Copy
Nieuwsbrief mei 2019

UITNODIGING

Plaatsing van 33 nieuwe Stolpersteine


Op donderdag 16 mei a.s. worden voor de voormalige woonhuizen van 33 oorlogsslachtoffers in de Schilderswijk Stolpersteine gelegd. Gunter Demnig is er deze keer niet bij; een stratenmaker van de Gemeente Groningen gaat ons helpen bij het plaatsen van de stenen. Net als bij vorige leggingen zullen ook nu veel nabestaanden aanwezig zijn. U, als donateur, belangstellende of wijkgenoot, bent ook van harte uitgenodigd om bij deze plechtigheid aanwezig te zijn. Het programma

11.30 uur: ontvangst nabestaanden en kennismaking in de Pelstergasthuiskerk (Pelsterstraat 43)
12.15 uur: ontvangst overige genodigden en belangstellenden
12.30 uur: start ceremonie
13.15 uur: kleine wandeling naar de synagoge (Folkingestraat 60), alwaar om
13.30 uur een korte plechtigheid
14.15 uur: vertrek per bus vanaf het Gedempte Zuiderdiep naar de Schilderswijk
14.30 uur: welkomstwoord door Matteke Winkel, voorzitter, en start leggen Stolpersteine op het adres Kraneweg 19
ca. 16.45 uur: korte nazit in ' t Koetshuys, Blekerstraat 22

Een compleet overzicht van de adressen waar op 16 mei a.s. Stolpersteine worden gelegd, en de namen van de personen voor wie we steentjes leggen vindt u hier. Hun levensverhalen kunt u terugvinden onder het tabblad Slachtoffers op onze website.

Tijdelijke verwijdering van Stolpersteine


Vanwege werkzaamheden zal een aantal Stolpersteine op de Jan Lutmastraat, Hofstede Grootkade, Taco Mesdagstraat en de Otto Eerelmanstraat tijdelijk worden verwijderd. De stenen worden op 17 mei uit de trottoirs gehaald en opgeslagen bij de gemeente. Dit geldt ook voor enkele Stolpersteine die op 16 mei worden onthuld. Zodra het werk in de straten is afgerond worden ze herplaatst.
We vinden het jammer, dat dit, vlak na de plaatsing op 16 mei, gebeurt, maar het was niet mogelijk hier verandering in te brengen. Wel hebben we de toezegging van de gemeente Groningen en de uitvoerder (firma Verkleij), dat er in de periode 14 tot en met 17 mei in de straten geen werkzaamheden plaatsvinden en dat de ceremonie gewoon door kan gaan.
 
"EEN MENS IS PAS VERGETEN, WANNEER OOK ZIJN NAAM IS VERGETEN"
Bezoek onze website: www.stolpersteineschilderswijkgroningen.nl
U vindt daar achtergrondinformatie, biografieën van in de Tweede Wereldoorlog vermoorde wijkgenoten, en eerdere edities van deze nieuwsbrief.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Stichting Stolpersteine Schilderswijk


UW GEGEVENS WIJZIGEN  of  AFMELDEN NIEUWSBRIEF
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Email Marketing Powered by Mailchimp