CopyNieuwsbrief januari 2017

Nieuws

Sportief 2017

Het bestuur van de RIJC wenst alle leden, trainers(sters), sponsors, vrijwilligers en overige belangstellenden een voorspoedig en vooral sportief 2017 toe.

Nieuwjaarswedstrijden

Op 6 januari worden er weer nieuwjaarswedstrijden gereden op de ijsbaan in Leiden. Je bent door je trainer gevraagd of je hier aan mee wilt doen. De wedstrijd start om 18.00 uur, hoe laat je aanwezig moet zijn hoor je van je trainer iedereen die mee doet, heel veel succes!

nieuwjaarsreceptie

Op 7 janauri is er weer de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.
We nodigen alle leden van harte uit om tussen 17.00 uur en 19.00 uur in 't IJswaerd een toost uit te brengen op het nieuwe jaar. Tot 7 januari!

Juliëtte de Mooij

Districtrijdster Juliëtte de Mooij reed op 27 november een pr op de 300 meter in 27.91. Op 4 december reed zij met 43.41 op de 500 meter haar beste tijd op de Uithof. Helaas kon ze door een hersenschudding niet meedoen aan de Zuid- Hollandse Kampioenschappen op de Uithof op 17 en 18 december. Gelukkig is ze wel present op de Koningsspelen op 31 december, waar ze rijdt op de 500 en 1000 meter. De beste 40 junioren-B schaatsers van Nederland zijn daar aanwezig.
 

Districtwedstrijd welpen

Op 14 januari worden er Districtwedstrijden gereden door de welpen op de ijsbaan in Leiden. Je bent door je trainer gevraagd of je hier aan mee wilt doen. De wedstrijd start om 06.45  uur, hoe laat je aanwezig moet zijn hoor je van je trainer. Iedereen die mee doet, heel veel succes!

2de Cubwedstrijd

De 2de Cupwedstrijd van dit seizoen is op zaterdag 21 januari. Zorg dat je schaatsen scherp zijn!
Wil je kans maken op een cupwedstrijdbeker is het belangrijk dat je 3 keer meerijdt dit seizoen. Houd de website in de gaten voor de startlijst.

Mocht je onverhoopt niet kunnen, stuur dan voor 18 januari een mail naar .

Districtwedstrijd pupillen

Op 28 januari worden er Districtwedstrijden gereden  voor de pupillen op de ijsbaan in Leiden. De trainer vraagt of je hier aan mee wilt doen. De wedstrijd start om 06.45  uur, hoe laat je aanwezig moet zijn hoor je van je trainer. Iedereen die mee doet, heel veel succes!

Wist je dat........

  • scherpe schaatsen belangrijk zijn om goed te kunnen schaatsen. Dus slijp je schaatsen regelmatig ook al rijd je geen wedstrijden.
  • het aller laatste nieuws altijd te vinden is op de home pagina van de website?

IJsbaan Leiden

Protest
Spandoeken, een dweilmachine die sneeuw en ijs op het Raadhuisplein had neergelegd en  een Sassenheims dweilorkest waren ingrediënten van een onvergetelijk protest voor een nieuwe ijshal. Ruim 250 schaatsers van diverse ijsclubs waren in hun clubtenue aanwezig. Namens de RIJC waren o.a. Bo en Margriet Plug, Anoek en Nora Vianen, Finn Borst, Daniel en Leon Oosterwijk, Wim Notenboom en Jan Pieter Tensen aanwezig. Zie foto's.
Spaarpotje
Het volgende citaat uit het Leidsch Dagblad zette Nick Schouten centraal: 'De Rijnsburgse schaatstrainer Jan Pieter Tensen speelde gericht op het gevoel in zijn speech door te verhalen over de 9 jarige Luuk Schouten die zijn spaarpot had aangeboden  toen hij hoorde dat de nieuwe hal er niet komt, omdat er te weinig geld is. Laten we ervoor zorgen dat Nick zijn spaarpot niet hoeft aan te spreken, aldus Tensen'.
Activiteiten
De komende maanden komt er een bombardement van PR-activiteiten om de plannen voor een nieuwe ijshal alsnog te realiseren:
  1. De gesprekken met de politieke vertegenwoordigers uit de regiogemeenten worden voortgezet.
  2. Er wordt een ludiek filmpje gemaakt, dat wordt ingezet op social media en zoveel mogelijk wordt gedeeld. Shorttrackers, ijshockeyers, kunstschaatsers en jeugdschaatsers van de lange baan worden ingezet. De laatste categorie gaat zo snel mogelijk klunen op de Leidse  atletiekbaan. De opnames zijn op donderdag 5 januari. Jeugdleden worden benaderd of kunnen zich spontaan melden voor 2 januari a.s. door een mailberichtje te sturen naar jp.tensen@planet.nl
  3. Op 19 januari is er commissievergadering. Hier zal ook het dweilorkest weer bij zijn. Ook worden weer zoveel mogelijk schaatsers opgeroepen om hierbij aanwezig te zijn.

Tussenstand PR klassement 2016-2017.

 

 

Jongens

   

 

Meisjes

 
             
plaats naam pr's   plaats naam pr's
1 Julliette de Mooij 5   1 Wouter van Tilburg 2
2 Bo Plug 2   2 Lucas vd Krogt 2
3 Feline de Rover 2   3 Thijmen vd Krogt 2

Agenda

Datum

Activiteit

Aanvang

6 januari 2017 Nieuwjaarswedstrijden 18.00 uur
7 januari 2017 Nieuwjaarsreceptie in 't IJswaerd 17.00 uur
14 januari 2017 Districtwedstrijd welpen 06.45 uur
21 januari 2017 Cupwedstrijd 06.45 uur
28 januari 2017 Districtwedstrijd pupillen 06.45 uur
11 februari 2017 Districtwedstrijd benjamins en mini's 06.45 uur

Foto's & video's


Mocht je leuke foto's hebben mail ze dan naar info@rijnsburgseijsclub.nl. De foto's worden dan op de site gezet.
Facebook
Twitter
Website
Email
Spel-, taal-, of inhoudelijke fouten ontdekt?
Stuur dan een mail naar:
info@rijnsburgseijsclub.nl

Adres:
Sportpark Middelmors
't IJswaerd
Noordwijkerweg 55
2231 NJ Rijnsburg
Copyright © Rijnburgse IJsclub, Alle rechten voorbehouden.


Kunt u deze nieuwsbrief niet goed bekijken?
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Klik dan op de link uitschrijven
 


This email was sent to daphne_de_winter@live.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rijnsburgse IJsclub · Noordwijkerweg 55 · Rijnsburg, Zuid Holland 2231 NJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp