Copy
View this email in your browser
Lieve yogi,

Het is lente! De vogels fluiten, de zon schijnt vaker en het is langer licht. De lente is de tijd van het jaar om zaadjes te planten, het seizoen voor een nieuw begin. De natuur komt langzaam weer tot leven. Ook voor Paksini verandert er het een en ander. 
In deze nieuwsbrief vind je belangrijke informatie over de lessen van Paksini. Verder geef ik uitleg over hoe je je lichaam kan ondersteunen in de lente door middel van leefstijl en voeding. En je vindt een recept dat supervoedend en ontgiftend werkt.

Veel leesplezier!

Liefs,

Merel
LOCATIEWIJZIGING
Vanaf 4 april vinden alle lessen plaats bij Pleïade. Ben je nog nooit bij Pleïade geweest? Kom een keer les volgen op maandagochtend of dinsdagavond. Je kunt natuurlijk ook een keer binnenlopen als de winkel open is. En een heerlijke lunch eten of een stuk taart in het Bio-Café. Vanaf 1 mei veranderen ook de tarieven. Neem een kijkje op mijn website voor de tarieven vanaf 1 mei 2016. 
LENTE

De lente is het seizoen van nieuw leven, na een lange tijd naar binnen gekeerd te zijn tijdens de donkere dagen kun je nu meer naar buiten gaan, jezelf meer laten zien. De natuur ontwaakt, komt weer tot leven, groeit en bloeit. In onze maatschappij gebruiken we januari om goede voornemens te maken, maar eigenlijk voelt het veel natuurlijker om dat in de lente te doen. 
Door de wamte die langzaamaan toeneemt gaan de Kapha (water en aarde element) kwaliteiten, die zich in de winter ophopen in je lijf, smelten en stromen weg. Dit kun je merken aan verkoudheid, allergieën en voorjaarsmoeheid. Het is nu belangrijk om je lichaam te ondersteunen in het afvoeren van afvalstoffen en Pitta (water en vuur element) wat meer ruimte te geven. 

Je kunt dit doen door meer te bewegen; maak een wandeling of volg een yogales. Verder kan je verwarmende kruiden zoals gember en peper toe te voegen aan je eten. Zorg dat je niet te zwaar eet, maak je maaltijden licht verteerbaar. Verderop in de nieuwsbrief vind je een recept voor kichari, een lekkere en gezonde soep van mungbonen die ontgiftend werkt. 

Ga je mee op reis naar de stilte in je hart? Van 25 juni t/m 2 juli organiseren Sanne en ik een heerlijke yogavakantie naar de Algarve in Portugal. Er zijn maar een aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op voor een week vol rust, yoga, meditatie, heerlijk en gezond eten en zwemmen in het zoutwaterzwembad.
KICHARI

Ingrediënten:
- 1 kop mungbonen
- 1 kop basmatirijst
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl venkelzaad
- stukje verse gember
- verse kurkuma (verkrijgbaar bij Ekoplaza)
- 1 tl asafoetida
- ghee of sesamolie
- groenten naar keuze (ik gebruik vaak wortelen en erwtjes)

Laat de mungbonen en rijst een nacht weken in water, dit maakt de bonen en rijst makkelijker verteerbaar. Kook de rijst. De rijst heeft door het weken een kortere kooktijd nodig, houdt hier rekening mee. 
Verwarm in een pan met dikke bodem de ghee of sesamolie. Bak hierin de zaadjes een aantal minuten, voeg dan de gember, kurkuma en asafoetida toe, fruit een aantal minuten mee. Voeg de mungbonen toe. Voeg water toe (ongeveer 3 keer de hoeveelheid van de mungbonen). Voeg na 10 minuten de groenten toe en laat zacht koken tot de groenten en bonen gaar zijn (ongeveer 30 minuten in totaal). Voeg naar smaak zout en peper toe.
Om je lichaam te ondersteunen met ontgiften kan je ervoor kiezen 1 dag per week alleen kichari te eten. Je kunt eventueel ook een aantal dagen achter elkaar kichari eten. 

 
Dankjewel dat je de moeite hebt genomen om de nieuwsbrief te lezen. Ik hoop je snel te zien in één van de lessen!

Liefs,

Merel
Copyright © 2016 Paksini Yoga, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp