Handbal Someren Nieuwsbrief, Januari 2016

Nieuw jaar, nieuwe nieuwsbrief


Bij het openen van je mail zal het je vast al opgevallen zijn; de nieuwsbrieflayout is anders dan voorheen. Bij een nieuw jaar hoort vernieuwing en ook de nieuwsbrief heeft deze vernieuwing ondergaan!

Inhoud

Agenda


Maart:
•  23. Super Sunday

April:
•  10. Super Sunday
•  27. Koningsdag

Juni:
•  03. Jubileumweekend
•  04. Jubileumweekend
•  05. Jubileumweekend
Facebook
Website
Twitter

Voorwoord


Beste Handbalvrienden,

Allemaal een voorspoedig en sportief 2016, met hopelijk veel kampioenen dit jaar! Alweer flink op weg in de zaalcompetitie, we hopen dat die voor iedereen goed verloopt, maar vooral dat iedereen er plezier in heeft.

In deze nieuwsbrief bespreken we een heel aantal activiteiten, vandaar een wat langere editie van de nieuwsbrief. We hebben de worstenbroodjesactie gehad, de eerste Super Sunday van dit seizoen met de eerste lichting mascottes mogen aanschouwen, en met een grote groep in de Postel samen de Nederlandse handbaldames aangemoedigd. Hopelijk heeft iedereen het Sinterklaasfeest goed gevierd en zijn we allemaal flink verwend, een aantal pieten hadden zelfs tijd om onze sporthal een bezoekje te brengen. Het komende jaar staat in het teken van ons jubileum, want in 2016 bestaat onze handbalvereniging 40 jaar, benieuwd wat dit allemaal voor ons in petto heeft? Lees dan snel de pen is beland bij. Verder is er nog een ander succesvol concept wat sinds kort is opgezet door Yvon van den Boomen en Elsemieke Driessen in de vorm van minihandbal, op de dinsdagavond. Een concept waarbij kinderen spelenderwijs kennis leren maken met het handbal en waarbij het speelveld is aangepast op deze doelgroep. Hiervan is ook een stuk te lezen samen met de sport- en spelmiddag die in november alweer is geweest. Het scholentoernooi was dit jaar ook weer drukbezocht door vele schoolkinderen en fanatieke supporters op 3e kerstdag. Het was weer een sportieve dag waarbij we de jeugd weer lekker hebben laten bewegen na de drukke Kerstdagen. Na oud op nieuw was iedereen weer welkom in de kantine om samen het nieuwe jaar in te luiden, ook over de nieuwjaarsreceptie lees je meer in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier en tot de volgende editie!
Sportieve groetjes namens de redactie van Handbal Someren
Ruurd Geraets, Noraly Maas, Sjimmie Meeuws, Janet Snoeijen en Ilse Wijnen

Woordje van de voorzitter

Het einde van het jaar. Bij die tijd van het jaar sta je stil wat er afgelopen jaar zoal gebeurd is en kijk je vooruit op wat dit nieuwe jaar ons zal brengen. Het afgelopen jaar is er een geweest waarin we met zijn alle weer hard gewerkt hebben om de vereniging draaiende te houden en elke commissie doet dit op haar eigen goede manier.

De commissie ledenwerving is heel goed bezig om er alles aan te doen dat er meer leden bij komen en maar probeert vooral het ledenaantal op peil te houden. Dit  lukt en de inzet van deze commissie is dan ook groot. Verder zijn ze bezig geweest met het opzetten van minihandbal, in het begin op zaterdag niet zo veel belangstelling, maar nu ze verhuisd zijn naar dinsdag zijn er al meer kinderen op af gekomen. Ik zou zeggen vooral doorgaan en dan kijken we aan het einde van het seizoen of dit zijn vruchten afwerpt.

Het invullen van het TC is goed verlopen en ze zijn dan ook bezig met de invulling van taken, verder zullen ze een opzet gaan maken voor de trainer en komen de scheidsrechter de komende jaren binnenstromen met de cursus die ze gestart zijn. Ook ben ik blij dat de trainers Wim & Henk er op dit moment zijn, dat geeft voor het TC al een goed vertrouwen daar het hier de laatste jaren niet naar wens liep.

Het AC heeft afgelopen jaar de activiteiten wat anders van opzet gegeven en dat pakte heel goed uit. De wedstrijd buiten de deur was goed bezocht en de nieuwe opzet van de nieuwjaarsreceptie heeft zijn vruchten afgeworpen.

Het CCP heeft het afgelopen jaar weer goed werk verricht met het uitbrengen van de nieuwsbrieven en het bijhouden van de website. Ze passen de nieuwsbrief aan dit jaar en dat schept verwachtingen voor de leden.

Beste leden, dit jaar gaan we het 40 jarige bestaan vieren van onze verenging in het 1e weekend van juni en daar is al een aparte commissie volop mee bezig. Op de nieuwjaarsreceptie ben ik daar op terug gekomen en hebben we het startschot voor ons jubileumjaar gegeven.

Verder wil ik iedereen bedanken voor de inzet in het afgelopen jaar en hoop dat een ieder er ook dit jaar weer de schouders onder deze mooie vereniging gaat zetten. Bij deze wens ik een ieder een gezond en sportief 2016.

Tot de volgende keer.
Ben van den Boomen

Ga naar de website

Nieuwjaarsreceptie:
Het jubileumjaar is gestart!


Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Handbal Someren is er dit jaar een iets ander tintje gegeven aan de inrichting; deze avond draaide om de inluiding van het 40 jarig jubileum! Voorzitter Ben van den Boomen blikte terug op het afgelopen jaar en daarna werd het nieuwe logo onthuld. De vele aanwezigen hebben samen getoast op een nieuw jaar, waarin er leuke jubileumactiviteiten op het programma staan. Blijf op de hoogte via de website of facebook, in latere nieuwsbrieven zal natuurlijk ook meer informatie volgen!

- Terug naar boven -

De pen is beland bij... de Jubileumcommissie


Deze editie is de pen beland bij de Jubileumcommissie. Handbal Someren bestaat alweer bijna 40 jaar en dat moet groots gevierd worden. Daarvoor is een speciale commissie opgesteld. Zij gaan dit alles organiseren en in goede banen leiden. De commissie zal zich voorstellen en misschien al wat vertellen over wat er op het programma staat. Lees snel verder…

Wie zijn jullie?
Rilana van Velthoven, Patty Joosten, Teun Verhees, Lieke van Brussel en Yvonne Geers.

Waarom hebben jullie voor deze samenstelling van de commissie gekozen en hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
Yvonne is door Ben gevraagd om deze commissie op te zetten. Uiteraard ga je dan altijd op zoek naar betrokken leden. Ik weet van deze leden dat ze doen wat ze afspreken en dat is belangrijk. Het is natuurlijk essentieel om alle (oud)leden, van jong tot oud, sponsoren, vrijwilligers etc. op een goede manier te betrekken bij het Jubileumjaar! We zijn aan de slag met een programma dat voor iedereen leuk is. Patty heeft goede contacten met de jeugd, Teun vertegenwoordigt de mannenkant en kan een mooie bijdrage leveren door zijn kennis vanuit vrijwilligerswerk bij Scouting. Lieke is altijd actief binnen de vereniging en heeft veel contacten, met name aan de dameskant. Rilana heeft altijd veel gedaan, en is al lang betrokken bij de vereniging waardoor ze ook oud leden kent.

Komend jaar bestaat Handbal Someren 40 jaar en dat moet goed gevierd worden, hebben jullie tips/aanwijzingen voor ons over wat er op het programma staat?
Zorg maar gewoon dat je erbij bent! Bij de activiteiten door het jaar heen, en met name tijdens het weekend van 3, 4 en 5 juni! Noteer het vast in je agenda, daar krijg je geen spijt van ;)

Waar staat de vereniging Handbal Someren na 40 jaar en wat hebben we bereikt?
We hebben een gezonde en een gezellige vereniging, met veel mensen die ook echt hun steentje bijdragen en ik weet dat dit iets is om trots op te zijn!  

Wat zijn de sterke kanten van onze vereniging?
De trouwe leden en andere betrokkenen, een goede groep vrijwilligers. Handbal Someren laat je nooit helemaal los. Lid zijn van deze club brengt veel op sportief gebied, maar zorgt ook voor vriendschappen die altijd zullen blijven.

Zijn er nog dingen die jullie graag kwijt willen?
Heb je leuke foto’s, filmpjes, momenten om te delen? Die kunnen we goed gebruiken komend jaar. Laat het ons weten en mail naar jubileum@handbalsomeren.nl En uiteraard hopen we tijdens het jubileumweekend dat iedereen erbij is!

Bedankt en nog veel plezier en succes met de voorbereidingen!

- Terug naar boven -
jubileum@handbalsomeren.nl

Tussenstand zaal


Dames Senioren 1       2    (12)
Dames Senioren 2       4    (11)
Dames Recreanten      4    (09)
Heren Senioren 1         4    (10)
Heren Senioren 2         7    (11)
Dames A                        4    (08)
Dames C                        9    (09)
D-jeugd                           2    (09)
 
Bekijk het programma en de standen
van de zaalcompetitie hier

Sporten met jongste jeugd (en zwarte piet)

Sinds Yvon en Elsemieke bij Handbal Someren zijn gestart met handbaltrainingen voor de jongste jeugd, rennen er iedere week weer kleine enthousiastelingen door de zaal. Eerst vond het minihandbal nog op zaterdagochtend plaats, maar tegenwoordig is de e- en f-jeugd op dinsdagavond welkom om om 18:30 te komen trainen. Bekijk hier een fragment van een druk bezochte minitraining.

Dat Handbal Someren de Somerense jeugd graag actief wil houden, blijkt ook uit de terugkerende activiteit ‘Sport en Spelochtend’. De laatste editie vond plaats op vrijdagochtend 30 oktober tijdens de herfstvakantie. Onder leiding van enkele clubleden werden de aanwezige kinderen met verschillende spellen vermaakt. Aan het einde van de ochtend ontving iedereen een diploma. Vermoeid maar voldaan ging iedereen weer naar huis, maar niet voordat ze gevraagd hadden wanneer ze weer mochten komen handballen.

Dat het enthousiasme groeit, blijkt ook uit het gegroeide aantal kinderen op de training voor de jongste jeugd. Door de uitbreiding kunnen er steeds weer andere spellen gespeeld worden. Die variatie kreeg enkele weken geleden wel een heel leuk thema: als verassing stonden er 24 november ineens 2 zwarte pieten in de zaal. Die gingen samen met de jeugdleden enkele pietenspelletjes oefenen. Na de spelletjes was het tijd voor de ultieme zwarte pieten test, waarbij de kinderen een parcours af moesten leggen. De kinderen haalden het parcours met gemak, terwijl de zwarte pieten soms even vast zaten. Gelukkig hielpen de jeugdleden de pieten door het parcours heen en mocht iedereen een pietendiploma in ontvangst nemen. Maar natuurlijk waren de pieten niet zonder pakjes gekomen; alle kinderen kregen een bidon die helemaal gevuld was met snoepgoed. Handig van de pieten, want nu kunnen de kinderen op de dinsdagen weer flink sporten met hun nieuwe drinkflessen.

Hopelijk mogen Elsemieke en Yvon steeds meer e- en f-jeugd verwelkomen op hun training vol (bal)spellen, parcours en natuurlijk high-fives. Mocht je contact op willen nemen of een vraag willen stellen aan de trainsters, mail dan naar minihandbal@handbalsomeren.nl

- Terug naar boven -

minihandbal@handbalsomeren.nl

Scholentoernooi


Het scholentoernooi vond opnieuw plaats op derde kerstdag, 27 december, ditmaal een zondag. Deze dag namen 29 teams van basisscholen uit Someren en Lierop deel aan het toernooi. De wedstrijden werden op veld 1 en 3 gespeeld, op veld 2 konden de leerlingen hun werpkracht meten met een snelheidsmeter. Het record van de dag stond op maar liefst 62 km per uur! Voor de topwerpers was er een prijsje, maar uiteraard ook voor de top 3 van iedere poule. Voor groep 7 werd het extra spannend wie er met de koppositie vandoor zou gaan; in de laatste seconden van de finale werd er gelijk gescoord en moest de wedstrijd besloten worden met penalties. De uitslagen van de wedstrijden hebben tot de volgende eindstand geleid:

Groep 5: 1e) Leerrijk, 2e) de Vonder, 3e) St. Jozef
Groep 6: 1e) 't Rendal, 2e) Leerrijk, 3e) de Vonder
Groep 7: 1e) de Vonder 1, 2e) Brigantijn, 3e) de Vonder 2
Groep 8: 1e) 't Rendal, 2e) Maria 1, 3e) St. Jozef

De wisselbeker ging, net als vorig jaar, naar 't Rendal. Naast alle prijzen voor de deelnemers aan het toernooi, was er voor alle aanwezigen ook kans om met mooie prijzen naar huis gaan. De loterij, in de vorm van een grabbelton met lootjes, was weer helemaal uitverkocht. Wij danken alle sponsoren voor de mooie prijzen die we hebben mogen verloten.

Bron foto's: Siris. Meer foto's vind je op siris.nl en op allesvansomeren.nl
- Terug naar boven -

Dames 1 uitstapje

Na een succesvolle wedstrijd tegen Helios op 8 november, waarbij we niet alleen 2 punten maar ook de koppositie pakten, maakten we ons allemaal gereed voor het Dames 1 uitstapje. Onderweg waren er al allerlei theorieën over wat we gingen doen en waar we naar toe gingen, want Janet en Michelle hadden het uitstapje geregeld en voor de rest was het een verassing. Op de snelweg gingen we er al vanuit dat we naar Eindhoven gingen, want andere mogelijkheden werden als te ver afgeschreven. De theorieën kregen extreme wendingen van “overleven in Primark” naar “een televisie uitzoeken bij de Mediamarkt”, ook een escape room werd genoemd en dit bleek de juiste optie. Vol enthousiasme liepen we naar de escape room en we waren allemaal benieuwd wat ons te wachten stond, vooral degenen die dit nog niet eerder hadden gedaan.

Binnen kregen we een uitleg dat we ingedeeld zouden worden in 3 groepen die allemaal uit een andere kamer moesten ontsnappen. Zo was er de “Secret of the tombe” waar er geheel in het donker door een Egyptische zandvlakte moest worden gezocht naar de uitgang van de tombe, deze groep is uiteindelijk voor de tijd ontsnapt, wat een zeer knappe prestatie bleek. Een tweede groep zat in “The Laboratory” hier was een virus uitgebroken en de mensheid moest gered worden, helaas bleken 60 minuten te kort en waren zelfs de sinaasappel tictacs niet voldoende om redding te bieden. De laatste groep zat in “The secret room”, hierbij moest de wereld gered worden van de virtuele realiteit en moest er met hints vanuit de kamer door de 3D wereld worden geïnfiltreerd. Ook hier was 60 minuten helaas te kort om overname door de virtuele wereld te voorkomen.

Na deze geslaagde activiteit werd de terugweg richting Someren weer ingezet en was er onderweg voldoende ruimte om nog even te bespreken waar we nu de fout in gingen en wat de andere kamers inhielden. Eenmaal in Someren aangekomen stond er bij de familie Kusters een heerlijk diner op ons te wachten, waar onze rommelende buiken zeker geen nee tegen zeiden. Na een lekkere paprika- en of erwtenstoep en allerlei broodjes met salades vond iedereen het welletjes en vertrok langzaam maar zeker richting huis. Het was een zeer geslaagde dag die goed was geregeld, dus nogmaals bedankt voor de organisatie meiden!

- Terug naar boven -

Wist je dat...

  • Dit jaar het 40 jarig jubileumjaar is van Handbal Someren?
  • Het jubileumweekend plaatsvindt op 3, 4, en 5 juni?
  • Er sinds het scholentoernooi een filmpje draait in de kantine met foto's uit de oude doos?
  • Als je nog meer foto's hebt je deze kunt sturen naar jubileum@handbalsomeren.nl?
  • Sylvia Raijmakers het nieuwe lid van de activiteitencommissie is?
  • Yvon en Elsemieke al 3 vaste minihanbalsters hebben?
  • De Dames A een ontzettend druk programma heeft voor de 2e competitiehelft?
  • Kristel van Brussel weer terug is bij Handbal Someren?
  • Het gezamenlijk kijken van de finale van de Nederlandse handbaldames een ontzettend goed bezochte activiteit bleek te zijn?

De bal is voor... Rik Bakens

Hallo Rik, stel jezelf eens voor:
Mijn naam is Rik Bakens en speel bij de D1 van Handbal Someren.

1. Waarom ben je een tijdje gestopt met handballen?
Ik had verwacht dat iedereen wegging en bij Niobe vond ik het minder.

2. Wat vind jij van de trainingen?
Sommige oefeningen zijn leuk en vooral partijtje is leuk.

3. Welke activiteit vind je het leukst?
Het jeugdkamp omdat het gezellig is.

4. Waar speel je het liefst in het veld?
Rechteropbouw is mijn favoriete positie.

5. Wat vind je tot nu toe het leukst van handbal?
Kampioen worden.

6. En wat is het leukste moment van de wedstrijd?
Als we winnen.

- Terug naar boven -

Super Sunday 22 november


Zondag 22 november vond de eerste Super Sunday van het seizoen plaats. De wedstrijd van Dames 2 kon helaas niet doorgaan, maar er stonden gelukkig 3 spannende wedstrijden op het programma van de Heren 1 en 2 en Dames 1. Helaas kwamen onze heren 2 net twee puntjes tekort om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het werd een geslaagde dag met zowel winst voor de Dames 1 als voor de Heren 1 (mede dankzij de mascottes?).

Vorig seizoen werd er al een keer gewerkt met een poule, maar die werd ditmaal veel grootser opgezet. De activiteitencommissie bood alle aanwezige teams en supporters de kans om mee te poulen op de tribune. Wat zouden de uitslagen van de wedstrijden worden? Op de tribune was ook drinken te verkrijgen zodat men tijdens de wedstrijd geen moment hoefde te missen. Aan het eind van de dag werden de winnaars bekend gemaakt in de kantine. De winnaars van de wedstrijdpoule waren: Ingrid vd Boomen, Robert ten Kate, Janne Berkvens, Ben vd Boomen en Nicole Reinders. Zij ontvingen een klein presentje. Gefeliciteerd!

De eerstvolgende Super Sunday vindt plaats op 20 maart, zet hem vast in je agenda en kom mee aanmoedigen en poulen!

- Terug naar boven -

Mascottes Super Sunday


De eerste Super Sunday van dit seizoen bracht een primeur met zich mee; 2 jeugdleden draaiden deze dag mee als mascotte van de teams die moesten spelen. Deze ‘pupillen van de week’, zoals ze bij de begroeting genoemd werden door de tegenstander, waren Pleun en Nienke. Na afloop van de wedstrijden spraken we onze mascottes en vroegen naar hun ervaringen van deze dag.

Stel jezelf eens voor, wie zijn jullie en bij welk team spelen jullie?
P: Ik ben Pleun en speel bij de C.
N: Ik ben Nienke en speel bij de D.

Hoe zijn jullie precies mascotte geworden?
P: Sjim vroeg ons tijdens de training of we mascotte wilden worden en daar hebben we toen ja op gezegd.

Waren jullie zenuwachtig voor vandaag?
P&N: Nee dat waren we niet.

Wat vonden jullie het leukste van vandaag?
P&N: Het begin van de wedstrijd, waarbij we samen mochten aanvallen en op doel mochten schieten.

Hebben jullie nog iets opgestoken van het mee warmgooien met de teams en het kijken van de wedstrijden vanaf de spelersbank?
N: Ja dat we als team beter moeten overspelen.

Een heel belangrijk detail van jullie mascotteverschijning was natuurlijk de outfit. Geheel gekleed in dierenonesies verschenen jullie op het veld. Waar haalden jullie de inspiratie voor jullie outfits vandaan?
N: We hadden aan Sjim gevraagd of de mascottes ook in outfit moesten komen. Hij zei dat dat de bedoeling was en toen hebben we deze pakken van thuis meegenomen.

Jullie hebben als mascottes de teams goed naar de overwinning geholpen. Hebben jullie nog tips voor de volgende mascottes?
P: Enthousiast zijn!

Pleun en Nienke, hartelijk bedankt voor jullie tijd en inzet als mascottes. We hopen dat de volgende mascottes ons net zoveel geluk gaan brengen tijdens de volgende Super Sunday. Graag verwelkomen we naast onze nieuwe mascottes ook weer een heleboel publiek!

- Terug naar boven -

Jarigen van januari


03. Inge Vinken (1989)
05. Mijke Vink (2002)
12. Ruby van der Loos (2000)
15. Levi den Hartog (2003)
15. Olga Meulendijks (1991)
15. Lieke van Brussel (1994)
17. Joan Meeuws (1962)
19. Alyssa van de Voort (2002)
26. Tessa Kusters (1992)
31. Chantal Kleijsen (1992)
 

Jarigen van februari


03. Joyce Hilverda (1996)
04. Laurens Kusters (1992)
05. Teun Verhees (1993)
06. Toon van Heugten (1966)
07. Noraly Maas (1994)
08. Youri van Loon (1997)
08. Lieke de Wit (1996)
08. Pleun van de Veeke (2002)
12. Robert ten Kate (1994)
14. Karlijn Verhoeven (2000)
24. Gerard Slegers (1958)

Worstenbroodjesactie


De worstenbroodjesactie was ook dit jaar een succes. Op zaterdagochtend 14 november gingen clubleden weer in groepjes Someren door om worstenbroodjesbonnen en speculaas te verkopen. Als een groepje dankzij goede verkoop door de voorraad heen was, dan werd de aanvuldienst van het AC opgetrommeld. Bevoorraad met bakken vol speculaas snelde het AC dan met de auto naar het groepje dat gebeld had. Zo kon iedereen vlot blijven verkopen.

Na een ochtend hard werken voor de vereniging kreeg iedereen uiteraard soep en een broodje knak. De groep van Sanne, Veerle, Femke, Ingrid, Elsemieke en Yvon had de beste verkoop gedraaid en daarom werden zij beloond met iets lekkers.

En dat het lekker ging, bleek ook wel uit het resultaat: dit jaar hebben we maar liefst 182 worstenbroodjesbonnen en 272 pakken speculaas verkocht! Dus voor volgend jaar, houd die goede tactieken vast en dan zetten we hopelijk een nieuw record!

- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's
Facebook
Website
Twitter
Copyright © 2016 Handbal Someren, All rights reserved.