Copy
Reis naar de stilte in je hart, yogabenefiet en meer nieuws
View this email in your browser
Lieve yogi, 

Wat leuk dat je de nieuwsbrief leest! Hoe gaat het met je? Heb je carnaval gevierd en ben je nog aan het bijkomen? Of ben je gevlucht voor alle drukte? De maand van de goede voornemens is voorbij, misschien is het je gelukt om je goede voornemens vol te houden of zijn ze al naar de achtergrond verschoven? Maar weet je: je kunt elke dag beginnen met goede voornemens. Dus geef jezelf dat cadeau en kom naar de yogales!
In deze nieuwsbrief mag ik iets heel leuks aankondigen: een yogavakantie waarin we op reis gaan naar de stilte in je hart!
Je leest over het yogabenefiet op 28 februari voor Stichting MensDierNood. Ook geef ik informatie over je parasympatische zenuwstelsel en waarom het zo belangrijk is om af en toe rust te nemen. 

Veel leesplezier!

Liefs,

Merel

Reis naar binnen
Naar de stilte in je hart

Het is steeds stiller in mijn hoofd, hoe meer ik naar mijn hart ga. Mijn hart vertrouwt en voelt liefde, er is overvloed. Ik voel me verbonden, met mezelf en mijn lichaam. Ik voel me verbonden met de ander en herken de ander in mij.

Mijn hart omarmt en accepteert alles. Mijn hart plakt geen labels maar laat alles zijn. Er is geen goed of fout. Er is donker en er is licht, er zijn schaduwen van angsten en boosheid. Ik omarm alles wat in mij is en het is goed. Ook als het onrustig is, als er angst is, jaloezie, verdriet, schaamte, is het ok. 
Ik ben oneindig dankbaar voor alles wat ik mag ervaren.

- Merel

Ga je mee op Yogavakantie?

Wow, wat een mooie dingen gebeuren er toch! Samen met Sanne van der Velden organiseer ik een yogavakantie in de Algarve. Van 25 juni t/m 2 juli kan je je onderdompelen in yoga, meditatie, natuur en heerlijk eten; 2 keer per dag yoga, geleide meditaties, stiltewandelingen een chakraworkshop en een reikibehandeling. Ben jij toe aan een week helemaal alleen voor jezelf? Ga dan mee op reis naar de stilte in je hart!

SLOW DOWN

Probeer jij ook altijd alles zo snel mogelijk te doen? Als je het ene nog niet af hebt, denk je al wat je daarna kunt doen. De laatste tijd probeer ik mijn bewegingen en activiteiten wat langzamer te doen. Als je langzamer beweegt wordt je bewuster en rustiger. Dit heeft te maken met het activeren van je parasympatische zenuwstelsel, je 'rest and digest' modus. Je sympathische zenuwstelsel (je 'fight or flight' modus) zorgt ervoor dat je op je hoede bent. Eigenlijk is dit bedoeld zodat we konden vluchten van een beer of ander wild dier. Er wordt adrenaline aangemaakt zodat je meer energie hebt. Door stress kan het zo zijn dat je continue in deze modus zit, dit is niet gezond voor je lichaam. In een yogales wordt je parasympathische zenuwstelsel gestimuleerd waardoor lichaam weer op kan laden. Je spijsvertering komt weer op gang omdat je rust. Ook je gedachten worden hierdoor rustiger en stiller. Neem af en toe de tijd om helemaal niets te doen, om gewoon voor je uit te staren, focus op je ademhaling richting je buik en laad je lichaam op. Je kunt natuurlijk ook naar de yogales komen of een reikibehandeling boeken ;)

Yogabenefiet 
Op zondag 28 februari geeft Paksini een yogales waarvan alle opbrengst naar Stichting Mens Dier Nood gaat. Deze stichting ondersteunt mensen die de zorg voor hun huisdier niet kunnen betalen. De yogales vindt plaats in de mooie Galerie Studio van Dusseldorp aan het Wilhelminapark te Tilburg. Pleïade verzorgt thee en wat lekkers. Deelname= 15 euro (alle opbrengst gaat naar Stichting Mens Dier Nood!). Doe je mee? Geef je dan op via een bericht naar info@paksini.nl
Reiki
Naast yogales geef ik ook reikibehandelingen. Bij een behandeling lig je gekleed op een massagetafel, de behandeling duurt ongeveer een uur en kost € 50. Een reikibehandeling ontspant en geeft nieuwe energie, stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam en werkt ontgiftend. Geef jezelf (of iemand anders) een uur ontspanning cadeau waarin je even helemaal niets hoeft! Stuur een bericht als je een afspraak wilt maken!
Hatha flow
In het rooster zie je een kleine wijziging. De easyflow lessen heten voortaan hatha flow. Alleen de naam van de les is gewijzigd, de les blijft gewoon hetzelfde. In de hatha flow lessen maken we reeksen van houdingen die vloeiend in elkaar verlopen. De les is voor iedereen toegankelijk. 
Fijn dat je de moeite hebt genomen op de nieuwsbrief te lezen! Ik hoop je snel te zien in één van de lessen, voor een reikibehandeling of bij het yogabenefiet! 

Liefs,

Merel
Copyright © 2016 Paksini Yoga, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp