Copy

Nieuwsbrief TV Engelen Mei 2016

Inhoudsopgave

Welkom aan nieuwe leden
Er zijn dit jaar al veel nieuwe leden lid geworden van onze vereniging, bijna 30 nieuwe jeugdleden en 10 nieuwe senioren.  Allemaal heel hartelijk welkom bij onze vereniging!

We willen alle nieuwe leden graag uitnodigen om welkom te heten en wegwijs te maken binnen onze vereniging.

Onze nieuwe senior-leden zouden we graag dinsdag  31 mei van 19:30 tot 20:30 willen uitnodigen in ons clubhuis. Het bestuur zal dan aanwezig zijn om alles uit te leggen over het draaien van bardienst, inschrijven voor de competitie etc.

De nieuwe jeugdleden zijn uitgenodigd voor zondag 22 mei vanaf 10:00. Er wordt dan ook jeugdcompetitie gespeeld door verschillende leeftijden. Een goed moment om even langs te komen. De jeugdcommissie is dan aanwezig om alle vragen te beantwoorden en je kunt zelf zien hoe leuk de jeugd-competitie (worldtour) is.

Jacq, Denis en Sebastian bedankt!

Op de Algemene Ledenvergadering hebben Jacq van Sebille, Denis Verstraeten en Sebastian Steenbekkers afscheid genomen van hun bestuurlijk werk bij de club. Jacq was voorzitter, Sebastian secretaris en Denis had het paviljoen onder zijn hoede. Ze blijven de komende tijd nog vrijwilligerswerk doen. Jacq blijft de bardiensten regelen, Sebastian blijft de ledenadministratie doen en Denis regelt onder meer de inkoop van het eten en drinken.

Namens het nieuwe bestuur willen we hen hartelijk bedanken voor hun inzet! Dit is den meteen een mooie plek om aan te geven dat we op zoek zijn naar een nieuwe secretaris. Dus als je geïnteresseerd bent, meld je dan bij Martin Bouwman (voorzitter) of een van de andere bestuursleden.
En nu er tegen aan
Vanaf 20 april ben ik Martin Bouwman jullie voorzitter. Dat klinkt toch mooi. En zo voelt het ook! Jullie zijn de club en ik mag deze club besturen. Samen met onze penningmeester Wim Strik, Ivonne de Boer (o.a. technische zaken), Gert-Jan van Doesburg (o.a. accommodatie) en Sandra de Lizer (o.a. sponsor) gaan we er tegen aan.
 

VLNR: Het bestuur 2016-2017: Sandra de Lizer, Gert-Jan van Doesburg,
Wim Strik, Ivonne de Boer, Martin Bouwman.

Er zijn veel leden die goede ideeën hebben. Dat is wel gebleken tijdens de brainstorm tijdens de ALV. We gaan er op 23 en 30 mei en 6 juni de resultaten bespreken en kijken of we dit tot een visie kunnen maken. Iedereen die mee wil denken is welkom. We hopen voor de zomervakantie de visie te kunnen presenteren.

O ja, ik moet me ook nog voorstellen. Op mijn twitteraccount staat:  In willekeurige volgorde: vader van Susanne en Maxime, boerenzoon, man van Hanneke, Dommelaar, geïnteresseerd in mooi water, drank, sigaren en velostrofie. Wellicht snap je het niet helemaal, geef me maar een seintje, dan leg ik het graag uit!
Brainstorm met de leden een succes
Op 20 april is er met een grote groep leden gebrainstormd over wensen en ideeën die er leven. Dit heeft heel veel opgeleverd. Aan de thema’s Vrijwilligers, Vereniging, Activiteiten, Jeugd en Accommodatie kon iedereen ideeën toevoegen. Er was een ruime uiteenlopende opbrengst. Zo is genoemd:
  • meer respect en meer gastvrijheid
  • samenwerken met andere sportclubs
  • loungebanken in de kantine
  • betere heaters
  • laddercompetie
In de maanden mei en juni gaat een een groepje leden hier mee aan de slag. Het is de bedoeling dat in juni het resultaat aan de leden gepresenteerd wordt. Mocht je mee willen denken, je bent welkom op 23 en 30 mei en 6 juni.

Word jij de nieuwe Clubkampioen?

Van 9 tot en met 17 juli worden bij onze vereniging de clubkampioenschappen 2016 gehouden, voor zowel jeugd als senioren

De clubkampioenschappen voor senioren worden dit jaar gespeeld volgens het systeem van
actuele rating. Dat wil zeggen dat spelers niet meer ingedeeld worden op basis van de speelsterkte op hun KNLTB pasje maar op basis van hun actuele rating.

Het uitgangspunt van een actueel rating toernooi is dat het verschil in rating tussen de sterkste en de zwakste enkelspelspeler of dubbelspelkoppel in een speelschema of poule niet meer dan 1,0 punt is. De aanduiding van de schema’s is NIET zoals gebruikelijk HE6, DE7, maar bijvoorbeeld HE (5,802- 6,701) of DE (6,459-7,458). Alleen met goedkeuring van de bondsgedelegeerde kan het verschil in rating binnen een speelschema meer dan 1,0 punt zijn. De spelers schrijven in de categorie HE of DE zonder sterkte aanduiding. Er kan slechts eenmaal in het enkelspel worden ingeschreven

In het dubbelspel geldt het gemiddelde van de dubbelspelratings van beide spelers als rating voor het koppel. In onze clubkampioenschappen mag in het dubbelspel het verschil tussen de ratings van beide spelers maximaal 2,0 punten zijn.

Bij een toernooi op actuele rating kan je dus je per speltype maximaal één keer deelnemen. In totaal zijn er vijf speltypes: damesenkel, herenenkel, damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. Je kan wel in meerdere speltypes deelnemen.

Overige informatie actuele rating: In Nederland worden steeds meer toernooien op actuele rating gespeeld. De datum waarop de vaststelling van de actuele rating van de deelnemers plaatsvindt wordt in het wedstrijdreglement vastgelegd. Dit zal in de praktijk een week of 2 voor aanvang van het toernooi zijn.

Houd
www.toernooi.nl in de gaten. Binnenkort zal het toernooi gepubliceerd worden en kan je je inschrijven voor de clubkampioenschappen. We hopen op veel inschrijvingen.
Nieuws van de Jeugdcommissie
De jeugdcommissie heeft laatst een dringende oproep gedaan aan alle ouders van de jeugdleden voor versterking van de jeugdcommissie. We zijn heel blij dat daar gehoor aan is gegeven, Frans Brugman zal de jeugdcommissie komen versterken.

Voor het tenniskamp hebben we waarschijnlijk nu net genoeg mensen zodat het wel door kan gaan. Het kamp zal 2 en 3 juli plaats vinden. Alle hulp (ook voor een paar uurtjes of voorbereiding vooraf) is welkom. Laat even weten als je wilt helpen (jeugd-tennis-engelen@hotmail.com).
Gezocht: Vereniging-CompetitieLeiders
Onze 2 huidige verenigingcompetitieleiders(VCL’s) hebben beide aangegeven te willen stoppen als VCL. We zijn daarom met spoed op zoek naar mensen die hun taken willen overnemen! Zonder VCLs kunnen we namelijk niet deelnemen aan de KNLTB competitie.

De VCL regelt de KNLTB competitiedeelname en alles wat daar mee te maken heeft. Als je VCL wilt worden moet je de cursus VCL van de KNLTB te volgen. Deze cursus start in het najaar.

Lijkt het je leuk om dit voor de vereniging te regelen? Of heb je nog vragen wat het precies inhoudt? Neem dan contact op met Ivonne de Boer (
ai.deboer@tele2.nl).
Toss-avond
Op de ALV is door verschillende leden gevraagd de toss-avond weer een nieuw leven in te blazen.  We zijn bezig om te kijken of we dit georganiseerd kunnen krijgen en wat de consequenties zijn.

Heb je zin om mee te helpen bij het organiseren van de toss-avonden? Laat het dan weten (
ai.deboer@tele2.nl). Hoe meer mensen er zijn om te helpen, hoe minder vaak je hoeft te komen helpen ;-)

Barbezetting kan/moet beter (met name de vrijdag)

Beste leden. We hebben een probleem met de bezetting van de bardiensten voor de vrijdagavonden. En dat terwijl er nu en in het najaar externe competities zijn en het best gezellig is om bardienst te draaien. Kom op, laat je niet kennen en geef je op !!. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we genoodzaakt zijn het tennispark op sommige avonden te moeten sluiten.

En nog een oproep aan (steeds meer) leden/tennissers. Schuif aan, aan de bar.
De 3e helft is verrekte gezellig hoor, we hebben van alles aan lekkers ha !!

TV Engelen meer en meer milieubewust              

Ik weet niet of jullie het gemerkt hebben maar onze tennisvereniging doet veel aan milieubewust inzamelen van afval. Al jaren geleden hebben we het fritesvet apart gehouden en zijn er containers voor papier en algeheel restafval. Onlangs hebben we achter het Hoenderhok een grote ronde container neergezet voor restafval. Ook het glaswerk verzamelen we tegenwoordig apart.    

En nu de volgende stap: binnenkort komen er bij iedere baan naast de grijze afvalbakken voor algemeen restafval, oranje bakken te hangen waar we je vragen je plastic afval in te deponeren. We stellen je medewerking zeer op prijs.
      
    


This email was sent to hitveld@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TV Engelen · Engelerpark1 · S Hertogenbosch, Nb 5211 AM · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp