Copy

Nieuwsbrief TV Engelen Januari 2016

Inhoudsopgave

 Communicatie Vernieuwing

Misschien is je het al opgevallen, maar we zijn langzaam maar zeker de communicatie-middelen binnen de vereniging aan het vernieuwen. Deze nieuwsbrief heeft een nieuwe vormgeving gekregen en is nu ook goed leesbaar op mobiele apparaten. 

De vormgeving vinden jullie ook al terug op de facebook pagina en op het scherm in het paviljoen. De website zal hier ook naar toe overgaan. Daarnaast wordt ook deze geschikt gemaakt voor het bekijken op  mobiele apparaten.

TV Engelen is een Tennis Kids Vereniging geworden!
 

We zijn dit jaar goed begonnen door een officiële tenniskids–vereniging te worden! Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen tenniskids
  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes
  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team
  • Leren de kinderen op een leuke manier de juiste techniek
  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algemene coördinatie en sportbewustzijn
Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: Rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Voor meer informatie zie de website www.tenniskids.nl
 

 
Competitie spelen is een integraal deel van het tenniskids-programma. Het is niet verplicht maar voor het verbeteren van het tennisspel en het bevorderen van het teamgevoel is het wel erg belangrijk om hier aan deel te nemen. De competitie begint heel laagdrempelig en is voor elk niveau. Voor elke kleur is een competitiesoort ontwikkeld; de kinderen die rood en oranje spelen kunnen deelnemen aan de Worldtour op zondagochtend. Voor de jeugd die niveau groen hebben is er woensdagmiddag competitie.

Onze tennistrainers hebben een speciale opleiding gevolgd die aansluit bij het tenniskids-programma. Voor alle kinderen is er een vorderingenboekje, de trainers hebben dit boekje in de eerste training na de kerstvakantie aan de kinderen laten zien en zullen daar vanaf nu de vorderingen van de kinderen in bijhouden. Ook hebben alle kinderen een bandje gehad voor hun tennisracket dat de kleur aangeeft op welk niveau het kind momenteel is ingedeeld.

Door een tenniskids-vereniging te worden denken wij een beter en completer tennisaanbod voor de jeugd te kunnen aanbieden. Mocht je er nog vragen over hebben stuur dan een mailtje naar jeugd-tennis-engelen@hotmail.com

Nieuwe Richtlijnen Bardienst en Prijzen

Het begin van het jaar is traditioneel een mooi moment om: Prijzen te verhogen, afspraken in herinnering te brengen en eventueel aanpassingen door te voeren.

Prijsverhogingen: Om de stijgende inkoopprijzen op te vangen, worden deze maand, de meeste prijzen verhoogd met 10 cent, wat een gemiddelde verhoging inhoudt van 5,4%.

Ter herinnering:
  • Warme snacks maken iedere dag onderdeel uit van het assortiment. Zorg dus dat de friteuse klaar is voor gebruik. 180C.
  • Laatste ronde  om  23h20 (graag duidelijk mededelen)
  • Hoenderhok leeg om 23h30
Op de site vind je uitvoerige informatie over het draaien van, en de taakuitvoering bij bardiensten. Lees deze door voordat je weer een bardienst gaat draaien!!!

"Aaltje Digitaaltje" door Amat 

Onlangs sprak ik met de Minister van Financiën en de Secretaris van onze vereniging die mij op het hart drukten dat ook ik over moest naar de moderne digitale wereld anno 2016 of dat nu is om mijn biertje af te rekenen or whatever.  Kijk dat ik mijn contributie moet betalen net als ieder ander is logisch, maar gewoon dokken uit mijn knip is er niet meer bij. (“waar kan ik tegenwoordig dan wel mijn grijze !!! geld uitgeven ??).

Nee ik krijg een email (dan moet de mijne wel kloppen !!!!), een SMS of misschien toch een platte brief (had dit jaar 32 Kerstkaarten aan mezelf geschreven als protest omdat iedereen tegenwoordig digitale Kerstballenwensen stuurt) van ClubCollect met het verzoek om via die organisatie mijn contributie te betalen. Het gaat verdomme dezelfde kant op als mijn boodschappen on line doen bij Appie Heyn. Waar blijft de nostalgie, waar blijft mijn vurige wens om stiekem in een Eigenheimer of mandarijn te knijpen of tot 6 keer toe langs de gratis schaaltjes met worst en kaasblokjes in de winkel te lopen om die smakelijk voor te proeven en ze uiteindelijk toch niet te kopen. Bah, alles gaat tegenwoordig digitaal, ik ben overspannen van het appen, gewoon communiceren of zeg maar gewoon ouwehoeren is er niet meer bij, maar ook ik moet er aan geloven..
Onze vereniging beschikt over allerlei moderne apparatuur en is door zijn uitstraling zowel buiten als binnen een lust voor het oog en een visitekaartje voor de goegemeente van Engelen en verre omstreken. Denk maar aan de nieuwe keuken en de banen en het park dat er prachtig bij ligt. Met alle respect maar ik durf te stellen dat 85% van onze leden geen enkel besef heeft hoe onze club draaiende word gehouden

Precies !!! , door een veel te kleine schare aan vrijwilligers die harken, schoffelen, vegen, poetsen, bestellen, besturen, organiseren (ook en vooral onze jeugd), trainen en nog eens trainen en zorgen dat alles jullie als zijnde lid van onze vereniging in een gespreid bedje kunnen tennissen.

Ik was onlangs in de bevoorrechte positie dat ik op de Formule 1 tractor mocht rondbanjeren met een snelheid van 80km (per 3uur) om de banen te vegen. Gaaf jongu … en meiske. 

En je voelt hem al, kom dat ook eens doen en versterk de accommodatiecommissie door 1 a 2 keer per week de banen te vegen en op te  pimpen en rond te karren met die bolide. Bel efkes mee Frits van de Water afgesproken !!!! Da geldt trouwens ook als je zin hebt om andere klussen te doen buiten en zeg nou zelf ”de dagen gaan weer lengen, het veurjaor komt eraan dus wat is het heerlijker dan buiten te zijn”