CopyNieuwsbrief april 2017

Nieuws

3de en 4de Cupwedstrijd.

De 3de Cupwedstrijd van dit seizoen was op 4 maart. Op deze vroege ochtend zijn er 28 pr's gereden.
Op zaterdag 18 maart werd de 4de Cupwedstrijd en tevens laatste wedstrijd gereden. Hier werden in totaal 13 pr's gereden. Op zaterdag 8 april worden de prijzen uitgereikt.

Clubkampioenschappen 2016-2017.

Maandag 6 maart werd er gestreden om het clubkampioenschap. Wie wordt er clubkampioen? Er zijn op deze middag 35 pr's gereden! Wie de clubkampioenen zijn geworden kan je zien op de site en op 8 april tijdens de sluitingsmiddag of -avond vindt de prijsuitreiking plaats.

Andries Kwikbokaal 17 maart.

Op 17 maart werd er door de verenigingen uit het district Sassenheim gestreden om de Andries Kwikbokaal op de Leidse IJsbaan. Wij zijn 9de geworden van de 14 clubs. Ook zijn er 6 pr's gereden. De tijden die door de Rijnsburgse deelnemers zijn gereden vind je op de site.

District wedstrijd junioren zonder licentie.

Op  22 maart waren er in Haarlem districtwedstrijden voor de junioren zonder licentie. Bij de dames hebben we het podium gehaald! Bo Plug werd 1ste en Amy van Delft 2de. Ook bij de heren stonden we op het podium. Daar werd Lucas v.d. Krogt 2de. Totaal zijn er ook nog 6 pr's gereden allemaal gefeliciteerd!

Beste schaatsers/skeeleraars,

Het voorjaar zit er weer aan te komen, dus weer tijd om de skeelers uit de kast te halen. Vanaf dinsdag 4 april start Voorwaarts Katwijk weer de skeelertrainingen.
Op dinsdag is er training voor de jeugd t/m 11 jaar (van 18.30 tot 19.30 uur)
Op vrijdag voor de jeugd vanaf 12 jaar, senioren en G-skeeleraars. (van 18.30 tot 19.30)

We gaan door tot aan de zomervakantie m.u.v. de meivakantie (24 – 28 april). Na de zomervakantie gaan we weer verder tot de laatste week van september.
De kosten voor deze trainingen bedraagt:
Voor jeugdleden (t/m 15 jaar) € 15,00
Vanaf 15 jaar € 20,00

wil je meer weten  klink op deze link voor meer informatie.http://www.rijnsburgseijsclub.nl/skeeleren-in-katwijk/

Sluitingsdag 8 april 2017.

8 april is de sluiting van het seizoen 2016-2017.
Op deze dag worden de prijzen verdeeld waarom de gehele winter is gestreden tijdens de cupwedstrijden. Voor de benjamins, mini's en welpen begint dit feest om 14.00 uur. Deze middag worden er niet alleen de prijzen en de diploma's uitgereikt, maar wordt er traditioneel ook gezellig bingo gespeeld.
Voor de pupillen, junioren en recreanten hebben we de sluitingsavond. Deze begint om 19.30 uur. Tijdens deze avond worden ook voor deze categoriën de prijzen uitgereikt van de cupwedstrijden, het clubkampioenschap en de Gert Kagenaar- en Jantine van de Burg-trofee.

Al deze activiteiten vinden plaats in 't IJswaerd. Ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's zijn hier ook van harte welkom.

Wij zien jullie graag zaterdag 8 april in 't IJswaerd voor een gezellige middag en/of avond.

Pechvogel.

De talentvolle Anna de Rover viel zeer ongelukkig bij de laatste cupwedstrijden en brak haar scheenbeen en kuitbeen. Op donderdag 6 april krijgt ze uitsluitsel of ze geopereerd moet worden. Wij wensen Anna heel veel geduld en sterkte en Anna kennende komt ze sterker terug dan ooit.

IJs en petities.

Samen met Finn Borst, Stefan Brusee, Daan Hoogeveen, Nick en Luuk Schouten (zie foto) waren we op maandag 20 maart aanwezig bij het aanbieden van 7413 handtekeningen voor het behoud van de plannen voor een nieuwe ijsbaan. Nu de ijsbaan is gesloten, maakten onze jonge RIJC-schaatsers gretig gebruik van het enige ijs, dat er nog was: 'Gratis softijs'. Het vond plaats op het Stadhuisplein, waar de RIJC samen met Voorwaerts en Teylingen op donderdag 30 maart van 19.00 tot 20.00 uur een droogtraining  gaan verzorgen waarbij haringen, tulpenbollen en uien worden aangeboden aan de Leidse raadleden.   

Red IJssport Leiden in de publiciteit.

In de maand maart stonden er weer diverse artikelen in de kranten om de aandacht te vestigen op de activiteiten die er zijn geweest om toch maar een nieuwe ijsbaan te realiseren. In de weekendkrant op vrijdag 3 maart: 'Schaatsjeugd eist ijs' en in de woensdagkrant van woensdag 22 maart: 'IJscubs hebben weer hoop op bouw nieuwe ijsbaan' en de Rijnsburger van donderdag: ' RIJC in actie voor nieuwe ijsbaan Leiden'.
Tijdens de wedstrijden om de Andries Kwik Bokaal op de Leidse IJshal mocht ik samen met Max Blondeau gastheer zijn voor de wethouders Paul Dirkse uit Leiden, burgemeester Liesbeth Bloemen uit Zoeterwoude en Olaf MCDaniel uit Leiderdorp. Zij werden geïnformeerd over deze wedstrijd, kregen een rondleiding in de machinekamer, losten het startschot en ondergetekende leerde hen de correcte starthouding aan. Uit de gesprekken bleek, dat ze onder de indruk waren van de wedstrijden en zich willen inzetten voor de bouw van een nieuwe ijsbaan. Het gesprek van wethouder Krijn van der Spijk met de wethouders van Leiden en Alphen gaf hoop voor de toekomst.
 

Wist je dat........ 

  • de trainers hard bezig zijn met de voorbereiding van het zomerprogramma en er nog nagedacht wordt over wanneer we beginnen! In de volgende nieuwsbrief vinden jullie alle informatie over de zomertrainingen.
  • de sleep inn er weer aan komt! Hij is wel verplaatst van juni naar september. Tijdens de sluitingsmiddag/avond wordt hierover een flyer uitgedeeld.

 

meisjes

   

 

jongens

 
             
plaats naam pr's   plaats naam pr's
1 Feline de Rover 9   1 Wouter van Tilburg 10
2 Bo Plug 9   2 Stefan Brussee 8
3 Amy van Delft 8   3 Sten Hutten 8
        4 Finn Borst 8

Agenda

Datum

Activiteit

Aanvang

8 april sluitingsmiddag 14.00 uur
8 april sluitingsavond 19.30 uur

Foto's & video's


Mocht je leuke foto's hebben mail ze dan naar info@rijnsburgseijsclub.nl. De foto's worden dan op de site gezet.
Facebook
Twitter
Website
Email
Spel-, taal-, of inhoudelijke fouten ontdekt?
Stuur dan een mail naar:
info@rijnsburgseijsclub.nl

Adres:
Sportpark Middelmors
't IJswaerd
Noordwijkerweg 55
2231 NJ Rijnsburg
Copyright © Rijnburgse IJsclub, Alle rechten voorbehouden.


Kunt u deze nieuwsbrief niet goed bekijken?
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Klik dan op de link uitschrijven
 


This email was sent to daphne_de_winter@live.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rijnsburgse IJsclub · Noordwijkerweg 55 · Rijnsburg, Zuid Holland 2231 NJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp