Copy
Nyhedsbrev - 15. oktober 2021

NYT FRA PLATFORMEN

Walking Landscapes Aarhus part II, 19.-28. oktober

Performing Arts Platform er samarbejdspartner på Metropolis' landsdækkende kunstprojekt "Walking Landscapes", som rammer Aarhus for anden gang d. 19.-28. oktober. Her vil en række kunstnere vandre i landskabet i 12 timer ad gangen hver især, og publikum inviteres til at følge med - fysisk eller på live-stream hver time. Denne gang kan du bl.a. opleve en meditativ pilgrimsfærd, syngende ritualer, "grænsesøgende" lydkunst, fouragering og landskabs-dating. Nysgerrig?
Tjek hele programmet ud her.
(Foto: Nicola Visser)

Rådgivningsforløb - frist 11. november

Kom til online infomøde d. 28. oktober kl. 11-12

Der er nu igen åbent for ansøgninger om et gratis rådgivningsforløb med en ekstern konsulent, hvor du kan sætte fokus på et producentfagligt/strategisk tema (f.eks. økonomisk bæredygtighed, co-produktion eller etablering og organisering). Rådgivningsforløbene udbydes af Udviklingsplatformen for Scenekunst i samarbejde med Performing Arts Platform, som sidder med i udvælgelsen og koordineringen. Torsdag d. 28. oktober holder vi et fælles infomøde, hvor du kan høre mere om mulighederne, og møde nogle af de kunstnere, som tidligere har deltaget.

Deadline for ansøgninger: 11. november. Læs mere og ansøg her 
Online infomøde: 28. oktober kl. 11-12. Læs mere og tilmeld dig her.
 

IETM Lyon: 21.-24. oktober 2021

Leder af Performing Arts Platform, Charlotte Mors, rejser sammen med projektleder Sigrid Aakvik m.fl. til Lyon næste uge for at deltage i dette års IETM møde. Mødet har overskriften Transmissions, og sætter fokus på videndeling og udveksling af det vi har lært af pandemien - udover vores branches skrøbelige økosystem. Hvilke erfaringer og nye indsigter kan vi give videre til næste generation?
IETM er et netværk, hvis medlemmer tæller alt lige fra teatre og festivaler, til embedsværk, enkeltkunstnere, kompagnier, kunstcentre, uafhængige producenter og presenters m.fl. Og der er også plads til dig! Er du nysgerrig, så kan du læse mere om IETM her.

Senere på efteråret afholder vi en morgenbriefing, hvor Charlotte vil dele oplevelser og indsigter fra IETM Lyon med os andre. Stay tuned!

ANDRE NYHEDER

Velkommen til Queer Arts Studios og Kulturkapellet

Performing Arts Platform ønsker stort tillykke og velkommen til to nye, vidt forskellige, men vigtige rum for scenekunsten i Aarhus.
I forbindelse med The Genderhouse Festival, åbnede HIMHERANDIT Productions 1. oktober dørene til deres nye Queer Art Studios, som både skal huse kompagniets egne produktioner og skabe nye muligheder for udviklingen af queer kunst generelt; kunst som trodser traditionerne, afviger fra normen og udvider grænserne for, hvad performance/live art/visuel kunst er og kan være. Læs mere her.

Et andet sted i byen var der d. 25. september åbningsreception hos Kulturkapellet Aarhus, som er opstået i et samarbejde mellem vækstlagsforeningerne Scenekunsthus Aarhus og Quongafest, samt Børnekulturhuset, Ungdomskulturhuset, Teaterhuset Filuren og Performing Arts Platform. Kulturkapellet Aarhus har til formål at give unge fra det scenekunstneriske vækstlag rammer og faciliteter til at udvikle og præsentere scenekunst i fællesskab med andre ambitiøse unge. Følg med på deres facebook side her.

(Fotos: HIMHERANDIT Productions, Mikkel Rolighed)

Analyse af Godsbanen er offentliggjort

Urban Goods har, på vegne af Aarhus Kommunes Kulturforvaltning, udarbejdet en omfattende analyse af Godsbanen, som netop er blevet offentliggjort. De kunstfaglige råd i Aarhus Kommune fremhævede i deres evaluering fra 2020, at det ville være gavnligt at få afdækket muligheder og potentialer i forhold til Godsbanens fremadrettede virke for det professionelle kulturmiljø. Dels for at få skærpet profilen og sikre, at vi får det optimale ud af Godsbanen som platform for kunsten og kulturen. Dels fordi Den Selvejende Institution Godsbanen står overfor at skulle finde en ny leder, og derfor er det et naturligt tidspunkt at udarbejde en analyse, som kan danne grundlag for at vedkommende kan sætte en ny og velovervejet retning for Godsbanen.
Læs hele analysen her.

Webinar om miljømæssig bæredygtighed 25. november

Kunstens rolle i samfundet – kunstnerisk kvalitet på bæredygtige præmisser.
Interesserer du dig for, hvordan bæredygtighed og kunst kan gå hånd i hånd? Så vær med, når Statens Kunstfond inviterer til bæredygtighedswebinar den 25. november. Her kan du møde kunstnerne Danh Vo og Lilibeth Cuenca Rasmussen, teaterinstruktøren Katie Mitchell og Gry Worre Hallberg fra performancegruppen Sisters Hope.  Webinaret afsluttes med Phie Ambo, bestyrelsesleder i Statens Kunstfond, som løfter sløret for, hvordan Kunstfonden fremadrettet vil arbejde med bæredygtighed.

Webinar: 25. november 2021 kl. 12.00-14.30
Tilmeldingsfrist: 23. november
Læs mere og tilmeld dig her.

(Foto: I Diana Lindhardt, Sisters Academy #4, Iceland af Sisters Hope)

Projektleder til CINARS 2022

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst søger en projektleder, som kan tilrettelægge og varetage den danske deltagelse på scenekunstkonferencen CINARS i Montreal, Canada i november 2022. Herunder udarbejde et strategisk udviklingsforløb med fokus på opbygning af internationalt netværk, der har til formål at forberede, skærpe og styrke de udvalgte danske scenekunstaktørers strategi inden deltagelse på konferencen.

Ansøgningsfrist: 15. november
Læs mere her.
 

OPEN CALLS

Cph Stage International Days: deadline 27. oktober

Showcasing or pitching works at the DANISH SHOWCASE at CPH STAGE’s International Days 8. – 10. June 2022.

Showcasing opportunity: 6 Danish works from all genres of the performing arts – live or digital – will be elected by a jury for CPH STAGE’s Danish Showcase 8. – 10. June 2022. The jury will favor applicants whose performances have premiered. These works will receive special promotion and get the opportunity to be seen by international guests, members of the Danish industry and English-speaking audiences in Copenhagen.

Pitching opportunity: 6-8 works either in stages of pre-production or post-production with premieres in 2021/2022 will be selected by the jury to pitch their project. The pitch will also be produced as a video, which can also be used in your promotion of your work in the future.

Application deadline: October 27th.
Read more and apply here

Open Call til United Change 2023 - deadline 14. november

Er du udøvende kunstner og interesserer du dig for verdensmålsindsatsen? Teatret Svalegangen søger lige nu kunstnere til udvikling af fire værker, som skal reflektere FN’s verdensmål til projektet UNITED CHANGE i 2023. 
Ambitionen er et megaevent i Aarhus sensommeren 2023 med præsentation af 17 unikke kunstværker – ét for hvert af verdensmålene – der vil kunne opleves på gåture i Aarhus C. Har du en kunstnerisk idé til et af disse verdensmål, hører vi gerne fra dig!

Deadline for ansøgninger: 14. november 2021
Læs mere og ansøg her.

Toaster - deadline 29. oktober

TOASTER er en kurateret gæstespilsscene i København for teater, performance og billedkunst, hvor Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning i samarbejde kuraterer et program med kompagnier og scenekunstnere fra ind- og udland (primært fra det frie felt), der eksperimenterer med scenekunstens formater og bidrager til scenekunstens udvikling. Til dette Open Call er der to muligheder.

Specifikt for Husets Teater: Vi søger et kompagni, et kollektiv eller en sammenslutning af scenekunstnere med en velfunderet kunstnerisk praksis og en forestillingsidé til Husets Teaters Sort sal. Forestillingssprog skal primært være dansk.

Specifikt for Den Frie Udstillingsbygning: Vi søger et kompagni eller kunstnere med en praksis, hvor scenekunst og billedkunst krydses i det performative felt, med en kunstnerisk idé der kan realiseres i Minus 2 i en længere periode.

Ansøgningsdeadline: 29. oktober
Læs mere og ansøg her

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Statens Kunstfond, Formidlingsordningen, frist 20. oktober
Godkendelse af en teaterforestilling som professionel scenekunst med henblik på ansøgning om formidlingstilskud. Læs mere her

Statens Kunstfond, Drømmestipendier, frist 27. oktober
Drømmestipendier understøtter unges talent og kunstneriske drømme. Det er en samarbejdspartner, der koordinerer og søger stipendiet sammen med den/de unge. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Internationale Aktiviteter, frist 1. november kl. 14.00
Tilskud til enkeltstående internationale aktiviteter på op til 75.000 kr. inden for scenekunstområdet. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Scenekunstfestivaler med internationalt indhold, frist 1. november kl. 14.00
Tilskud til festivaler og platforme i Danmark med internationalt indhold. Læs mere her. 

Statens Kunstfond, deltagelse på CINARS 2022, frist: 15. november
Strategisk udviklingsforløb for scenekunstaktører i forbindelse med dansk deltagelse på den canadiske scenekunstkonference CINARS 2022. Læs mere her.

Europæisk Kulturregion, Mikropulje, frist 1. december
Puljens formål er at understøtte de indledende faser i midtjyske kulturaktørers arbejde med potentielle europæiske kulturprojekter. Det maksimale beløb, der kan søges, er 30.000 kr.
Vær opmærksom på, at du skal have et CVR-nummer for at modtage støtte fra mikropuljen. Læs mere her.
Copyright © 2021 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Mikkel Rolighed, himherandit productions, Nicola Visser/Walking Landscapes Aarhus, Birgita Schöndorf/Godsbanen Aarhus, I Diana Lindhardt/Sisters Academi #4, Iceland af Sisters Hope, Ketut Subiyanto fra Pexels.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp