Copy
Nieuwsbrief mei 2018

Inhoud

Donderdag 31 mei 2018
26 nieuwe Stolpersteine in de Schilderswijk
Op 31 mei a.s. worden in het trottoir voor vijf voormalige woonhuizen van oorlogsslachtoffers 26 Stolpersteine geplaatst. Gunter Demnig is er deze keer niet bij; een stratenmaker van de Gemeente Groningen gaat ons helpen bij het plaatsen van de stenen. Wij nodigen u van harte uit bij de legging aanwezig te zijn.

Het programma
13.00 uur: Ontvangst nabestaanden en kennismaking in de synagoge aan de Folkingestraat 60
13.30 uur: Ontvangst overige genodigden en belangstellenden
13.45 uur: Start ceremonie
14.30 uur: Vertrek per bus vanaf het Gedempte Zuiderdiep naar de Schilderswijk
15.00 uur: Welkomstwoord Matteke Winkel, voorzitter en start leggen Stolpersteine op het adres Jan Lutmastraat 8
17.00 uur: Korte nazit en afsluiting in café Het Palet, op de hoek van Kraneweg en Friesestraatweg
 
Een compleet overzicht van de adressen waar op 31 mei a.s. Stolpersteine worden gelegd, en de namen van de personen voor wie we steentjes leggen vindt u hier. Hun levensverhalen kunt u terugvinden onder het tabblad Slachtoffers op onze website.

Draag uw steentje bij!


Inclusief alle bijkomende uitgaven – zoals het onderhoud van de website en overige organisatiekosten – komt een steentje op ca. 200 euro. Dankzij uw giften is op dit moment al meer dan de helft van het benodigde bedrag bijeengebracht. Er is dus nog een weg te gaan. We blijven dan ook een beroep doen op uw steun!

Draag uw steentje bij! Ieder bedrag is welkom!
Ons banknummer: NL 36 INGB 0006 50 11 85
t.n.v. Stichting Stolpersteine te Groningen.
Algemene Verordening Gegevensbescherming
Op 25 mei j.l. is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Deze wetgeving ziet toe op het op de juiste manier bewaren en beschermen van persoonsgegevens. Als geadresseerde van onze nieuwsbrief bewaren wij uw naam en e-mailadres. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend om u regelmatig onze nieuwsbrief toe te kunnen toesturen en u uit te nodigen voor het bijwonen onze activiteiten. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld.  Stelt u geen prijs meer op het toezenden van deze nieuwsbrief, dan kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven onder het kopje AFMELDEN NIEUWSBRIEF. Uw gegevens worden vervolgens verwijderd uit ons bestand.
"EEN MENS IS PAS VERGETEN, WANNEER OOK ZIJN NAAM IS VERGETEN"
Bezoek onze website: www.stolpersteineschilderswijkgroningen.nl
U vindt daar achtergrondinformatie, biografieën van in de Tweede Wereldoorlog vermoorde wijkgenoten, en eerdere edities van deze nieuwsbrief.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2018 Stichting Stolpersteine Schilderswijk


UW GEGEVENS WIJZIGEN  of  AFMELDEN NIEUWSBRIEF

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Email Marketing Powered by Mailchimp