Copy
Beste <<Voornaam>>,

Een "eindejaarszetduiveltje" heeft jullie op de valreep in het oude jaar nog snel beduveld en een foute dag vermeld bij de vernissage van Ingrid Gielen en Joëlle Janssens.

Want, we verwachten jullie wel degelijk zaterdag 4 januari om 17 uur om met ons te klinken op deze nieuwe expo.

Oh ja, en zondag 5 januari zijn er nog plaatsen over voor ons Driekoningenontbijt om 10 uur. Je betaalt voor dit zeer uitgebreid huisbereid buffet slechts 25 euro, kinderen 15 euro. Cava à volonté, lokaal appelsap, koffie en thee zijn inbegrepen. Schrijf je dus nog snel in op info@debottelarij.be

Graag tot gauw in de Bottelarij!

Vanaf zaterdag 4 januari 2 nieuwe expo's:
- Ingrid Gielen en Joëlle Janssens in de Galerie
- Bert Verleysen in ons eetcafé en de Orangerie

We duiken het nieuwe jaar in met 2 prachtige expo's vanaf zaterdag 4 januari. Je kan het werk van maar liefst 3 kunstenaars bij ons ontdekken:

In de galerie van de Bottelarij ontdek je het prachtige werk van Ingrid Gielen en Joelle Janssens.

Ingrid Gielen (1968) woont en werkt in Sint-Truiden. Als 18-jarige twijfelde zij tussen een opleiding maatschappelijk werk en fotografie. Het werd toen maatschappelijk werk. Ergens bleef de fotografie ook wel kriebelen maar pas 5 jaar geleden zette zij de stap naar de academie voor beeldende kunsten in Sint-Truiden. Hier studeerde zij in juni af met haar eindwerk “over denken”. Ondertussen is de fotografie niet meer uit haar leven weg te denken. Wat begon als een " ik zal wel zien" is uitgegroeid tot een passie.

Joelle Janssens (1978) dwaalde, na het behalen van haar Master Fotografie aan de Luca School of Arts, door het joblandschap dat Vlaanderen een pas afgestudeerde fotograaf te bieden heeft. Niet veel soeps, zo bleek. Na enkele jaren voor een reclamebureau te werken, leken de jaren van fotografisch genieten een verre droom. Door een groot persoonlijk verlies besloot Joelle in 2008 ontslag te nemen en enkel nog aan artistieke projecten te werken en eigen fotografisch werk te maken. Dit combineert ze nu met parttime lesgeven (Fotografie) aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Sint-Truiden.

Vernissage:
Welkom op zaterdag 4 januari om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.


In ons eetcafé kan je genieten van het prachtige werk van Bert Verleysen.

Bert Verleysen (°1951 - Munsterbilzen) noemt zichzelf geen kunstenaar, maar een onderzoeker. Als gepensioneerde werkt Bert aan een doctoraat bij UHasselt rond “mensen zijn toch rare wezens, ze zijn er zo graag bij , maar ze zijn zo onhandig in omgaan met verschillen.”  Hoe je naar verschillen tussen mensen kijkt, hangt van je gekleurde bril af. Schurende ontmoetingen verdwijnen als je afstapt van je-eigen-groot-gelijk! Laat dat nu juist zijn waar het in kunst, en vooral abstracte kunst omgaat.

"Ik ben geïnspireerd door het werk van Martin Ademola. De eerste sessie van een workshop begon met: “als je voor een workshop komt zit je fout hier, dit hier is een speel-shop”. Al gaande weg kreeg ik voor mijn werk een opmerking als: “Laat je eigen denkbeeld van wat je wil maken los, speel met kleur en vorm, breng variatie in je penseeltrekken en laat het beeld komen zoals het komt.”

Het is dat gevoel in kunst maken dat ik wil meenemen in mijn onderzoek rond samenleving vormen. Kijken als een kind, onbevangen genieten van het wonder van de wereld daarbuiten zonder te oordelen. Tijdens deze tentoonstelling kan je kennismaken met mijn eerste stappen in de wereld van kleur en vorm, als een uitnodiging aan jou om samen verder te schrijven aan dit kleurrijke en nog vormloze verhaal."

De opbrengst van deze tentoonstelling gaat naar Bert’s pluskleindochter Joke. Zij gaat in 2020 voor een inleefreis van 14 dagen naar India, ook om met andere ogen naar de wereld te kijken. Toevallig dan het Oosten, nog zo een passie van Bert. Een onderdompeling in een andere cultuur leert je, zoals contact maken met verf en kleur, anders kijken naar je-eigen-groot-gelijk.
Copyright 2019 © de Bottelarij - AKSI, All rights reserved.
Ons e-mailadres is
info@debottelarij.be

Je kan in de Bottelarij terecht van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur  tot 21 uur, op woensdag tot 18 uur, tenzij anders vermeld. De Bottelarij is gesloten op maandag en dinsdag.

De Bottelarij maakt deel uit van AKSI vzw  en is een initiatief voor sociale tewerkstelling.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor ingeschreven hebt.
Wil je je gegevens aanpassen of jezelf uitschrijven? Dat kan hier.
update your preferences of unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp