Copy

Zondagmatinee in Cultuurhuis de Paulus

Warmonderweg 2a Oegstgeest,
14 februari aanvang 16.00 uur

 

Sofja Gülbadamova, meesterpianist

Variaties & rapsodieën in Hongaarse stijl

Werken van Johannes Brahms (Hamburg, 1833 – Wenen, 1897) en Ernst von Dohnányi (Bratislava, 1877 – New York, 1960)

Zie voor het programma www.musaix.org

 

Kaarten zijn te koop bij

 

Toegangsprijs

  • € 25 voor volwassenen,

  • € 10 voor studenten

  • Vrij entree tot 18 jaar maar dan wel in gezelschap van een volwassenen met een kaartje – twee of meer voor de prijs van één kaartje

  • Kortingspassen zijn niet van toepassing

Sofja Gülbadamova begon haar muziekstudie in haar geboortestad Moskou aan de befaamde Gnessin-school. Haar academische titel ontving zij aan de Muziekuniversiteit Lübeck – de stad waar zij nu woont. Zij studeerde voorts in Parijs aan het Conservatoire national supérieur en aan de École Normale de Musique.

Sofja Gülbadamova, prijswinnaar van concoursen in de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk, de Bondsrepubliek en Rusland, verwierf in 2008 twee eerste prijzen, bij de International Piano Competition in Aix-en-Provence en in Parijs bij het zesde International Francis Poulenc Piano Competition. In 2010 oogstte zij opnieuw groot succes: de Grand Prix bij de Rosario Marciano International Piano Competition in Wenen. Zij bereist de hele wereld, trad bijvoorbeeld vorig jaar op in Teatro Colon in Bogotá, Colombia, waar zij soleerde in het pianoconcert van Clara Schumann, in Philharmonie van St. Petersburg, het Konzerthaus Berlin en op toonaangevende festivals.

Gülbadamova legt een voorliefde aan de dag voor onbekende werken van onder anderen Fauré, Debussy, Poulenc en Tsjaikovsky en voor minder bekende componisten onder wie Reynaldo Hahn, Claude Delvincourt en Ernst von Dohnányí. Haar in het najaar van 2013 bij het label Danacord verschenen cd oogstte alom grote waardering en was dadelijk de Editor’s Choice van het magazine Gramophone. Zij licht haar concertprogramma’s graag zelf toe.

Wie alvast met haar kennis wil maken, in maart 2014 was zij te gast bij Melchior Huurdeman in VPRO’s televisieprogramma Vrije Geluiden: www.npo.nl/vpro-vrije-geluiden/30-03-2014/VPWON_1210450

Nota bene

Hieronder vindt u drie links naar het vraaggesprek met André Morsch in de Oegstgeester Courant van 13 januari en twee schitterende recensies van Winterreise door André Morsch en Mariana Izman, in de Zondagmatinee van 17 januari i.s.m. BplusC, VVV Leiden, Cultuur Fonds Oegstgeest en Rijnlandse Boekhandel.

Bekijk meer

Ongekende wereldklasse in Oegstgeest
Recensie van de Zondagmatinee
Bariton André Morsch treedt op in de Paulus
Copyright © 2016 Muziekkamer Oegstgeest, All rights reserved.


Wilt u wijzigen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren updaten of u afmelden van deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp