Copy
 
 
Bekijk in uw browser
Nieuwsbrief nr. 13 - juni 2016
De onderwerpen van deze nieuwsbrief:

Nieuw adres KSSG Haarlem-Amsterdam

De kantoren van het bisdom Haarlem-Amsterdam zijn in mei verhuisd van het centrum van Haarlem naar de rand van het bisdom (op de grens van Noord- en Zuid-Holland) in Vogelenzang. Ook het secretariaat van de KSSG Haarlem-Amsterdam is voortaan gevestigd op het terrein van 'De Tiltenberg' aan de Zilkerduinweg in Vogelenzang. De bestaande e-mailadressen blijven gelijk, brieven (waaronder de aanvragen voor eretekenen) kunnen worden verstuurd naar KSSG H-A, Postbus 1053, 2001 BB Haarlem.

Repertoiredag voor dirigenten

Aan het begin van het komende koorseizoen geven we aan dirigenten van kerkkoren de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met repertoire voor verschillende gelegenheden. We doen dat op zaterdag 3 september a.s. van 10.00 tot 12.30 uur in de Sint-Jozefkerk in Zaandam.

De nadruk zal liggen op repertoire dat is uitgegeven bij muziekuitgeverij Intrada te Heerenveen. In het fonds van deze uitgeverij bevinden zich diverse Nederlandse en Latijnse missen en motetten van onder meer de componist Frank van Nimwegen die een bredere bekendheid verdienen. Ook onbekend kerstrepertoire zal aan bod komen.

Mgr. Jan Valkestijn 60 jaar priester

Donderdag 26 mei a.s. was het zestig jaar geleden dat mgr. J.W.N. Valkestijn tot priester werd gewijd. Het bestuur en de medewerkers van de KSSG feliciteren de jubilerende priester-kerkmusicus van harte met dit bijzondere jubileum. Het grootste deel van zijn priesterleven was gewijd aan de bestudering en de beoefening van de kerkmuziek, met name in de Sint-Bavokathedraal. Ook was hij vele jaren bestuurslid van de diocesane Sint-Gregoriusvereniging.

We wijzen onze lezers graag nog eens op twee motetten voor driestemmig gemengd koor die gratis te downloaden zijn vanuit onze webwinkel.

Orgel Uitgeest gerestaureerd

Zondag 22 mei jl. kon na een ingrijpende restauratie het monumentale Adema-orgel van de r.-k. parochiekerk in Uitgeest weer in gebruik worden genomen. Het instrument dateert uit 1898 en kenmerkt zich door een rijk palet aan klankkleuren, die tijdens het inwijdingsconcert volop te beluisteren waren. Orgeladviseur dr. Ton van Eck speelde voornamelijk romantische werken uit de negentiende eeuw (waaronder de bekende Suite Gothique van Boëllmann).

Zingen en bezinnen rond Maria

De meimaand is net voorbij, maar we kijken al vooruit naar de volgende maand die aan Maria is toegewijd. Op de laatste zaterdag van oktober houden we een zang- en bezinningsdag onder het motto Zingen bij de bron in het diocesaan heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. We overwegen de teksten van het  Ave Maria en het Magnificat en beluisteren en zingen diverse toonzettingen van deze gezangen.

Dit weekend Gregoriaans festival in Den Bosch

Van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni vindt in Den Bosch de zesde editie van het Nederlands Gregoriaans Festival plaats. Het thema van het festival is FANTASTISCH en heeft zeker ook raakvlakken met het Jeroen Boschjaar 2016. Het programma bestaat uit tal van concerten, workshops en lezingen. In de Sint-Janskathedraal zijn veel koren te beluisteren in een schola-estafette op zaterdag- en zondagmiddag. 

Blijf op de hoogte

Wie actief is op Facebook kan actuele berichten voortaan volgen via www.facebook.com/kssgha. Hier zijn o.a. berichten en foto's te vinden van de studiedagen voor organisten en van de cantorcursus in Wieringermeer. Maar ook onze website www.kssg.nl biedt veel informatie, o.a. over ons huidige cursusaanbod. En bezoek ook eens de website van onze kinderzangbundel www.komenzing.nl of de Facebookpagina www.facebook.com/komenzing

KSSG HAARLEM - AMSTERDAM

Ieder die aangegeven heeft op de hoogte te willen worden gehouden van nieuws en informatie over kerkmuziek en liturgie, ontvangt deze nieuwsbrief.

Afmelden voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KSSG · Kruisweg 69 · Haarlem, 2011 LB · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp