Copy
Een nieuwsbrief voor recreatief-toeristische- & horeca ondernemers, organisaties en initiatieven in Noordwest-Friesland. Waaronder de gemeenten Fewerderadiel (Uytland), Harlingen, Leeuwarden, Waadhoeke en Súdwest-Fryslân (Greidhoeke).

augustus 2018

Seizoensverlening: neisimmercampagne

Halverwege augustus. Zon en droogte achter de rug. Veel daggasten en toeristen. Bijna geen slaapplekken: de zomer van 2018 is een bijzondere! We verlengen graag tot oktober...
In deze nieuwsbrief:
* Meerjarenvisie R&T Noordwest-Friesland
* Sluit aan bij het Nachtnetwerk Noardwest
* Merkboek 'Oude Zee'
* Maak gebruik van het aanklikfonds
.... en meer!

#BestemmingNoardwest

Neisimmer-campagne

alle activiteiten dichtbij op een rij


Van eind augustus tot en met september zijn er veel evenementen en activiteiten. Via een speciale website zetten we ze op een rij. Ook wandel- en fietsroutes zijn genoemd.

Handig voor:
* inspiratie voor uw gasten
* te delen op uw sociale media
* leuke tips & weetjes
* uw arrangement of aanbieding te promoten

 
Bekijk de speciale pagina
Meld de eigen activiteit, aanbod, arrangement aan

Sluit je aan bij het
'Nachtnetwerk Noardwest'


Gemeenten houden steeds meer rekening met 'omgevingslicht'. Ondernemers en andere initiatieven organiseren steeds meer evenementen tijdens de jaarlijkse Nacht van de Nacht. In onze regio ontstaan Nachttuinen. Theetuinen, B&B's en campingeigenaren willen de kwaliteit van de donkerte (het is hier 's nachts nog écht donker!) toepassen in hun bedrijfsvoering.

We zetten in samenwerking met de overheden en het onderwijs een 'nachtwerk'op: ben je geïnteresseerd in het toevoegen van kwaliteit aan of in je bedrijf? Toon je interesse/ meld je aan!

p.s. Dit geldt ook voor horeca die mee wil doen met 'diner in the dark' tijdens de Nacht van de Nacht 2018. 
Ik heb interesse in het Nachtnetwerk Noardwest!

Samenwerken & Verbinden

Toeristisch Platform Bestemming Noardwest zoekt de verbinding. Samen sterk! We ontwikkelen de recreatie-toerisme sector in Noordwest-Friesland met elkaar: overheden, organisaties en ondernemers.

Meerjarige visie op Recreatie en toerisme in Noordwest-Friesland


Het Algemeen Bestuur van Bestemming Noardwest stelde op 28 mei 2018 een meerjarenvisie vast. Hierin staat welke kant we op willen met gastheerschap, regiomarkering en samenwerking. Het heeft als titel: "Excelleren en groei". 

Na een lange aanloopperiode van pionieren denken we als platform de komende periode meer te gaan oogsten. Een belangrijk onderdeel van de aanpak is dat we de diepte in gaan.

De meerjarenvisie is hier te downloaden 

Overleg met de andere regio's

Het bestuur van het toeristisch platform heeft de afgelopen zomer een aantal keer met andere regiobesturen om tafel gezeten. We kijken terug op goede gesprekken waarin we steeds meer gezamenlijk willen oppakken,
Vragen hier over? Mail voorzitter Arend Dijkstra voorzitter@bestemmingnoardwest.nl 

Maak gebruik van het aanklikmodel 2018!


Een goed idee verdient een kans. Daarvoor is het aanklikmodel.  Een evenement, workshop, promotieactie kan voor 50% gesteund worden al er sprake is van a) samenwerkinb b) een toeristische impuls en c) een bijdrage vanuit de initators/ de markt.

Er gingen in 2016 en 2017 al verschillende groepen ondernemers en/ of organisaties u voor!


 
Aanklikmodel: lees meer of vraag aan!

 

'Meet in Friesland'

Provinciale campagne


Merk Fryslân organiseert vanuit de campagne Meet in Friesland (www.meetinfriesland.nl) op maandag 10 september een bijeenkomst voor ondernemers in Friesland. Doel is om met ondernemers die zich richten op de zakelijke (toeristische) markt samen te komen. We willen je graag uitnodigen voor deze borrel. De ondernemersborrel vindt plaats tussen 16.30-18.00 in het Woudagemaal. 

Wat gaan we doen? 
Tijdens de borrel hebben we aandacht voor de campagne Meet in Friesland en hoe Merk Fryslân zich bezig houdt met de zakelijke marktbewerking. Uiteraard is er aandacht voor hoe  jij als ondernemer hier bij aan kunt sluiten. Daarnaast is High Profile Events bezig met een imago onderzoek naar hoe de meeting & eventprofessionals kijken naar Friesland als zakelijke bestemming voor bijeenkomsten en evenementen.

De uitkomsten van het onderzoek delen we tijdens de bijeenkomst. Tenslotte is er uiteraard de gelegenheid om informeel te netwerken met elkaar. 
Aanmelden voor deze ondernemersborrel

Regiomarketing & promotie

We zetten onze regio op de kaart met de onderscheidende kwaliteiten. Met het verhaal: Het Friesland dat is geïnspireerd door een oude zee. We helpen elkaar door het delen van scherpe aanbiedingen en elkaars kwaliteiten.

Handig: merkboek om mee te werken


Voor wie aan de slag wil met het verhaal 'geïnspireerd door een oude zee' is er nu dit merkboek. Het is te downloaden via deze link.

Wil je het merkboek in print ontvangen? Mail dan naar: info@bestemmingnoardwest.nl 

Exposities, evenementen, activiteiten aanmelden

Steeds meer inzendingen komen binnen: aanmelden kan nog steeds via: www.bestemmingnoardwest.nl/evenementen

De activiteit krijgt de activiteit te zien op:

* www.oudezee.nl (alles)

maar ook op: 
* (vvv)-site Franeker
* vvv-site Leeuwarden
* vvv-site Harlingen

mits de activiteit in deze stad plaatsvind.
Meld de expositie, activiteit of evenement aan!

Start redactie magazine 2019


Maandag 20 augustus start de redactie van het nieuwe regiomagazine. Heeft u vragen, opmerkingen of ideeën? Meld ze bij de redactieleden.

De redactie bestaat op dit moment uit:
Jan de Vries, Catharina Veenstra (Greidhoeke)
Ansje Wiegman, Jennie Berger (Franeker)
Nancy Harlaar, Ben van der Ham (Harlingen)
Maartje Nauta, Bert Gommers (Uytland)

We zoeken de komende tijd contact met de verschillende partijen en (ondernemers) verenigingen om het magazine wéér een stukje mooier en beter te maken. Informatie en reactie kan ook via: info@bestemmingnoardwest.nl

Reisjournalisten van ACSI waren op bezoek

Reisorganisatie ACSI is dé specialist op het gebied van campings en kamperen was in de weekenden van 1 t/m 3 en 8 t/m 10 juni op bezoek.
Samen met de collega's in Noordoost hebben we een programma aangeboden. De verhalen komen in het magazine dat uitkomt in de week van 24 september.

Meegewerkt hebben: 
- Terp Hegebeintum
- Kleine Lijn theetuin Blije
- Restaurant de Molen Vrouwenparochie
- Restaurant de Zwarte Haan
- Camping De Blikvaart
- Brasserie de Stadstuin Franeker
- Camping Zeehoeve Harlingen
- Stadsgidsen Harlingen

☀️UITGELICHT☀️
Tsjemping

Slapen in een kerk. Dát kan sinds deze zomer. Een aantal kerken in de regio Noordwest-Friesland is een slaapplek geworden. Speciaal voor pelgrims of andere lange afstand wandelaars.We lichten dit bijzondere fenomeen uit op onze regiopagina www.oudezee.nl/tsjemping

☀️UITGELICHT☀️
[BLOG] Vijd tips voor onontdekt Harlingen

We kennen Harlingen inmiddels allemaal van de Tall Ships Races! Maar welke plekken moet je gezien hebben tijdens een bezoek? Deze blog vertelt je meer  op onze regiopagina www.oudezee.nl/vertel

☀️UITGELICHT☀️
Wandel- en fietsroutes langs kunst in kerken

Net ten zuiden van Leeuwarden, in de Greidhoeke, hebben een aantal kerken kunst hangen. We hebben met dank aan de stichting Zeven Kerken de routes online zichtbaar gemaakt. Kijk op: https://www.oudezee.nl/route/wandelroute-kunst-in-kerken-noordelijke-greidhoeke/ en https://www.oudezee.nl/route/kunstinkerken/ 

Gastheerschap & Distributie

De toerist of dagrecreant gastvrij ontvangen, de goede informatie kunnen geven en hem of haar boven verwachting een beleving geven! – dat is gastheerschap waar we samen aan werken. We hebben vier VVV's in de regio Noordwest-Friesland en 33 Toeristische Informatie Punten.

Extra ronde magazines, route- inspiratiekaarten
- bezorging week 33 -

 

De fietsroutes en magazines vliegen deze zomer eruit. In week 33 is er een extra bezorgronde geweest om de VVV's en Toeristische Informatiepunten te vullen. Zodat we het laatste deel van de zomer van 2018 goed gastheerschap kunnen bieden,

De VVV's en TIP's hebben inmiddels een mail hier over gehad.Meer weten? Klik dan hieronder om te lezen over het distributiesysteem.

 
Lees veel meer over het distributiesysteem

Bestel voordeling fietsknooppuntenkaarten


Vanaf 1 maart 2018 zijn er nieuwe fietsknooppunten kaarten! Deze zijn gemaakt door de vier verschillende regio's i.s.m. VVV-Leeuwarden. Er was bij verschillende VVV's en Toeristische Informatie Punten een grote behoefte aan nieuwe kaarten. Met name in 2018 met een verwachte groei aan (fiets) toeristen!

Het Toeristisch Platform heeft een aantal kaarten voor individuele ondernemers. Deze zijn tegen een kleine kostprijs (rond de € 1,-) per stuk te bestellen. De adviesverkoopprijs is: € 3,50.

De volgende kaarten zijn te bestellen
1) Fietsknooppunten Noordwest-Friesland
2) Fietsknooppunten Noordoost-Friesland
3) Fietsknooppunten Zuidwest-Friesland
4) Fietsknooppunten Zuidoost-Friesland

Ook via de volgende organisaties zijn de kaarten te bestellen
* VVV Leeuwarden
* VVV Harlingen
* VVV Grou
* Uytland

LET OP: OP=OP voor 2018!

NB. een leuk cadeau voor uw gast?!
Bestel fietsknooppuntenkaarten via het Toeristisch Platform

Informeer je gasten over het Culturele Hoofdstadprogramma, bestel nú het gratis promotiemateriaal in de webshop!

Friesland bruist van de evenementen deze zomer. Leeuwarden-Fryslân 2018 stelt aan toerisme ondernemers, VVV's, TIP's, musea e.a. diverse gratis materialen beschikbaar, om toeristen zo goed mogelijk te informeren. Het promotiemateriaal (zoals kranten, evenementenkalenders, posters of een gratis kaart van Friesland) is gratis te bestellen in de webshop https://shop.friesland.nl/.

Er is drukwerk in Nederlands, Engels en Duits beschikbaar.

Ook is er een online toolkit, waar gratis beeldmateriaal, teksten, logo's, banners, printbare weekkalenders of een jaarkalender te downloaden is. Dit materiaal is gratis en zonder toestemming te gebruiken. De toolkit is te vinden via  www.2018.nl/toolkits (klik vervolgens op de toolkit toerisme ondernemers). Daarnaast is het slim om de toeristen te informeren over de LF2018 app en de website www.2018.nl Daar is 24/7 de laatste informatie over Culturele Hoofdstad te vinden. 

14-16 september Wartenster Wetter Wille


Zet dit weekend maar in de agenda: Wartenster Wetter Wille. Een 2 jarig terugkerend evenement. ​Een vloot van historische schepen als skûtsjes, notarisbootjes, opdrukkertjes en sleepboten, veelal in het verleden gebouwd op één van der Wartenster werven.

Optredens van shantykoren en dweilorkesten, een candlelightshow genieten van straattheater, theater op locatie, exposities, demonstraties van ambachten waaronder palingroken, en tal van andere sportieve activiteiten vormen de ingrediënten van Wartenster Wetter Wille.

Meer info en het programma
Bestel bij Catrinus - District 1 (ALDE LEIJE E.O.)
Bestel bij Anne-Jan - District 2 (WOMMELS E.O.)
Bestel bij Wilma - District 3 (HARLINGEN E.O.)
Meer over het distributiesysteem
Geef een duimpje voor de Oude Zee
Talloze bewoners in Noordwest Friesland posten met regelmaat en enthousiast foto's uit de regio. We verzamelen de mooiste en delen die tot in de uithoeken van de planeet! Volg en kijk hier.

Samenwerkende partners in
Bestemming Noardwest

Volg Stichting Bestemming Noardwest

via de Social Media

Facebook
Twitter
Onze website
Neem contact op met een bestuurslid
Copyright © 2018 Bestemming Noardwest, All rights reserved.


Wilt u géén mailtjes meer ontvangen? Dat vinden we jammer!
Wat u kan doen: pas de voorkeuren aan of uitschrijven van deze llijst

Email Marketing Powered by Mailchimp