Copy
View this email in your browser

Lieve yogi,

In de laatste nieuwsbrief vertelde ik over een familielid dat ernstig ziek is. De vooruitzichten waren heel onzeker. Gelukkig weten we meer en is de ziekte behandelbaar. Het zette me aan het denken over onzekerheid. Niets is zeker en ik denk dat de grootste uitdaging in het leven is om deze onzekerheid te omarmen en te dealen met alles wat op je afkomt. Leven is een constante stroom van veranderingen, het gaat erom hoe je daarmee omgaat. Yoga helpt mij daar elke dag bij, geeft mij kracht en flexibiliteit en een balans daartussen. 
Naast hatha yoga en flow yoga beoefen ik thuis veel yin en restorative yoga en ik wil je graag laten ervaren wat deze vorm van yoga voor je kan betekenen. Vanaf 1 juni daarom een Relax & Renew les! Kijk verderop in de nieuwsbrief voor het nieuwe rooster en meer uitleg over deze les. 
Lees meer over de yogamarathon die ik organiseer op 19 juni voor het goede doel en hoe mijn ochtendroutine zorg voor een heerlijk begin van de dag!

Veel leesplezier!

Liefs,

Merel
Nieuw rooster 

Vanaf 1 juni is het rooster gewijzigd. Je kunt het nieuwe rooster bekijken in Momoyoga. De lessen hatha en hatha flow zijn allemaal hatha flow lessen geworden. Stiekem waren ze eigenlijk al hetzelfde, alleen de naam was anders ;) Op woensdagavond kan je voortaan helemaal ontspannen en opladen met de Relax & Renew les.  

 

Relax & Renew


Ken je dat gevoel als je net uit de yogales komt? Een beetje soezig, half slaperig? Dat komt doordat je parasympatische zenuwstelsel wordt gestimuleerd; je hartslag vertraagt, je komt in een rest & digest modus. Deze les is een combinatie van yin yoga en restorative yoga. We blijven langer in houdingen waardoor je lichaam verzacht en je helemaal tot rust komt. Om je lichaam te ondersteunen gebruiken we bolsters, kussens en blokken. Voel je je opgejaagd? Heb je weinig energie? Kom dan naar de Relax & Renew les!
 
Yogamarathon Because We Carry

Op 21 juni is het wereldyogadag. In het kader van deze dag organiseert Paksini een yogamarathon voor het goede doel op zondag 19 juni van 9:00-12:00. Je kunt 3 uur lang yoga volgen en mag doneren wat jij wil. Ieder uur wordt er een andere vorm van yoga gegeven.
9:00-10:00 Hatha flow 
10:00-11:00 Hatha flow strong
11:00-12:00 Relax & Renew
Na ieder uur is er een korte pauze, je kunt ieder uur instromen om een les mee te doen. 
De volledige opbrengst gaat naar Because We Carry. 

Praktische zaken


Afmelden:

Heb je je ingeschreven maar kan je toch niet meedoen? Je kunt je tot 4 uur van tevoren kostenloos afmelden via Momoyoga.  Meld je je af binnen 4 uur voor aanvang van de les? De les telt dan mee op je rittenkaart. 

Poort:
Zouden jullie de poort zachtjes willen sluiten? Vooral als het waait kan de poort nogal hard dicht slaan en de buren hebben daar last van. Alvast bedankt!
 
Miracle morning

Sinds een tijdje begin ik mijn dag met mijn eigen miracle morning. De miracle morning houdt in dat je eerder opstaat en de dag begint met tijd nemen voor jezelf. Je telefoon zet je pas aan nadat je je ochtendroutine hebt gedaan. Ik deel graag mijn miracle morning met jullie:
- Ik sta meteen op als de wekker gaat, drink een groot glas water en gooi een plens water in mijn gezicht. 
- 5-10 minuten yoga. Als je het moeilijk vind om te beslissen welke houdingen je wilt doen kan je een aantal zonnegroeten doen. 
- Pranayama (ademhalingsoefening). Je kunt bijvoorbeeld 5 minuten nadi sodhana doen. 
- 10 minuten meditatie. Ik zet hiervoor een wekker (fijn als je een zacht alarm kiest). 
- Eventueel lees je een aantal bladzijden uit een inspirerend boek.
- Schrijf op waarvoor je dankbaar bent en wat je intentie is voor de dag.
- Douchen.
- Ontbijten.
Als het een keer niet lukt, neem het jezelf niet kwalijk, bij mij gebeurt dat zeker 1 keer per week! Het zijn de kleine dingen die voor verandering zorgen. Stel gerust vragen als je advies nodig hebt. En ik hoor graag je ervaring!
Dankjewel dat je de moeite hebt genomen om de nieuwsbrief te lezen! Kom je een keer de nieuwe les proberen? Ik hoop je snel te zien!

Namasté,

Merel
Copyright © 2016 Paksini Yoga & Reiki, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp