Copy
Wegwijzer 9 september 2022

Toen overzag God alles wat Hij gemaakt had en het was heel goed. Genesis 1:31a 

Ik wandel graag en het liefst in de ochtend. Heerlijk om zo wakker te worden. Met opwekkingsmuziek in mijn oren en mijn ogen open voor de natuur. De hele zomer wordt mijn blik steeds getrokken naar al die mooie bloemen, ze staan te stralen in allerlei soorten, maten en kleuren.🌻🌸 Zo mooi! De verschillende stadia van de bloei van bloemen vind ik prachtig. Soms helemaal open, soms nog half dicht of nog helemaal in de knop. Wij hebben zelf een plant in de tuin, de Portulaca carnaval, waarvan de bloemen opengaan zodra de zon schijnt en ze sluiten als het avond wordt. Heel bijzonder! 😍 Het doet mij denken aan het leven. De verschillende fases waarin wij als mensen leven. Ieder komt op zijn of haar eigen tijd en wijze tot bloei! Wij zijn als bloemen, gemaakt om te stralen, om te ontluiken, maar we mogen ook rusten en schuilen bij God. God, de Schepper van hemel en aarde heeft alles zo mooi gemaakt! 🙏🏻❤️ 
Activiteiten in het nieuwe seizoen: 
Een mens maakt allerlei plannen, wat wordt uitgevoerd, is het plan van de HEER. Spreuken 19:21.

- Elke 2e zondag vd maand krijgen we bezoek van Jip (en tante Corrie) vanaf oktober! 
- Gebedsweekend. (okt/nov) 
- Vrouwenochtend met spreekster. (jan/febr)
- Kerstavond (interkerkelijk) + kerstochtend
  (ontbijt) 
- After alpha, verdiepingsavonden over dopen, gaven/profetie, geestelijk wereld. (jan)
- Jeugdalpha, interkerkelijk via Christian v. Zijl. (voorjaar 2023)
In deze Wegwijzer zijn er al wat activiteiten uitgelicht, zie hieronder.

Huiskringen:
In september gaan de huiskringavonden weer beginnen.

Op maandag 12 september start de groep o.l.v. Corina.
Deze avond gaan we eten met elkaar, en gezellig bijpraten over de afgelopen zomerperiode. We beginnen om 19.00 uur.
Plaats : in de WEG

Op dinsdag 13 september start de groep o.l.v. Elske. Welkom vanaf 19:45uur, we starten om 20:00uur. Locatie is in Wilnis, verdere details kunnen aan Elske gevraagd worden. 
 
Heb je interesse of ben je gewoon nieuwsgierig wat een huiskring precies is, kom dan vrijblijvend eens een avond bijwonen.
Je bent van harte welkom.
Voor info kun je een mail sturen naar:
Corina@deweg.net
Elske@deweg.net
Alphacursus.                           

Alpha is een prachtige, laagdrempelige manier om kennis te maken met het christelijk geloof aan de hand van 10 onderwerpen. Iedereen is welkom, zoals hij of zij is, waar ze ook staan in het leven. Weet je al iemand die je kan/wil (mee)vragen? Naast nadenken over iemand die de cursus kan volgen, willen we je ook vragen voor deze cursus te bidden: Dat mensen de weg mogen vinden naar de Alpha-cursus en vooral naar God zelf. 
Op donderdag 22 september 2022 starten we om 19:30 uur met een heerlijke koffie tafel. De Alpha cursus bestaat uit 10 donderdagavonden en een weekend! Meer informatie is te vinden op https://www.deweg.net/alpha/ Voor verdere vragen en/of aanmelden kunt u een mail sturen aan alpha@deweg.net

Gift start nieuwe seizoen.

We hebben besloten het nieuwe seizoen ook te starten met het geven van een gift aan een doel buiten de gemeente. De financiën van de gemeente zijn dit jaar weer gezond en goed. Dus willen deze gewoonte graag weer oppakken. Niet meer elke maand, maar ongeveer 4x per jaar. Met als doel: Weduwen & Wezen, Armen en Vluchtelingen. 

De VPE is verbonden met de Poolse Pinksterbeweging die rechtstreeks betrokken is bij de hulp aan Oekraïense vluchtelingen. Zij werkt hierin nauw samen met de noodhulporganisatie Convoy of Hope. We zullen deze maand 1.000,- schenken via de VPE aan dit doel. De VPE geeft de gift door aan onze zusterorganisatie in Polen. Die in direct contact staan met deze vluchtelingen en zich over hen ontfermen.

Doopdienst.
Binnenkort hopen we weer een doopdienst te houden in de Weg. Heb je het verlangen om je te laten dopen of zou je er meer over willen weten? Mail naar erwin@deweg.net of zoek contact met iemand van het kernteam.

Hulp bij geluidstafel.
Vanwege het vertrek van Craig achter de geluidstafel is er direct weer een open vacature ontstaan. We hopen dat deze zsm opgevuld zal worden. Want momenteel staat Jon er alleen voor. Wim Schoe is nog in opleiding, maar zal hem binnenkort gaan ondersteunen. Maar dan hebben we toch echt nog een 3e persoon erbij nodig. Is dit iets voor jou? (Wij zullen je hierin trainen/begeleiden) Bidt ervoor en laat het zsm weten aan Erwin. Voel je vrij om op zondagochtend eens mee te kijken, zodat je kunt zien en horen wat het inhoudt. Mail naar erwin@deweg.net voor meer informatie.

Nieuwe Entree. 

Als u zondag de gemeente bezoekt kijk dan eerst even buiten naar de ramen van de entree. 
Deze zijn beplakt om ons als gemeente wat zichtbaarder te maken voor de buitenwereld. 
Wij vinden het erg mooi geworden.🤩

Uitverkoop boekentafel.
Denkt u nog aan de uitverkoop van de boekentafel! Er is al veel verkocht, maar misschien zit er nog iets voor u bij. Zondag 11 september is de laatste kans!
Leef! je uit! jongerendienst.
We zullen onszelf even voorstellen. Wij zijn Leef! je uit!, van gemeente Leef, Mijdrecht. Met een team van enthousiaste jongeren organiseren wij jeugddiensten voor de jeugd in de Ronde venen en omstreken! We willen natuurlijk iedereen mee laten genieten van deze super gave avonden van worship, spel en prachtige woorden van verschillende sprekers. Dus wees welkom!
 
Aankomende dienst gaat over geloof en wetenschap. Gaat dat eigenlijk wel hand in hand? Daar komen we 25 september achter!
Start 19:00uur, Prins Bernhardlaan 2, Mijdrecht.
Kroonbededienst.
De Kroonbededienst voor het nieuwe regeringsjaar van de Tweede Kamer is op maandagavond 19 september 19:30uur in "Postwijk " aan de Rijksstraatweg te Baambrugge. Dan bidden we voor de "doorwerking van de Heilige Geest" in het leven en werken van degenen die "over ons zijn gesteld", plaatselijk, landelijk en wereldwijd. Iedereen is welkom! 
Voor in de agenda!

Zondag 11 september
10.30 uur  Zondagdienst
met Walfried Giltjes.

Zondag 18 september
10:30 uur Zondagdienst
met Steve van Deventer.

Donderdag 22 september
19:30 uur start Alpha.
---- 
Elke zaterdag 
9:00 Mannen gebedskring.

Elke woensdag
10:00 Vrouwen gebedskring.
www.deweg.tv
Leiderschapsteam

Erwin en Patricia Veenboer
Voorgangers

Willem Plaizier
Algemeen bestuurslid

Steve van Deventer
Algemeen bestuurslid

Teus Schreurs
Penningmeeste
r
Berichtje in de Wegwijzer?
Heb jij ook een nieuwsberichtje, gebedsoproep of verzoek voor de wegwijzer? Mail je berichtje uiterlijk woensdagmiddag naar
nieuwsbrief@deweg.net dan kijken we of we het kunnen plaatsen. 
volg ons op facebook volg ons op facebook
 volg ons op Twitter volg ons op Twitter
Website Website
Bekijk de dienst Bekijk de dienst
Aanmelden voor de Wegwijzer
Ga naar archief
Maak een gift over
E-mail: info@deweg.net
Giften:NL49RABO0128455594
Wilt u deze e-mail ontvangen op een andere e-mailadres of uzelf uitschrijven?
Wijzig hier uw e-mailadres of schrijf uzelf hier uit.


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Weg · Industrieweg 38f · Mijdrecht, Utrecht 3641 RM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp