Handbal Someren Nieuwsbrief, Januari 2016

Het nieuwe jaar is weer van start!


De competitie is inmiddels al halverwege, maar het nieuwe jaar is pas net van start. Aanstaande zondag 22 januari vindt de eerste Super Sunday van 2017 plaats. Er staan 5 mooie wedstrijden op het programma, dus kom allemaal kijken en juich onze teams mee naar de overwinning!

Inhoud

Agenda


Januari:
•  22. Super Sunday

Maart:
•  11. Recreanten activiteit
•  24. Bowlen jeugd
•  27. Algemene ledenvergadering

April:
•  02. Seizoensafsluiting (eetfeest)
Facebook
Website
Twitter

Voorwoord


Beste handbalvrienden,

Allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. 2017 is alweer begonnen en we hopen dat jullie het allemaal goed hebben kunnen vieren. Ook dit jaar was de nieuwjaarsborrel in de Postel weer een gezellige start van het nieuwe jaar. Iets daarvoor hebben we natuurlijk op 27 december weer traditiegetrouw het scholen handbaltoernooi georganiseerd, kon je er deze dag niet bij zijn maar ben je wel benieuwd hoe het is geweest? Lees dan snel verder.

Deze editie is de pen beland bij een stille kracht achter de schermen die zorgt dat onze financiën goed op orde zijn: onze eigen penningmeester, Jan van Brussel. Ben je benieuwd wat zijn functie precies inhoudt en hoe hij hierop is uitgekomen? Verderop vind je alle weetjes. Verder heeft onze oudere jeugd samen met de senioren een kijkje gehad in de keuken bij de nieuwe sponsor van onze dames recreanten, Uncle Buck. Ze hebben hier een bierproeverij gehad met allerlei lekkere hapjes erbij, succes gegarandeerd! Ook voor de komende periode staan er nog allerlei leuke activiteiten op de planning, zo hebben we volgende week alweer een nieuwe editie van de Super Sunday! We zien jullie graag in de sporthal en wensen iedereen succes met het vervolg van de competitie!

Veel leesplezier en tot de volgende editie!

Sportieve groetjes,
De Redactie van Handbal Someren
Veerle Kusters, Noraly Maas, Sjim Meeuws, Janet Snoeijen en Ilse Berkers-Wijnen

Woordje van de voorzitter

Wat gaan we doen in 2017?

Die vraag gaan we ons ieder jaar stellen in het begin van het nieuwe jaar, maar deze keer gaan we kijken naar nieuwe ideeën, nieuwe tenues en naar het oppakken van de scheidsrechters binnen onze vereniging zoals ik al aangaf op de nieuwjaarsreceptie.

De scheidsrechters gaan we eerst in de bestuursvergadering van januari bespreken. We spelen met 2 topsport teams en daar horen ook scheidsrechters tegenover te staan. Deze hebben we op dit moment niet en daar zal in eerste instantie goed naar gekeken moeten worden, dit zal het TC doen. Maar ook voor de andere wedstrijden moeten wij die zelf leveren en dit ook nog met een opleiding van de scheidsrechterscursus. Daar waar we enkele jaren geleden begonnen zijn met het opleiden intern en dit nogal wat reactie opleverde, moeten we goed bekijken hoe we dit verder oppakken.

De ideeën voor 2017 heb ik laatst al eens besproken met de trainer van de heren. Hij zit vol nieuwe ideeën om onze vereniging zowel in het dorp als daar buiten meer op de kaart te zetten. Hij is hier al mee bezig met de Heren 1 om dit verder uit te werken. Ook om te kijken of we niet al wat oudere spelers die gestopt zijn of elders spelen weer terug kunnen halen. Hoe meer we in de belangstelling komen, hoe beter het is.

Verder zullen we op zoek gaan om weer sponsoren te vinden, dit om de nieuwe tenues die we gaan aanschaffen voor onze teams. Onze meisjes C zijn ons daarbij al aan het helpen en als er andere teams of mensen zijn die sponsoren weten dan kunnen ze dit doorgeven aan de sponsorcommissie. Dan gaan zij hiermee aan de de slag om er verdere invulling aan te geven.

Je ziet wel, we hoeven voorlopig nog niet achterover te leunen en er is nog voldoende te doen!

Tot de volgende keer,
Ben van den Boomen

Ga naar de website

De nieuwjaarsreceptie

De eerste dag van het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw ook in de Postel gevierd. Na alle verplichte familiebezoekjes en de vele nieuwjaarswensen komen de nog niet uitgeputte leden naar de nieuwjaarsreceptie van Handbal Someren om ook met de vereniging het nieuwe jaar in te leiden.

Er vond dit jaar wel een hele sprong in technologie plaats: voorzitter Ben van den Boomen toverde ineens zijn tablet tevoorschijn en speechte al scrollend door het afgelopen jaar heen. Een zeer sterke tactiek, gezien er andere jaren al een tiental zuchten geslaakt werden zodra Ben zijn reeks A4tjes tevoorschijn toverde. Er werd gesproken over een zeer geslaagd 2016, met vele redenen tot mooie feestjes. Onder andere door de kampioenschappen, maar met als hoogtepunt toch wel het 40-jarig jubileum dat een weekend lang werd gevierd. Ook volgden complimenten voor alle commissies die het afgelopen jaar weer hard gewerkt hebben en die dit jaar uiteraard weer op dezelfde voet verder zullen gaan.

En er was nog meer vernieuwing deze avond. In de hoek stond al de hele avond een doos met cadeautjes te wachten, met daarin allemaal nieuwe pakken ingepakt door Bij Willem. Björn mocht als eerste de nieuwe trainingspakken voor trainers en leiders aan iedereen showen. En natuurlijk niet zonder zelf meteen zo'n blitse trainingsjas te passen. Daarna was er nog ruimte om na te kletsen en borrelen en is het nu weer tijd om onze goede handbalvoornemens waar te gaan maken. Veel succes iedereen in 2017!

- Terug naar boven -

Stand zaalcompetitie


Heren Senioren 1       10    (11)
Heren Senioren 2         5    (10)
Heren C                          3    (07)

Dames 1                       12    (12)
Dames 2                         4    (10)
Dames A                         7    (08)
Dames C                         3    (11)
Dames Recreanten       5    (09)
 
Zaalcompetitie: programma, uitslagen en standen

De bal is voor... Koen

Koen speelt inmiddels al een tijdje bij de F-jeugd en dus was het hoog tijd eens beter kennis te maken met een van de nieuwste aanwinsten van onze vereniging.

Stel jezelf eens voor?
Mijn naam is Koen en ik ben 6 jaar oud. Mijn lievelingskleuren zijn blauw en groen. Ik eet het liefste friet, gewoon omdat het lekker is.
 
Waarom ben je gaan handballen?
Omdat ik anders geen sport had.
 
Wat is het leukste aan handbal?
De wedstrijden vind ik het leukste.
 
Wie is je favoriete trainster?
Ze zijn alle drie even leuk. Ik heb zelfs een keer een tekening gemaakt voor Elsemieke en Yvon en nu is Lisa er ook bij.
 
Wil je nog iets zeggen tegen de vereniging?
Ja, dat heel de vereniging naar onze wedstrijden komt kijken! (zegt Koen met een big smile)

Bedankt Koen!

- Terug naar boven -

minihandbal@handbalsomeren.nl

Het scholentoernooi

Het jaarlijkse scholentoernooi van Handbal Someren stond afgelopen kerstvakantie gewoon weer op de planning. Dit jaar met meer teams en zelfs voor het eerst een team uit groep 3 en een team uit groep 4 erbij. Kortom het handballen wordt stiekem steeds populairder in ons landje.

Sjim, organisatie: 
Na veel voorbereidend werk en organisatietalent kon het toernooi om half 9 starten op 27 december. Met een nieuw duo aan de welkomstafel en een nieuw lid in de organisatie kon het alleen maar meer spektakel beloven dan het jaar ervoor. En het spektakel kwam er ook. De scheidsrechters stonden klaar, de lieftallige stem van Joan Swinkels klonk de hele dag door de zaal als omroeper en Leon Linders kon lekker rustig rondlopen en zien dat alles goed ging. Rensk leidde de dag mede in goede banen en ik kon op mijn gemak de administratie bijhouden en alle geweldige vrijwilligers aansturen. Het scholentoernooi was dit jaar zelfs zo goed georganiseerd dat we Ellen de Wit (nieuw organisatielid) op vakantie konden sturen. De loten werden dit jaar wederom door onze lieftallige Ilse en Nikki verkocht, want ja zij kunnen zoals ze zelf al zeiden het liefste kijken van de dames.
 
Het toernooi zelf verliep vanuit ons oogpunt zeer goed. Het bijzondere moment was vooral dat we toch nog een wedstrijd ertussen hadden van groep 3 en 4. Deze teams namen het later nog een keer op tegen groep 5. Het fanatisme straalde bij iedereen van het gezichtje af, ik denk dat dat toch het mooiste was om te zien. Toen de prijsuitreiking begon werd het muisstil in de zaal. Of dat nou was omdat de kinderen toch niet zeker wisten of ze een medaille gewonnen hadden, of dat het eraan lag of ze de medaille kregen van de wethouder of van mij? Gelukkig voor iedereen (behalve voor mij dan) werden de medailles uitgedeeld door de wethouder.
 
Lisa, welkomsttafel:
Afgelopen derde kerstdag vond het jaarlijks handbaltoernooi van Handbal Someren plaats. Yvon de Wit en ik hadden de bijzondere taak om achter de infobalie te zitten. ’s Ochtends waren wij om 8 uur aanwezig om alle coaches welkom te heten en alle cadeautjes van de loterij een mooie plek te geven. Wanneer iemand een prijs had, mocht diegene het cadeau bij ons komen ophalen. Al vroeg ging één van de hoofdprijzen eruit: de VR-bril. Gelukkig waren er nog veel meer mooie prijzen te winnen. De dames van Handbal Someren hadden dit jaar wat minder geluk. Verschillende filmpjes zijn er gemaakt waarin iemand lootjes grabbelde voor de dames, helaas had niemand prijs. Uiteindelijk zijn alle lootjes verkocht en hebben we een succesvolle dag gehad met veel sportiviteit en mooie cadeautjes!
 
Veerle, scheidsrechter:
Op 27 december heb ik op het scholentoernooi een aantal wedstrijden mogen fluiten. Zelf heb ik het enorm naar mijn zin gehad en is het een leuke ervaring als handballer. Er hangt een leuke sfeer tussen alle kinderen, maar ook zeker tussen alle vrijwilligers en iedereen kan goed met elkaar opschieten. Het is leuk om al deze kinderen bezig te zien met de sport die je zelf zo leuk vindt.

- Terug naar boven -

Scholentoernooi 2016


De kampioenen van het scholentoernooi:

Groep 5: Maria 2
Groep 6: Leerrijk
Groep 7: St. Jozef 
Groep 8: Brigantijn 
Wisselbeker: Brigantijn
Bekijk meer foto's op onze facebookpagina!

De pen is beland bij... Jan van Brussel

De pen is deze editie beland bij Jan van Brussel, onze penningmeester. Hij heeft veel ervaring op handbalgebied en is ooit begonnen als cirkelspeler. Lees snel verder om te lezen wat Jan zoal doet en gedaan heeft.

Over Jan van Brussel:
Leeftijd: 54 jaar
Woonplaats: Someren
Getrouwd/samenwonend: Getrouwd met Annemieke.
Kinderen: Lieke, Erik en Jeroen
Hobby’s: Handbal (i.v.m. gezondheid nu alleen nog maar kijken), lezen en puzzelen (zowel legpuzzels als kruiswoordpuzzels en sudoku's e.d.).

Over handbal:
Wat zijn belangrijke taken als penningmeester?
Het bijhouden van de boekhouding, het innen van de contributie, eigenlijk alles wat met geld te maken heeft en zorgen dat dit in goede banen blijft.

Hoe lang ben je al penningmeester van Handbal Someren?
Nu alweer bijna 3 jaar (ik was ook al eerder penningmeester).

Hoe ben je verbonden met de vereniging?
Ik ben lid vanaf de oprichting van deze vereniging.

Hoe ben je bij deze functie gekomen?
Een spontane reactie op de ledenvergadering van 2014. Men was op zoek naar een nieuwe penningmeester en kon niemand gevonden krijgen dus heb ik mij zelf aangeboden omdat ik dit in het verleden ook al gedaan had.

Welke vaardigheden heb je nodig om een goede penningmeester te zijn?
Nauwkeurig zijn, omgaan met getallen.

Wat is ergernis nummer 1 als penningmeester zijnde?
Dat mensen hun spullen niet op orde hebben en niet correct aanleveren.

Wat zou je willen veranderen/verbeteren aan deze functie?
Ik denk dat deze functie precies is zoals deze zou moeten zijn, dus geen veranderingen of verbeteringen.

Heb je zelf ook gehandbald?
Ja, ongeveer 20 jaar.

Op welke positie heb je gespeeld?
Ik was 1 jaar cirkelloper (1e jaar) en daarna keeper.

Zijn er nog dingen die je graag kwijt wilt?
Ik hoop dat deze fantastische vereniging nog lang mag bestaan en dat we voor de ledenvergadering van dit jaar nog een nieuwe voorzitter gevonden krijgen.
 
Bedankt Jan!
 

- Terug naar boven -

Vrijwilligers gezocht!


Zoals iedereen weet geeft de ledenwervingscommissie lessen op de basisscholen van Someren om kinderen kennis te laten maken met onze geliefde handbalsport.

Dit heeft inmiddels al een aantal nieuwe leden opgeleverd en zowel de kinderen als de basisschoolleraren zijn erg enthousiast. Wij willen hier graag mee door gaan, maar hiervoor hebben we vrijwilligers nodig die ons helpen met geven van lessen.

Heb jij doordeweeks zin en tijd om ons te helpen? Stoom jij de schoolkinderen klaar voor het volgende scholentoernooi? Stuur dan een mailtje naar ledenwerving@handbalsomeren.nl of laat het weten aan één van de leden. Alvast bedankt!

Wist je dat...

 • De Dames Recreanten zich hebben ingezet voor de Glazen Kooi in Someren?
 • Zij maar liefst €203,35 ophaalden door het verkopen van borrels?
 • Björn Kusters de nieuwe trainingspakken voor leiders en trainers heeft geshowd?
 • Het zondag 22 januari weer Super Sunday is?
 • We hopen dat er weer veel publiek is om onze teams naar de overwinning te juichen?
 • De F-jeugd een goed toernooi heeft gespeeld in Deurne?
 • Zij maar liefst 11 keer hebben gescoord?
 • Lianne van Horrik heel goed is in haar Dames 2 team motiveren?
 • Dames 2 namelijk alleen naar de après-ski party mag als ze zondag wonnen?
 • De overwinning toen uiteraard werd binnengesleept?
 • Estavana Polman zwanger is?
 • Zij en Rafael een meisje krijgen?
 • De ledenwervingscommissie op zoek is naar vrijwilligers voor scholenhandbal?
 • De icetea green hype immiddels omgeslagen lijkt naar een spa intense hype?
 • De warme chocomel bij Hans serieus warm is?
 • De Heren 1 hebben mogen genieten van de kookkunsten van hun trainer Frits?
 • Julia de meeste loten had verkocht voor de Grote Clubactie?
 • Ze daarmee een Intertoys bon heeft gewonnen?
Heb jij nog goede weetjes voor de volgende nieuwsbrief? Geef ze door aan één van onze redactieleden of stuur je weetje(s) naar redactiehandbalsomeren@gmail.com
Stuur ons je 'wist je dat'jes!

Jarigen januari


12. Ruby van der Loos
15. Olga Meulendijks
17. Joan Meeuws
31. Chantal Kleijsen


 

Jarigen februari


05. Teun Verhees
07. Noraly Maas
08. Lieke de Wit
08. Pleun van de Veeke
12. Robert ten Kate
14. Karlijn Verhoeven
24. Gerard Slegers

Bierproeverij bij Uncle Buck


Sinds kort een nieuwe sponsor van Handbal Someren en de de plek voor een heerlijk drankje: de Uncle Buck. De recreantendames ballen inmiddels in de nieuwe tenues van de sponsor en die bevallen prima. Nu werd het tijd voor een groepje dames en heren van Handbal Someren om er de speciaalbiertjes eens te testen. Voor de oudste van de groep hadden we een arrangement met alleen fris, en een enkeling had een wijn arrangement gekozen. Maar we hebben het natuurlijk voornamelijk over het bier proeven. Bij elk speciaalbiertje zit een speciaal bijpassend gerecht. We hadden dus eigenlijk niet hoeven te eten vooraf. 

Bij het eerste biertje kregen we een heerlijk bord met zalm. Hoe het bijpassende biertje precies heette is niet helemaal bijgebleven, want het eten zag er veel te lekker uit om op te letten. Het tweede biertje was een Paljas. Best grappig want er staat een nar op het etiketje en aangezien sommigen zich daar wel in konden vinden gedroegen ze zich er ook naar. Dit was pas het tweede biertje van de avond en het ziet er al slecht uit voor sommigen.. Vooral met de gedachte dat er nog een aantal gerechten zouden volgen die te lekker waren om over te slaan terwijl er eigenlijk al een hele maaltijd vooraf genuttigd was.

Het 4e of 5e biertje, even de tel kwijt, was een olifantenbiertje. Sjim was misschien al een ietsie pietse beetje aangeschoten van de biertjes maar kan het volgende waargebeurde verhaal over het biertje nog navertellen: "De olifant kwam uit Engeland, maar werd gekocht door een Belg. De Belg stopte de olifant in een dierentuin maar wilde hem niet onderhouden. Hierdoor werd de olifant te duur en ging weer terug naar Engeland. Maar, de olifant was toch altijd in België gebleven. Ik snapte er geen slurf van..."

Het laatste glas met te proeven vloeistof volgde en had een erg zoete smaak. "Volgens mij is het ranja" riep iemand. We hebben de bierproeverij met een blije snoet afgesloten. Hier en daar misschien een paar biertjes gemist om nog preciezer te kunnen omschrijven hoe het was. Maar zoals Sjim zei: "Daar kon ik niks aan.... zzzzzzzzzzzzzzzzz".

- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's op onze facebookpagina!
Facebook
Website
Twitter
Copyright © 2017 Handbal Someren, All rights reserved.