zien iedereen graag op de nieuwjaarsreceptie!

Veel leesplezier en tot de volgende editie!

Sportieve groetjes,
De Redactie van Handbal Someren
Veerle Kusters, Noraly Maas, Sjim Meeuws, Janet Snoeijen en Ilse Berkers-Wijnen

Woordje van de voorzitter

Het einde van het jaar. Bij deze tijd van het jaar sta je stil wat er afgelopen jaar zoal gebeurd is en kijk je vooruit op wat het jaar ons zal brengen. Het afgelopen jaar is er een geweest waarin we met zijn allen weer hard gewerkt hebben om de vereniging draaiende te houden en elke commissie doet dit op haar eigen goede manier.

En we hebben afgelopen jaar onze vereniging op verschillende manieren onder de aandacht gebracht. Kijk maar eens naar de opzet van onze jeugd en hoe hier in regio verband mee gewerkt en gespeeld wordt. We hebben het kampioenschap van onze dames mogen vieren en de promotie terug naar de hoofdklasse. Ook hebben we dit jaar ons 40 jarige bestaan gevierd met als hoogtepunt het eerste weekend in juni. De bekerfinales met een volgepakte sporthal was ook een geweldig succes voor de club, we hebben vanuit het NHV dan ook de complimenten gekregen hoe we dit hadden geregeld. De trainers en leiders hebben gezorgd dat jullie weer stapjes maken om het spelletje beter te leren. Verder zijn we begonnen de club in het nieuwe tenue te stoppen, te beginnen bij de recreanten en de jongste jeugd. Binnenkort zullen de trainers en leiders in een nieuw jasje gestoken worden, waarna volgend jaar de rest van de club aan de beurt komt. Als we naar de website kijken hebben we deze ook mooi aangepast en vind ik het een verbetering.

Maar het belangrijkste vind ik dat we er met ons allen heel veel plezier in hebben om deze vereniging draaiende te houden en daar draait het om.

Een jaar geleden heb ik aangegeven om te stoppen met het voorzitterschap van deze mooie club en zijn we op zoek naar een opvolger. Moet zeggen dat het niet zo vlot om die persoon te vinden. We zullen er de komende maanden nog volop mee bezig zijn, daar ik in het bestuur gezegd heb op de ledenvergadering te stoppen. Bij deze wil ik jullie ook vragen om mee te kijken naar mensen die dit zouden willen doen en aan mij door te geven.

Verder wil ik iedereen bedanken voor de inzet in het afgelopen jaar en hoop dat een ieder er ook in het jaar 2017 weer de schouders onder gaat zetten om dit in stand te houden.

Tot de volgende keer,
Ben van den Boomen

Ga naar de website

Trainen met Paniekpiet en Handbalpiet

Dinsdag 22 november begon de F-jeugd zoals gewoonlijk met warmlopen. Maar ineens stonden er 2 zwarte pieten bovenop de tribune. Tijd om die pieten eens mee te laten trainen, zodat ze met pakjesavond helemaal in topconditie zouden zijn!

Onder begeleiding van de trainsters gingen de F-jes en pieten aan de slag. Eerst werden er spelletjes met een zak cadeautjes gespeeld, daarna konden de kinderen en pieten het gooien van handballen oefenen. Het parcours dat vervolgens werd opgezet vonden de pieten wel lastig, maar gelukkig kregen ze hulp van de F-jes. Er werd ook nog een wedstrijdje gespeeld en toen zat de training er alweer op. Paniekpiet raakte even in paniek omdat hij de cadeautjes kwijt was, maar gelukkig kon Handbalpiet hem helpen herinneren dat hij de pakjes gewoon in de zak had zitten. Alle F-leden mochten hun pakje, pietendiploma en natuurlijk een handje lekkers in ontvangst nemen. Dat Sint en zijn pieten goed hebben opgelet bleek wel: alle kinderen kregen een Handbal Someren trainingsshirt die nog zeer goed van pas gaat komen!

- Terug naar boven -

minihandbal@handbalsomeren.nl

Het EK in Zweden


De Nederlandse handbaldames zijn na een fantastisch WK en Olympische Spelen toe aan hun volgende grote uitdaging in Zweden. 

Dit EK-toernooi spelen ze onder leiding van coach Helle Thomsen en zijn ze versterkt met de bij Oranje teruggekeerde Maura Visser.

Lees alles over het team, de wedstrijden en uiteraard waar je de wedstrijden kunt volgen op www.handbal.nl/oneteamonedream

De bal is voor... Kai

Een tijdje geleden was de vriendjes- en vriendinnetjestraining. De bedoeling was om zoveel mogelijk vriendjes of vriendinnetjes mee te brengen en ze kennis te laten maken met handbal. Kai bracht de meeste vrienden mee naar de training en won daarmee een cadeaubon. Nu hij zoveel vrienden kennis heeft laten maken met handbal en onze vereniging, leek het ons een goed moment om de vereniging eens beter kennis te laten maken met Kai (rechts op de foto).

Stel jezelf eens voor?
Ik ben Kai, ben 12 jaar oud, ik woon in D'end ik zit sinds 1 jaar op handbal.
 
Wat vind je zo leuk aan handbal?
Het is een leuke teamsport, als ik scoor wat ik nog niet heb gedaan dan lijkt dat me wel super gaaf!
 
Hoeveel vriendjes had je meegenomen op de vriendjesdag?
Ik had 5 vrienden meegenomen.
 
Wat vind je buiten handbal het leukste om te doen?
Gamen, het spel dat ik speel is privé. Wil nog niet alles kwijt mocht ik nog ooit in de nieuwsbrief komen. En natuurlijk ook handballen buiten het handballen.
 
Wat is je lievelings -kleur/-eten/-schoolvak en -sport?
Mijn lievelingskleur is gifgroen, lievelingseten is pizza (magarita), lievelingsvak op school is gym en mijn lievelingssport is natuurlijk handbal!

- Terug naar boven -

Stand zaalcompetitie


Heren Senioren 1         9    (11)
Heren Senioren 2         4    (10)
Heren C                          3    (07)

Dames 1                       12    (12)
Dames 2                         5    (10)
Dames A                         6    (08)
Dames C                         7    (12)
Dames Recreanten       5    (09)
 
Zaalcompetitie: programma, uitslagen en standen

De pen is beland bij... Gerard Berkers

De pen is deze editie beland bij Gerard Berkers, de nieuwe keeperstrainer. Lees snel verder om hem beter te leren kennen en te lezen wat zijn visie is op de handbalsport.

Over Gerard Berkers:
Leeftijd: 50 jaar
Woonplaats: Asten
Kinderen: Ricky (26 jaar), Robin (24 jaar) en Niek (21 jaar)
Hobby’s: Handbal (niet actief) en Cabriolet rijden (Ruska super buggy)

Over handbal:
Wat heb je in het verleden gedaan op handbalgebied?
1. Mijn zonen Robin en Niek jarenlang door heel Nederland (en erbuiten) gebracht om te handballen.
2. Keeperstrainingen verzorgd.

Wat is jouw mooiste herinnering op het gebied van handbal?
De mooiste herinnering is toch echt het toernooi van Robin in Roemenië, alwaar hij geheel terecht keeper van het toernooi werd. Na een ruststand van 21-12, voor de internationals van Roemenië, kwam Robin de tweede helft in de goal. Eindstand was 26-28 voor de Heren A van Bevo. Het leuke van alles was toen dat de internationals van Roemenië kwamen vragen of ze met Robin op de foto mochten.

Wat vind je het mooiste aan deze sport?
Het technische en fysieke, maar vaak toch fair handbalspel.

Wat vind je belangrijk binnen een team?
Het belangrijkste binnen een handbalteam is de teamgeest. Alles voor elkaar over willen hebben. Goed samenspel begint met acceptatie van wat een medespeler kan, maar ook zeker niet kan. Elkaar naar een ongekende hoogte willen brengen.

Wat zijn de factoren/eigenschappen die een keeper nodig heeft om goed te presteren?
1. Motivatie
2. Inzicht
3. Doorzettingsvermogen
4. Geloof in jezelf
5. Het kunnen sturen van een verdediging
6. Het kunnen ontvangen van opbouwende kritiek

Hoe vind je het om de keepers van Handbal Someren training te geven?
Het is natuurlijk heel leuk om dit te doen. De kick van iedere keeperstrainer is om keepers dusdanig te trainen en stimuleren om tot een ongekende hoogte te komen en werelds te presteren. Dit vergt echter vaak lange tijd.

Hoe zie jij de toekomst voor je met betrekking tot de keepers van Handbal Someren?
De toekomst is nu nog moeilijk te voorspellen, aangezien ik nog vrij kort keeperstraining in Someren geef. Hopelijk sluiten de jeugdkeepers ook snel aan, aangezien die nu nog goed te kneden zijn, en dus geen 'verkeerde' houdingen aanleren, mits goed begeleid. Voor de toekomst van Handbal Someren is dit zeer belangrijk.

Bedankt Gerard!

- Terug naar boven -

Wist je dat...

 • De Nederlandse dames inmiddels aan het EK gestart zijn in Zweden?
 • Zij hun eerste poulewedstrijd tegen Duitsland verloren hebben?
 • Ze tijdens hun tweede wedstrijd met 21-30 te sterk waren voor Polen?
 • Tess Wester die wedstrijd 'player of the match' was met maar liefst 17 reddingen?
 • Antonie laatst de shirtjes van de heren vergeten was?
 • De heren daar pas in Wanroij achter kwamen?
 • Heren 1 daarom in de uitshirts van de tegenstander heeft gespeeld?
 • We een prinses in de vereniging hebben?
 • Dit Yvon Leenders is aangezien Chris prins is geworden bij CV De Meerpoel?
 • Dames 1 weer een familietrekje heeft ontdekt binnen de familie Van den Boomen?
 • Ingrid van den Boomen tijdens het autorijden een toch wel zeer gelijkende divazonnebril draagt zoals we die gewend zijn van Lian van den Boomen?
 • Renske en Veerle beschikken over stalen zenuwen?
 • Zij gewoon eventjes een wedstrijd meegekeept hebben in de hoofdklasse?
 • Wist je dat alle papa's en mama's weer van harte welkom zijn op onze ouderdagen op 10 en 11 december?
Heb jij nog goede weetjes voor de volgende nieuwsbrief? Geef ze door aan één van onze redactieleden of stuur je weetje(s) naar redactiehandbalsomeren@gmail.com
Stuur ons je 'wist je dat'jes!

Jarigen november


03. Elvira Scheepers
05. Alwin Raijmakers
06. Claudia Saes
10. Tonnie van Brussel
16. Merel Robben
19. Jan van Brussel
21. Suzanne Meeuws
22. Ben van den Boomen
26. Ellen de Wit
28. Joan Swinkels

Jarigen december


08. Franka Sauvé
23. Daphne Splunder
26. Mark Meeuws


 

De Eindejaarsactie


Op 12 november was het weer zover. De jaarlijkse eindejaarsactie van Handbal Someren waarbij de worstenbroodjes en speculaas van Bakkerij Van de Mortel verkocht werden. Alleen dit jaar hadden we er een nieuwe lekkernij bij: oliebollen.
 
Met een grotere opkomst dan vorig jaar trotseerden we de kou. 5 groepjes gingen het dorp in om langs de deuren te gaan om te gaan verkopen. Dit jaar was er ook nog een stand te vinden bij de Jan Linders en Lidl. Om 10 uur ’s ochtends gingen we de mensen wakker maken om ze iets lekkers te gaan verkopen. De groepjes waren dit jaar erg verschillend gemaakt. Zo was er dit jaar een groepje met alleen maar kinderen van de F-jeugd (topverkopers).  Een ander groepje wat fanatiek bezig was, had helaas een begeleider die meer van het delegeren was. Het groepje van Robin en Sjim werd door een oude man uitgemaakt voor schooiers omdat we langs de deuren gingen, helaas maar ieder zijn eigen mening. Het vierde groepje had de oude vedette in hun team: Lian van den Boomen (oude topverkoopster). En het laatste groepje werd sterk vertegenwoordigd door Sylvia en Olga.
 
Iedereen had goed zijn best gedaan en verdiende daarom een lekker broodje en een kommetje tomatensoep. Nog even een korte nabespreking en toen kwam de prijsuitreiking. Het groepje van Sjim en Robin, die stiekem de wijk van een andere groepje extra hadden ingepikt, was geen eerste geworden. Nee het groepje met de jongste verkopers had gewonnen! Het eerste team van de F-jeugd. Super goed gedaan, jullie wisten zelfs Lian van den Boomen te verslaan die nu eindelijk na 5 jaar van de troon is gestoten met verkopen.
 
Kortom het was een gezellige, koude en vooral leuke dag voor iedereen. O ja en helaas wel iets minder omzet dan vorig jaar.  Maar hopelijk tot volgend jaar weer iedereen bij de eindejaarsactie!

- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's op onze facebookpagina!
Facebook
Website
Twitter
Copyright © 2016 Handbal Someren, All rights reserved.