Handbal Someren Nieuwsbrief, Oktober 2016

Het nieuwe seizoen is weer van start!


Na de mooie seizoensafsluiting (en een welverdiende zomerstop gevuld met Olympisch handbal kijken vanaf de bank) is sinds begin september iedereen weer in de Postel te vinden om te trainen. Inmiddels zijn de eerste wedstrijden alweer gespeeld en is het hoog tijd om jullie weer bij te praten over activiteiten, onze leden en interessante info op handbalgebied.

Inhoud

Agenda


November:
•  03. Einde Grote Clubactie
•  12. Eindejaarsactie
•  29. Sinterklaas op de training

December:
•  27. Scholentoernooi
 
Facebook
Website
Twitter

Voorwoord


Beste handbalvrienden,

Het seizoen is alweer even begonnen, maar we hopen toch dat iedereen een goede zomer heeft gehad en weer fit aan het handballen is begonnen. Bij het openen van het seizoen hoort ook het jaarlijkse uitstapje naar de Heise Bierfesten, dat was dit jaar letterlijk de seizoensaftrap, want de eerste trainingen volgden pas in de week daarop.

De allerjongste jeugd is ook al sportief van start gegaan dit seizoen, op 1 oktober werd er in de Postel een toernooi dag georganiseerd voor de F-jeugd, waarvan we dit seizoen al een heel team hebben. Ook dit was een geslaagde dag vol sportiviteit en plezier. De dag daaropvolgend was het weer tijd om alle teams voor te stellen en teamfoto’s voor het seizoen te maken tijdens de verenigingsdag. Hier was weer een nieuw, maar toch al bekend, gezicht te zien, namelijk de nieuwe coach van Heren 1, Frits Aspers. Frits heeft al eens de verantwoordelijkheid gehad voor een team van Handbal Someren, namelijk de Dames 1. Benieuwd waarom hij terug is gekomen? En wat zijn verwachtingen zijn met de Heren 1? Lees dan ook snel verder. We willen iedereen heel veel succes en plezier wensen in de komende competitie!

Veel leesplezier en tot de volgende editie!

Sportieve groetjes,
De Redactie van Handbal Someren
Veerle Kusters, Noraly Maas, Sjim Meeuws, Janet Snoeijen en Ilse Berkers-Wijnen

Woordje van de voorzitter

Hebben jullie er ook weer zin in?

We staan aan het begin van een nieuw seizoen en de meesten zijn al weer enkele weken aan het trainen om goed voor de dag te komen dit seizoen. Als eerste wil ik Frits weer van harte welkom heten binnen onze vereniging, hij zal onze heren wat extra bij gaan brengen wat ze nog nodig hebben om de volgende stap te zetten en daar ben ik trots op. Frits heeft ook nog een heleboel andere ideeën om binnen de vereniging te organiseren. Verder zullen onze dames na het kampioenschap nu weer in de hoofdklasse alle beentjes bij moeten zetten om mee te doen maar ook daar hebben we alle vertrouwen in. Ook zullen jullie zien dat er al enkele teams in het nieuwe tenue gaan spelen wat er volgend seizoen voor alle teams zal komen. De F-spelertjes met sponsor Roman en de Dames Recreanten met sponsor Uncle Buck zullen hierin te zien zijn. Maar het gaat vooral om het plezier wat we met ons allen hebben in het spelletje, dat staat voorop.

Als je ziet wat onze landelijke handbaldames het laatste half jaar al hebben laten zien op het WK en de Olympische Spelen dan is onze sport toch langzamerhand wel aan het groeien. Mensen in de krant gaan zelf mooie stukjes schrijven hoe ze tegen deze sport aan kijken en wat ze ervoor moeten doen en terug krijgen. De kracht en passie spreken ze aan en dat zullen we op moeten pakken naar onze eigen vereniging. Daarom ben ik ook trots dat we weer een Heren C hebben en dit voor onze toekomst weer uitbreiding is voor het Heren 1 team. Of dit nog tot meer gaat leiden zullen we de komende maanden zien als er meer leden bijkomen.

Al met al is het is het weer fijn om te beginnen en wens ik iedereen een fijn seizoen toe en onze trainers en leiders veel succes toe.

Tot de volgende keer,
Ben van den Boomen

Ga naar de website

Sportlinked

De meeste van onze tophandballers/handbalsters hebben de app Sportlinked op zijn/haar telefoon staan. De app is de vervanging voor de wedstrijdformulieren die we vroeger (2 jaar geleden) hadden. Maar de vraag dus nu is hoe werkt die app, en hoe handig is het nou? Daar gaan jullie nu antwoord op krijgen.

Klik hier en krijg een stap voor stap uitleg over Sportlinked, de drie belangrijkste opties (programma, uitslagen en stand) en het zoeken naar teams of sporthallen van uitwedstrijden. Mocht je nog vragen hebben over de app? Vraag het gerust aan andere leden van Handbal Someren!

- Terug naar boven -

Verenigingsdag

De verenigingsdag vond dit jaar plaats op zondag 2 oktober. De C-jeugd had zaterdag al wedstrijd gehad, vandaar dat zij die ochtend begonnen met een training onder leiding van Sjim. Daarna werd er een verenigingsfoto gemaakt, speelden verschillende teams hun wedstrijden, werden de teamfoto's geknipt en werd de dag afgesloten met een wedstrijd van de Dames A. De C-jeugd had zaterdags winst behaald, helaas was het zondag alleen het Heren 2 team dat er met de winst vandoor ging. Maar met nog een hele competitie voor de boeg zijn er nog meer dan genoeg punten te behalen. Veel succes iedereen dit seizoen!

- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's op onze facebookpagina!

De Grote Clubactie


Het is weer zover: er mogen weer loten verkocht worden voor de Grote Clubactie. Ook Handbal Someren doet natuurlijk weer mee.

Loten kosten 3 euro en 80% van de opbrengst van verkochte loten door Handbal Someren gaat naar de vereniging. Als je loten koopt dan maak je kans op mooie prijzen. 

Meer informatie over de Grote Clubactie? Neem dan hier een kijkje.

F-jeugd in actie

De allerjongste jeugd van Handbal Someren verzorgde dit jaar de aftrap op wedstrijdgebied. De F-jes speelden zaterdag 1 oktober wedstrijden tegen jeugdteams van verenigingen uit de buurt. Het toernooi in de Postel was ditmaal geregeld door Yvon van den Boomen en Elsemieke Driessen, trainsters van ons Somerense F-team. Na afloop kwamen er veel positieve geluiden op het geslaagde toernooitje. Maar daarmee was het handbalweekend nog niet voorbij: de F-jes kwamen zondag nogmaals naar de Postel. Julia uit het F-team gaf een samenvatting van het weekend:

Hoi ik ben Julia,

Zaterdag 1 oktober hadden we een toernooi met de F. We hadden 1 keer verloren en 2 keer gelijk gespeeld. We deden tussendoor een dans met Sjim. Dat was erg leuk. Zondag 2 oktober mochten we oplopen bij de wedstrijd van dames A. Bij de wedstrijd mochten we de stand bijhouden. Ze hadden helaas verloren. In de kantine kregen we chips en ranja. Het was een leuk handbal weekend.

Groetjes van Julia

Benieuwd naar Sjims dansje met de jeugdleden? Zet je volume dan uit voorzorg alvast een tikkeltje zachter en bekijk het fragment hier.

- Terug naar boven -

minihandbal@handbalsomeren.nl

Stand zaalcompetitie


Heren Senioren 1         9    (12)
Heren Senioren 2         4    (10)
Heren C                          4    (6)

Dames 1                       10    (12)
Dames 2                         9    (10)
Dames A                         7    (08)
Dames C                         2    (12)
Dames Recreanten       9    (09)
 
Zaalcompetitie: programma, uitslagen en standen

De pen is beland bij... Frits Aspers

De pen is deze editie beland bij Frits Aspers, de nieuwe trainer van de heren senioren. Frits is eerder trainer geweest van de dames senioren. Hij heeft veel ervaring als trainer en mooie successen geboekt met verschillende teams. Wat zijn de verwachtingen van Frits met de heren? Lees snel verder…
 
Over Frits Aspers:
Leeftijd: 61
Woonplaats: Weert
Kinderen: Geen
Hobby’s: Handbal, vakanties en ook nog steeds mijn werk

Over handbal: 
Wat heb je in het verleden gedaan op handbalgebied?
Ik heb een lange geschiedenis in het handbal. Ik ben begonnen als keeper en speler van de Heren 1 van DES’59 te Weert. Daar ben ik ook begonnen met de trainers opleidingen en heb daar eerst de dames junioren en daarna de dames senioren getraind.
 
Na enkele jaren ben ik naar de heren junioren van Sittardia gegaan en ben daar tweede bij het landskampioenschap geworden en later Olympisch kampioen. Ook hebben we Nederland in 1986 vertegenwoordigd bij de internationale jeugd Olympische Spelen. Daar werden wij 4e.
 
Na 4 jaar Sittardia heren junioren en nog een kampioenschap ben ik overgestapt naar de heren van SVM uit Munstergeleen waar wij in mijn tweede jaar kampioen werden in de 2e divisie. In deze tijd kwam mijn vrouw naar Nederland en heb ik gekozen om een stap terug te doen. Ben toen de dames van HBS uit Budel gaan trainen en dit heb ik met wisselend succes zo ongeveer 7 jaar gedaan.
 
Na mijn periode bij HBS kreeg ik de mogelijkheid om de heren van Stramproy te gaan trainen die toen nog in de provinciale klasse speelden. In het tweede jaar werden wij daar tweede en promoveerde we naar de toenmalige derde divisie.
 
Na 5 jaar bij Stramproy te hebben getraind ben ik naar Hercules”81 uit Reuver gegaan. Begon met de heren te trainen en heb daar de heren senioren, heren junioren, de dames senioren en dames recreanten getraind. Met de heren en de dames zijn we allemaal een keer gepromoveerd. Helaas is enkele jaren geleden de dames groep helemaal uit elkaar gevallen. En zijn er geen dames senioren daar op het moment.
 
In de tussentijd heb ik ook nog twee jaar de dames van Handbal Someren getraind. Dit ging met veel plezier en ook met wisselend succes, in het eerste jaar eindigden we in de competitie redelijk bovenaan en in de beker werden we in de halve finale in de verlenging net met 1 doelpunt verschil uitgeschakeld. Het tweede seizoen liep stroef en kwam er niet het resultaat wat er verwacht werd. Door trainers problemen bij Hercules’81 ben ik toen terug gegaan naar deze vereniging. Waar ik nog steeds lid van ben. Ik heb de afgelopen twee seizoenen ook VHC heren begeleid.
 
Wat is jouw mooiste herinnering op het gebied van handbal?
Elke herinnering is mooi wat je in je hobby beleeft cq mag beleven. Als ik keuze moet maken dan zijn de herinneringen aan de uitwisselingen in Macedonië de meest heftige en complete. Hiermee wil ik zeggen als men mag spelen voor 3000 man publiek en dat men in die week ook mag beleven wat anderen voor hun sport doen in een andere cultuur, dat fantastisch is. Ook de gastvrijheid en vriendschap die er ontstaat. En dan nog als toetje hoe in 1 week jouw team nog meer een team wordt dan heb je alle facetten van sport bij elkaar.
 
Wat vind je het mooiste aan deze sport?
De complexheid van de sport. Je kunt nog zoveel lichamelijk trainen maar als je je hoofd er niet bij houdt dan is het het maar voor de helft. Hiermede wil ik zeggen dat het een sport is voor mensen mensen die houden van snelheid, zowel fysiek als psychisch moet men snel reageren op een actie en direct in de oplossende actie proberen te gaan. In de Balkan vond en vindt men het nog altijd belangrijk dat men als handballer kan schaken.
 
Wat vind je belangrijk binnen een team?
Belangrijk is dat wij als team hetzelfde doel na streven. Daarbij is het erg belangrijk dat er respect voor en met elkaar is. Eenieder heeft zijn taak binnen het team en niemand is meer of minder voor elkaar.
 
Hoe ziet een goede training er uit voor jou?
Een goede training ziet er voor mij dusdanig uit dat ik in mijn evaluatie tegen mijzelf kan zeggen dat ik heb kunnen doen wat ik gepland had en dat ik bij het team heb bereikt waar ik naar toe wilde.  
 
De Heren 1 zijn dit seizoen een klasse hoger gaan spelen, wat zijn jouw verwachtingen komend seizoen?
Mijn verwachtingen zijn wat rangschikking betreft eigenlijk helemaal niet vastgezet. Dit komt ook doordat ik de tegenstanders niet zo goed ken en ik mij de komende maanden echt op onze Heren 1 wil richten. Mijn verwachtingen in het team zijn dat we elke week steeds beter als team gaan spelen en dat zal gezien de jeugdigheid van dit team en hun ervaring met pieken en dalen gaan. Dusde komende maanden is het vooral zaak dat er vertrouwen komt in elkaar en dat er ook vertrouwen komt in de manier die wij willen gaan uitzetten om als team te gaan spelen.
 
Waar zie jij de Heren over drie jaar?
Ik zie de heren over drie jaar in de top van de eerste klas en met een beetje geluk nog een klasse hoger.
 
Over Handbal Someren:
Wat heeft je doen besluiten om terug te komen naar Handbal Someren en de heren van Handbal Someren te gaan trainen/coachen?
Het is al de laatste jaren mijn plan. Dat als ik met pensioen ben om als trainer nog eens een keer een jonge groep die er voor wil gaan te trainen en er het hoogst mogelijke uit te halen. De heren van Someren kwamen wat het pensioen betreft net een jaartje te vroeg. Maar mijn gevoel na de eerste training was zodanig dat ik vond en vind dat dit de groep is waar ik mee wil werken en zo’n traject mee aan wil gaan.
 
Wat vind je van de vereniging?
Handbal Someren heb ik in de vorige periode als een zeer stabiele en fijne vereniging ervaren. Ik hoop dat ik ook aan het verenigingsgevoel van de club een aandeel kan en mag hebben om de clubsfeer hoog te houden.
 
Bedankt Frits!!  

- Terug naar boven -

Wist je dat...

 • De Nederlandse dames het vierlandentoernooi in Eindhoven hebben gewonnen?
 • De Dames C met hun hemd over hun shirt hebben gewonnen?
 • Leon Linders zijn debuut heeft gemaakt bij Heren 2?
 • Hij ook maar meteen zijn eerste penalty heeft gezet?
 • Yvon de Wit tijdwaarnemen vroeger een feestje vond?
 • Je voor zo'n feestje een lekker drankje, koekje en een gezellig persoon naast je nodig hebt en je vooral veel op knopjes moet kunnen drukken?
 • Yvon op 30 oktober weer als tijdwaarneemster te bewonderen is?
 • Frits Aspers weer terug is?
 • Hij ditmaal de heren onder zijn hoede neemt als trainer?
 • Er weer nieuwe gezichten bij de F-jes rondrennen?
 • De Grote Clubactie weer begonnen is?
 • Er inmiddels alweer 8 jongens in de C jeugd spelen?
 • De keepers een nieuwe trainer hebben?
 • Dit Gerard Berkers is, de vader van Robin Berkers?
 • De Dames 1 hun eerste puntje in de Hoofdklasse hebben binnengesleept?
Heb jij nog goede weetjes voor de volgende nieuwsbrief? Geef ze door aan één van onze redactieleden of stuur je weetje(s) naar redactiehandbalsomeren@gmail.com
Stuur ons je 'wist je dat'jes!

Wedstrijd buiten de deur

Afgelopen zomer hebben we het Nederlandse damesteam al meerdere malen op televisie kunnen bewonderen tijdens de Olympische Spelen. Het werd dus weer eens tijd om de handbalsters live in actie te zien. Vandaar dat het AC op vrijdagavond 7 oktober de 'wedstrijd buiten de deur' geregeld had. Met een volgepakte bus vertrok een grote groep leden naar Eindhoven waar dat weekend weer een vierlandentoernooi werd georganiseerd.

Op het programma stond het eerste team van Nederlandse handbalsters tegen het team van Servië, gevolgd door het tweede team van Nederland tegen Roemenië. In de rust werd iedereen voorzien van een hapje en een drankje en na afloop van de wedstrijden werd de bus weer volgeladen. Het was een gezellige activiteit met Nederlands handbal, maar het letterlijke hoogtepunt kwam die avond van een Servische aanvalster die zichzelf met een sprongworp boven iedereen uit lanceerde. Moment gemist? Kijk 'm dan snel hier terug!

- Terug naar boven -

Jarigen september


03. Tom Kusters
04. Jessie Veltman
05. Sjimmie Meeuws
06. Veerle Kusters
13. Nicole Reinders
15. Anne van Steenbergen
17. Anouk Hanssen
17. Ninke Joosten
17. Rik Bakens
18. Wiktoria Wladon
19. Jim Vriens
20. Erwin Verbeten
26. Maartje Wijnen
30. Elene Kusters

Jarigen oktober


01. Maurice van Meel
03. Harrie Swinkels
09. Pooh Arsasana
10. Simone Pape
16. Fleur Vossen
20. Jovien Adriaans
22. Bas Vossen
23. Jules van Diepen
24. Tessa Slabbers
25. Julia van Vroonhoven 

Die Heise Bierfesten


Om elkaar niet de hele zomervakantie te hoeven missen zijn er de Heise Bierfesten. Ook dit jaar waren er weer veel leden van Handbal Someren aanwezig om alvast samen liedjes te kunnen oefenen en drankjes te drinken. Alles voor een goede voorbereidingen, zodat overwinningen in de competitie nu op zijn best gevierd kunnen worden.

Dit jaar lieten we het aan de aanwezige heren senioren leden over om ons eens een mooie samenvatting te geven van vrijdagavond 2 september. Nu hebben we die nooit echt in uitgebreidere variant dan 'er was veel bier en gezelligheid' mogen ontvangen, dus concluderen we maar gewoon dat het weer een zeer gezellige avond was en zeker voor herhaling vatbaar!

- Terug naar boven -

Bekijk meer foto's op onze facebookpagina!
Facebook
Website
Twitter
Copyright © 2016 Handbal Someren, All rights reserved.