Copy
 
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Rijmtekkie Spansman - onze favoriete rapper van de wijk - dropt na 22 jaar rappen zijn eerste solo LP. Op vrijdag 24 september stelt hij 'VENTANA' voor in Bolwerk, samen met heel wat muzikale homies.
Check ook de Spotifylijst
die Rijmtekkie Spansman voor
deze albumrelease samenstelde.

RIJMTEKKIE SPANSMAN
 
Rijmtekkie Spansman is een rapper met een serieuze staat van dienst. Hij zat in collectieven zoals ‘Wasteland’, ‘Het Verdikt’ en ‘MNBS’ en is een echte ‘Rijmtechnieker’ sinds dag 1. In 2018 pakte hij de Belgische titel Freestyle Rap (End Of the Weak) en dat was het startschot om eindelijk eens een soloplaat te maken. Hij dook met Rookwalm de studio in en samen bakten een hele lading tracks. Het eerste deel werd in april ’21 gedropt als de ‘BrikLos EP’ en vrijdag 24/09 stelt hij de ‘VENTANA LP’ voor: RookwalmBeats VS SpansmanRhymes. FIRE!
 

HET VERDIKT - HET MONSTERVERBOND

In 2005 sloten 5 MC's uit alle windstreken een Monsterverbond.  Xpans (Kortrijk), Prevster (Gent), Scale (Antwerpen), W.I.M. (Leuven) en Nupstr (Genk) vonden elkaar in hun voorliefde voor dope beats en bloedstollende rhymes. Samen schuimden ze alle windstreken af, rockten moddervette shows in België en Nederland... Het Verdikt was geboren.  Dit resulteerde in 2008 in het onvolprezen album Blaaz' M op.

Deze avond brengen 4 MC's een all star show met Verdikt en eigen nummers.
 
Tijd om ze even apart voor te stellen:
 

SCALE
(St Andries MC's, Karkarkar, El Juntacadáveres... - Antwaarpen)

Deze muzikale duizendpoot van t stad heeft geen zittend gat. Als jonge gast start hij in 1984 met beatboxen en kan hij zo dus één van de founding fathers van de Belgische beatboxscene genoemd worden. Als DJ bij ABN en MC van de St Andries MC's groeide hij verder door naar een gewaardeerde all-round (hiphop)artiest. Met zijn ontelbare collabo's met zeer diverse muzikanten en theatergezelschappen zoals KVS, Zap Mama, Praga Khan, de Vlaamse Opera,enz. is zijn track record niet meer bij te houden in breed uitlopende stijlen. Hadden we al gezegd dat hij van alle markten thuis is...?
 

W.I.M.
(Phillibustas, Licht Mentaal, Philli Dub - Leuven)

W.I.M. is een monument in de Vlaamse rapscene. De Leuvenaar is actief sinds 1997 en bouwde een mooi palmares op met de hiphopcrew PhilliBustas, maar ook met de dubversie PhilliBustasPLUS en de skapunk band Licht Mentaal. Met 6 albums en honderden shows bouwde Phillibustas een trouwe fanbase op. De laatste jaren brengt WIM solo werk uit met een resem singles en enkele EP's als gevolg.
 

PREV
(Rijmtechniekers, Wastelandz - Gent)

Samen met jeugdvriend Xpans vormde Prev(ster) jarenlang de Rijmtechniekers waarmee ze de goegemeente een geweten schopten met een gezonde mix van maatschappelijk geëngageerde en heerlijk vettige teksten. Samen met Dj Splinta' (R.I.P.) waren ze een moordend trio dat menig publiek van zijn of haar sokken blies. In 2011 kwam Prev solo tevoorschijn met het album  'Niks dat kapot gaat', een 14 nummers tellend album dat vol zit van de spit(s)vondige tongtwisters en relevante rhymes.
 

SAMOERAI
(Grafgravers, Jayeness, de Martiaonen, Phatmark -  Langemark)

Samoerai spit als sinds 1999 onophoudelijk metafysische rhymes op elke beat die hij tegen komt. Doorheen de jaren vormde hij meerdere los-vaste combo's waarvan Jayeness en Grafgravers de bekendste zijn. Samen met Vorre richtte hij ook Phatmark Collective op waarmee ze aan de basis lagen van talloze initiatieven als Phatmark Cypher Time en De Bestn vant Westen. In zijn laatste project ontbindt hij samen met Tovenoare zijn duivels als de Martiaonen. En wie er nog aan zou twijfelen dat Samoerai welbespraakt is...dit jaar dropt hij elke woensdag steevast een nieuwe track... faut-le-faire..
 

DJ PROCEED
(Bruzz, Frontal, End of the Weak – BXL)

Deze übersympathieke ket raakte in 1995 in de ban van turntablism bij het zien van o.a.  DJ Grazhoppa en Beat Junkies. Sindsdien is hij een onaflatende cratedigger steeds op zoek naar zowel de nieuwste shit als the originals. Hij speelde al in talloze clubs, bars en op verschillende nationale radiozenders. Naast DJ is hij ook promotor van hiphop parties, maar niet in het minst, van End of The Weak. Deze mondiale wedstrijd zoekt jaarlijks de beste freestyle MC, noem het gerust het Wereld kampioenschap Freestyle MC. Het was hier dat Rijmtekkie Spansman en Proceed elkaar leerden kennen, toen Spansman in 2018 als Belgisch kampioen 4de werd in de finale in Parijs. Hij komt deze avond helemaal in de fik steken met een A-list afterparty. Put on those dancing shoes…
 
DJ Mojo Bojo
(De Stroate, K-town)

DJ Mojo Bojo represents de Stroate en komt als local hero de temperatuur de hoogte in jagen met zijn bloedhete mix van krolse funk en warme hiphopbeats. If the headz ain’t ready, he’ll make them ready as hell.
 
E-mail
Website
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TEXtival schaart zich ook voor de volle 100% achter het buurtcollectief VTEX Tsjing Tsjang, dat ijvert voor een kwaliteitsvolle invulling van de Vetex-site. Meer info vind je op hun website en facebookpagina.
Copyright © 2021 TEXtival.


Wil je jouw voorkeuren wijzigen? Dat kan je hier. En hier kan je je uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp