Copy

Nieuwsbrief Natuurpunt Leuven - 30 april 2017

Zondag 30 april 2017: Opening Sluispark

Het Sluispark is een nieuwe groene long aan de Vaartkom met een centrale rol voor het water door de opengelegde Dijle, lange zittrappen tot aan het water en een waterspeeltuin.  30 april is de opening met heel want stands, wandelingen en andere activiteiten.
Afspraak: 14u-18u, buurtpark in de Sluisstraat te Leuven.

Natuurpunt Leuven zal er staan met een infostand.
We doen ook 2 rondleidingen met uitleg over de Dijle, de Voer en de Hond. De eerste start om 15u, de tweede om 16u30. Start van de wandelingen: aan de brug.

Info: Yves Vanden Bosch, 0478 50 90 06, yves.vanden.bosch@skynet.be
Achtergrondinfo Stad Leuven: klik hier
Maandag 1 mei 2017: Wijgmaalse Koesterburen + oproep

Op 1 mei organiseren we een koesterburenwandeling in Wijgmaalbroek waarop iedereen welkom is (voor de wandelaars vertrekken we aan de kerk van Wijgmaal om 14u30).

Naast de wandeling van Eddy Sente (vertrek aan de kerk) organiseren wij voor de eerste keer een wandeling voor de bewoners van het rusthuis die niet meer met de wandeling van Eddy mee kunnen. Voor hen is het vertrek  voorzien aan het WZC zelf (schapenweide).
Na overleg met de animatoren van het WZC werd het vertrek aan het WZC vervroegd van 15h30 naar 14h30.
Wij bewandelen alleen de Wijgmaalbroekstraat tot aan de paardenweide, met kleine groepjes die niet allemaal samen vertrekken.
Er is ook een aantal panelen met foto’s over de koesterburen voorzien. Na afloop is er taart in de cafetaria.
 
Oproep: Opdat rusthuisbewoners, die aan een rolstoel of rollator gebonden zijn zouden kunnen meewandelen, zoeken we onder de leden van Natuurpunt Leuven mensen die ze kunnen begeleiden. Wie wil meehelpen (mensen van de Wijgmaalbroekstraat ?) om een nieuwsgierige rolstoelgebruiker te duwen tot aan de paardenweide, is altijd welkom. Zijn er kandidaten? 

Afspraak: 14u30, Kerk Wijgmaal
Info: Hubert Van Eyken, 016 89 63 21

(c)Foto kamsalamander: Jelger Herder
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van Natuurpunt Leuven of omdat u ooit hebt aangegeven op de hoogte te willen zijn van natuurpunt-activiteiten in het Leuvense. Indien u deze nieuwsbrief echter niet wenst te ontvangen, kan u zich gemakkelijk uitschrijven: zie gegevens hieronder.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Natuurpunt Leuven · Leuvensestraat · 6 · Kessel-lo 3010 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp