Copy

Nieuwsbrief TV Engelen Maart 2017

Inhoudsopgave

 • 19 april ALV: Laat je horen!
 • Afscheid Wim Strik
 • Veel bezoekers op de Open dag
 • Vrijwilliger in het zonnetje: Renate van Stiphout
 • Vrijwilligersdag
 • Nieuwe pasjes
 • Interne wintercompetitie weer een groot succes!
 • Clubkampioenschappen: 1 t/m 9 juli
 • Oude rugzak gezocht
 • AED Cursus: nog 2 plaatsen beschikbaar
 • Jeugd Jeugd Jeugd ....
   

19 April ALV: Laat van je horen!!!

Op 19 april is er weer een Algemene Ledenvergadering. Het is het moment om te horen hoe onze vereniging ervoor staat. Belangrijk is dat jij ook kunt laten horen wat jij wilt. En welke tips en adviezen jij het bestuur wilt meegeven. We presenteren het jaarplan 2017-2018 en een overzicht van de financiën. Hierbij horen we graag de reactie van de leden. Misschien heb jij ook nog agendapunten?  Stuur deze dan voor 5 april door naar secretaris@tennis-engelen.nl
 

Jij komt toch ook? We starten om 20.00 uur.

Tijdens de vergadering zijn de banen dicht en is er geen les. Simon Tennisschool zal ervoor zorgen dat de gemiste lessen worden ingehaald.

Afscheid Wim Strik

Het bestuur heeft tijdens een etentje gepast afscheid genomen van Wim Strik. Hij heeft vele jaren gezorgd voor onze financiën. Mede dankzij hem staat onze vereniging er financieel prima voor. Wim nogmaals bedankt.

Veel bezoekers op de Open dag

Het was stralend weer en het park lag er perfect bij. En niet te vergeten het ontembare enthousiasme van Talitha. Allemaal ingrediënten voor een geslaagde Open Dag. Er waren dan ook ruim 50 bezoekers!  Zo’n 40 jeugd en een tiental senioren. Hiervan heeft een groot deel zich aangemeld als nieuw lid. We mogen daarom zeer tevreden zijn over deze dag.


Vrijwilliger in het zonnetje
Renate van StiphoutEen vereniging draait op vrijwilligers, ook onze tennisvereniging! Er zijn vele leden die zich inzetten zodat de banen er goed bij liggen, het paviljoen in orde is, de jeugd kan spelen etc. etc. Vanaf nu gaan we regelmatig een vrijwilliger in het zonnetje zetten en hem of haar bedanken voor zijn inzet. Deze keer is dat Renate van Stiphout.
 
 
Renate is lid sinds de oprichting. Dat is ook niet zo raar want haar vader was een van de oprichters.  Er waren alleen tennisbanen en een keet waar je een drankje kon drinken.  Renate: “Ik had toen totaal geen tenniservaring, maar mijn vriend Paul Lensen heeft mij de eerste ballen op de baan leren slaan. En met veel tennissen, les volgen en meedoen met de externe competitie sta ik nog steeds met veel plezier op een tennisbaan.”

Ze zet zich al jaren in voor de vereniging. Dat zal ze wel van haar vader hebben.  In het begin was ze lid van de Jeugdcommissie en heeft onder andere het jeugdkamp geïntroduceerd.  Daarna is Renate lang lid van de redactiecommissie geweest (1993 - 2011). Ze schreef en ze maakte “Ins en Outs” ook op. Renate: “Als grafisch ontwerper ben ik elke dag bezig met het vormgeven van allerlei grafische uitingen. In mijn vrije tijd verzorg ik nu nog steeds verschillende uitingen van de tennisclub, zoals bv. briefpapier, diverse flyers, posters en advertenties.“ In deze nieuwsbrief is de aankondiging van de clubkampioenschappen van haar hand.
 
Ook heeft ze jaren het Dubbeldooier Open Toernooi samen met Suzanne de Liefde georganiseerd. Dat stokje heeft ze inmiddels doorgegeven. Maar je zult  haar dit jaar nog wel tijdens het toernooi zien, waar ze de wedstrijdleiding zal helpen waar nodig.

En zo blijft Renate een van de drijvende krachten. Ze is nu met Esther van Overbeeke alweer bezig met het opzetten van een Ladies day.  “Dit is altijd een erg leuke avond geweest dus we hopen dat er ook dit jaar veel dames mee gaan doen. Houd de site van de tennisclub in de gaten we zullen snel laten weten op welke avond in juni het zal zijn!” wil Renate nog wel even meegeven!
 
Niet voor niets is haar motto: Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!  En dat geldt zeker voor onze tennisclub. Ze heeft heel wat gezelligheid meegemaakt: dansen op de bar, karaoke op een perzisch tapijtje, het hele paviljoen omgetoverd tot een heus casino, voetbal kijken, Oud&Nieuw feesten. Renate wil nog wel iets meegeven: “Kom gewoon kijken op de club als er iets georganiseerd wordt. Je zult zien dat het erg gezellig is, je ziet leuke tennispartijen en leert meer andere leden kennen.”

Renate bedankt!

Vrijwilligersdag

We willen alle vrijwilligers die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de vereniging bedanken. Zonder hen kan er niet getennist worden. Ze zorgen ervoor dat het park in prima staat is, dat er allerlei activiteiten worden georganiseerd, dat er training is, etc. etc. Daarom organiseren we op 9 april weer een leuke vrijwilligersdag. Leuke activiteiten en afsluiten met een lekker hapje en drankje! Dat hebben onze vrijwilligers verdiend!!

Veel enthousiasme tijdens de speurtocht van vorig jaar.

Nieuwe pasjes

Ze zijn er weer! De nieuw pasjes. Mooi oranje, deze keer. Ze liggen achter de bar, dus vraag de komende keer als je gaat tennissen aan de barman/-vrouw even naar je pasje.Interne wintercompetitie
Weer een groot succes!

 


Ruim 80 deelnemers hebben de afgelopen maanden kunnen genieten van de interne wintercompetitie. Door de vorst en regen zijn er enkele vrijdagen uitgevallen, maar uiteindelijk zijn vrijwel alle wedstrijden gespeeld.

Net als afgelopen jaren is er als afsluiting een loterij door Ton en Bas voor de deelnemers georganiseerd. Het was een zeer gezellige avond met mooie chocoladeprijzen en lekkere bitterballen.
Ton en Bas, bedankt!!!!


Clubkampioenschappen
            1 t/m 9 juliJe kunt je weer inschrijven voor de clubkampioenschappen. Ieder niveau kent zijn eigen winnaars. In 2016 werd gestreden in de niveaus 8 tot 5. Bij heren en dames enkel en dubbel en in de mix. Belangrijker is dat het heel erg gezellig is.
Ook dit jaar hopen we weer op een grote deelname!
 
Je kunt je binnenkort weer inschrijven op toernooi.nl
De inschrijving sluit op 15 juni.

Oude rugzak gezocht

De heren die het park onderhouden hebben behoefte aan een gebruikte rugzak, waarvan ze de schouderriemen (met buikriem en borstsluiting) willen gebruiken voor de bladblazer. Dus heb je nog een oude zak, waarvan de riemen nog goed zijn, zou je die dan in het paviljoen willen afgeven? Namens onze parkbeheerders, bedankt!

AED Cursus: Nog 2 plaatsen beschikbaar

Naast de vele voordelen die het beoefenen van onze beliefde tennissport ons biedt, gebeurt het jammer genoeg ook dat niet iedereen helemaal gezond en fit aan de start staat. Afgelopen periode is het ook  bij onze vereniging overkomen dat iemand niet goed is geworden tijdens het spelen. Snel en adequaat ingrijpen is dan van levensbelang.

In het paviljoen is een AED-apparaat aanwezig en zeker 16 mensen zijn in de voorgaande jaren getraind in het bedienen en handelen in zo’n situatie. We zouden het fijn vinden als er meer mensen weten hoe te handelen. Daarom bieden wij in samenwerking met Fysio- en manuele therapie Engelen een avondcursus aan. Je leert dan wat je moet doen als iemand een hartstilstand krijgt.
 
De cursus duurt één avond en deze zal op  een woensdag plaatsvinden van 19.00-22.30. Locatie Fysio- en manuele therapie Engelen, Boerenerf 5a. De precieze datum volgt nog en er zijn geen kosten aan verbonden. Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar!
 
Als je geïnteresseerd bent aub een mail naar voorzitter@tennis-engelen.nl

Jeugd, Jeugd, Jeugd, ....

 
Jaarkalender jeugd
 Als je geen jeugdactiviteit wilt missen schrijf je onderstaande data alvast in je agenda J:
 • 25+ 26 mei       Tenniskamp!!
 • 1 juli                 Clubkampioenschappen voor jeugd in rood en oranje
 • 1 t/m  9 juli       Clubkampioenschappen senioren en jeugd groen en geel
 • 5 november      Ouder-kindtoernooi
 • 10 december    Interne wintercompetitie jeugd
Kun je niet wachten om je alvast in te schrijven of wil je helpen met het organiseren van 1 van deze activiteiten? Stuur dan een mail naar jeugdcommissie@tennis-engelen.nl
        


This email was sent to info@tennis-engelen.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TV Engelen · Engelerpark1 · S Hertogenbosch, Nb 5211 AM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp