Copy
Undskyld, vil du smøre mit barn ind i mine vaginalbakterier?
Se denne e-mail i din browser

Undskyld, er du sød at smøre mit barns ansigt ind i mine vaginalbakterier?


Sådan cirka opfordrer vi vores kejserinder til at spørge lægen, når de skal have et planlagt kejsersnit.
 

All inclusive ophold i livmoderen

 
De ni måneder i mors livmoder er vi på ”all inclusive”. Vi får serveret al næring direkte i blodbanen gennem navlestrengen. Det betyder, at tarmene ligger foldede og urørte hen. Fosterfedt, lidt afstødte hudceller og galdefarvestoffer udgør til sammen den klistrede sorte masse, som nybagte forældre møder i bleen de første dage efter fødslen.
 
Det er meningen, at det første, der skal møde barnets sterile mund/næse og dermed senere tarmslimhinde, er mors vaginalbakterier.
 

Hvorfor?


Fordi det er nogle af de stærkeste stammer af immunforsvarende mælkesyrebakterier vi har i kroppen.

Den bakteriologiske cocktail er helt unik for hver enkelt kvinde, formet efter det miljø, hun lever i, og dermed det miljø, hendes barn fødes ind i.

Når den første invasion af stærke mælkesyrebakteriestammer lander i babys nyfødte tarm, danner det grundlag for barnets mikrobiom – altså de mikrotropper, der har afgørende betydning for et hav af kropslige funktioner.

Den første råmælk er sukkerholdig og får de første bakteriestammer til at vokse eksplosivt. Ret smart invasionsstrategi fra Moder Natur.


Hvad så med kejsersnitbørnene?

 
Hvad så med alle de lækre små kejsersnitbørn, der hver dag ser dagens lys gennem en sprække i mors mave?

Forbigås de uden videre af den geniale bakteriologiske velkomstkomite?

Ja. Og derfor er der også statistisk flere kejsersnitbørn med immunologiske vanskeligheder end vaginalfødte.

”Jamen jeg har født tre børn ved kejsersnit, og de har aldrig haft en sygedag!”

Fantastisk, sådan kan det heldigvis sagtens være! Vi taler kun om tal på et stykke papir, og vi taler ikke om, at det er en katastrofe at mangle disse første mælkesyrebakterier. Men vi kan optimere kejsersnitsbørns immunforsvar ved at ”snyde lidt”….


En bakteriologisk fødselsdagsgave

 
Lidt som i det gode gamle tv-køkken kan man næsten høre fødselslægen sige: ”Og her har vi så snydt lidt og forberedt en særlig bakteriologisk fødselsdagsgave til dig, lille ven” …

New York University har man gennemført et studie, hvor man straks efter forløsning af barnet smurte en gazeswab, der forinden havde ligget en time i mors vagina, på kejsersnitbarnets slimhinder i ansigtet og på kroppen.

Ved opfølgning ser det ud til, at disse børn har et mikrobiom, der ligger tættere på deres vaginalfødte søstre og brødre, end de kejsersnitbørn, der ikke blev podet med mors bakterier.
 

Hvad betyder det for børnenes immunforsvar på lang sigt


Om det har betydning for disse børns immunforsvar på lang sigt og forekomsten af fx astma, diabetes og overvægt (som er sygdomme man i dag ved har at gøre med vores mikrobiom), er stadig for tidligt at sige.

Men hvis man screener for skadelige bakterier og virus på forhånd, så man ikke overfører for eksempel, gruppe B streptokokker til de nyfødte, så kan vi her hos Kejserinderne ikke komme i tanker om, hvorfor man IKKE skulle gøre det.

Det skulle da lige være, at man var forlegen over at spørge: ”Undskyld doktor – kan du byde mit barn velkommen med den her dims, der har ligget i min skede”….
 
Er du nysgerrig på, hvordan du kan gå til det, hvis du ønsker at give dit barn en bakteriologisk VIP-velkomst, så følg med her på kanalen.

Om et par uger kommer vi med en simpel 5-trins opskrift på, hvordan du gør – sådan helt lavpraktisk!

I gang med regnorme, kastanjer og blade


Og løb så ud i efteråret med dit kejsersnitbarn og lad det sutte på kastanjerne, rulle sig i de smukke gyldne blade og måske indlede et intimt forhold til en regnorm fuld af jord.

Vores mikrobiom udvikles nemlig hele livet, og som med mange andre forhold i livet, er mangfoldighed kodeordet.
 
Rigtig god efterårsferie

 
 
Kærligst
Anne og Heidi <3
Følg med på Facebook
Læs mere på vores hjemmeside
Find os på Instagram
Copyright © 2016 Kejserinderne.dk, Alle rettigheder forbeholdt.


Vil du ændre din tilmelding til nyhedsbrevet?
Du kan afmelde dig listen her

Email Marketing Powered by Mailchimp