Copy
Nieuwsbrief najaar 2018

UITNODIGING

Legging nieuwe Stolpersteine: 11 oktober 2018


Op 11 oktober a.s. komt Gunter Demnig, de initiatiefnemer van het Stolpersteineproject, naar onze wijk om in de Otto Eerelmanstrraat, de Taco Mesdagstraat, de H.W. Mesdagstraat en de Jozef Israëlsstraat Stolpersteine te leggen voor 29 oorlogsslachtoffers. Het gaat om 28 Joodse wijkgenoten en de verzetsstrijder Reint Dijkema.

Net als bij de vorige legging zullen ook nu nabestaanden aanwezig zijn, en ook u als donateurs, belangstellenden en wijkgenoten bent van harte uitgenodigd om bij deze plechtigheid aanwezig te zijn.

Vanaf 13.00 uur bent u welkom in de synagoge in de Folkingestraat. Daar begint om 13.30 uur een korte ceremonie ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Bijzondere aandacht is er deze keer voor de omgebrachte kinderen. Jacqueline Reisel zal, begeleid door Grietje Meeter, twee liederen ten gehore brengen.

Om 14.45 uur start het leggen van Stolpersteine op het adres Otto Eerelmanstraat 9a.

Vanaf ca. 17.00 uur is er een korte nazit in ' t Koetshuys, Blekerstraat 22 in de Schilderswijk.
 
Een compleet overzicht van de adressen waar op 11 oktober a.s. Stolpersteine worden gelegd, en de namen van de personen voor wie we steentjes leggen vindt u hier. Hun levensverhalen kunt u terugvinden onder het tabblad Slachtoffers op onze website.
"EEN MENS IS PAS VERGETEN, WANNEER OOK ZIJN NAAM IS VERGETEN"
Bezoek onze website: www.stolpersteineschilderswijkgroningen.nl
U vindt daar achtergrondinformatie, biografieën van in de Tweede Wereldoorlog vermoorde wijkgenoten, en eerdere edities van deze nieuwsbrief.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2018 Stichting Stolpersteine Schilderswijk


UW GEGEVENS WIJZIGEN  of  AFMELDEN NIEUWSBRIEF
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Email Marketing Powered by Mailchimp