Copy
Nyhedsbrev - 8. januar 2020

Mulighed for tilskud til rejse til Producers' Platform om producentens lederskab - i Kbh den 5. februar 2020.

Performing Arts Platform tilbyder at refundere op til 400 kr til aarhusianske producenter, som tilskud til rejse til Producers' Platform #6, der arrangeres af Udviklingsplatformen i København og foregår hos dem den 5. februar 2020 kl 10.00 - 17.00.

Du tilmelder dig på nedenstående link og efter ansøgningsfristen hører du fra Udviklingsplatformen, om du er blevet optaget - og herefter kontakter du Jens Christian Jensen på Performing Arts Platform omkring udbetaling af tilskud.

Sololøb eller pardans - Den kreative producents lederskab
Den kreative producent jonglerer med mange fagligheder og en af dem er rollen som leder: Som projektleder, som samleder med den kunstneriske leder og, ikke mindst, som leder af egen producentpraksis. Men hvordan navigerer man som producent mellem de forskellige ledelsesroller, og hvordan finder og fastholder man en identitet som leder på tværs af projekter?

Udviklingsplatformen for Scenekunst inviterer til denne Producers’ Platform, hvor du får konkrete redskaber til at professionalisere din egen ledelsespraksis og din rolle i ledelsesduoen med den kunstneriske leder.

Seminaret er for alle, der definerer sig som professionel kreativ producent – både freelancere i det frie felt og ansatte på etablerede teatre - og foregår på Udviklingsplatformen den 5. februar 2020 kl. 10.00 - 17.00. Det er gratis at deltage, men der kræves tilmelding. Frist for tilmelding er 15. januar 2020.
Læs mere her.

Reminder: Open Call til CONNECTIONS

Husk vi har open call til endnu et residencyforløb i foråret 2020. Er du koreograf og nysgerrig på CONNECTIONS-programmet kan du læse mere her http://theplatform.dk/da/connections
Der er åbent for ansøgninger frem til 27. januar 2020.

ANDRE INTERESSANTE NYHEDER

Initiativet "Bæredygtig Scenekunst Nu" inviterer til stormøde på Teatret Svalegangen 20. januar 2020

Initiativet ‘Bæredygtig Scenekunst Nu’ inviterer alle teaterchefer, producenter, fagforbund, fagfolk og interesseorganisationer til stormøde. Her er fokus at transformere scenekunstbranchen, så den lever op til det fælles ansvar om at reducere CO2-udledningen i Danmark med 70% inden 2030.

“Vi står på tærsklen til et nyt årti og vi står foran den måske mest gennemgribende omstilling af vores branche nogensinde, fordi vi lever i en tid, der kræver bevidst handling og ansvar for vores handlinger,” skriver initiativtagerne, som er Peder Holm Johansen, Magnus Bruun, Stina Mølgaard, Jacob Teglgaard og Christian Gade Bjerrum.

Stormødet finder sted på Teatret Svalegangen den 20. januar 2020 kl. 15.00 - 17.00
Læs mere om stormødet her - hvor man også kan tilmelde sig.

Applaus afholder heldagsseminar om publikums- udvikling på Teatret Svalegangen 30. januar 2020

Hvad skal der til for at få flere i teatret, og hvilke teatervaner har det lokale publikum? – det er blot nogle af de spørgsmål, som teatre over hele landet får svar på, når publikums-
udviklingsprojektet Applaus i 2020 tager landet rundt for at formidle resultaterne af den nye nationale borgerundersøgelse ”Perspektiver på Publikum”, som offentliggøres i slutningen af januar 2020

Applaus afholder heldagsseminar på Svalegangen den 30. januar 2020. Målet er at give teatrene redskaber til at arbejde publikumsfokuseret via: strategi, publikumsundersøgelser, kommunikation og markedsføring. I front for formidling og undervisning står Søren Friis Møller, som har en ph.d. i ledelse på kulturområdet, er ekstern lektor på CBS, samt konsulent i virksomheden culturaldemocracy.
Læs mere om Applaus, heldagsseminar samt borgerundersøgelsen her.
Aarhus Kommunes Kultursekretariat har besluttet at udsende nyhedsbreve.
Du kan tilmelde dig ved at klikke på dette link.

Forum for udvikling af strategiske partnerskaber mellem den frie scenekunst og erhvervsaktører

Udviklingsplatformen for Scenekunst sætter fokus på erhvervssamarbejder inden for den frie scenekunst og inviterer til et forum for partnerskaber mellem erhvervsaktører og den frie scenekunst. Her mødes scenekunstnere fra den frie scenekunst med erhvervsfolk og skal sammen identificere muligheder og benspænd i forhold til strategiske partnerskaber. Målet med arrangementet er at udarbejde en samarbejdsmanual for strategiske partnerskaber – særligt målrettet og tilpasset den frie scenekunst.

Scenekunstnere, grupper og kompagnier fra den frie scenekunst, som er interesserede i at indgå partnerskab med erhvervssektoren kan ansøge om at deltage i arrangementet, der afholdes 24. januar 2020 kl. 10.00 - 15.00. Der er ansøgningsfrist den 13. januar 2020.
Læs mere her.

Søg om residency hos FLUX FACTORY i New York

Flux Factory i New York søger alle slags kulturelle producenter til at deltage i 3 - 9 måneders residency, som begynder allerede i april 2020. De enkelte, der udvælges til residency skal selv sørge for at søge fondsmidler, men de skriver gerne invitationsbreve.
Der er ansøgningsfrist den 3. februar 2020.
Læs mere her.

Informationsmøde om Huskunstnerordningen

Statens Kunstfond afholder tirsdag den 4. februar 2020 informationsmøde om Huskunstnerordningen samt det nye initiativ "artist-in-residency"-huskunstner. Mødet foregår på Comwell Hotels, Værkmestergade 2, Aarhus.

Kunstfonden ønsker at give børn og unge i alderen 0 til 19 år indblik i og erfaring med kunstneriske processer gennem mødet med kunstnere. En huskunstner er en professionel kunstner, der skaber et kreativt læringsforløb for børn eller unge i de "huse", hvor de kommer til dagligt, dvs. typisk i vuggestuer og børnehaver, på skoler og ungdomsuddannelser eller på andre dagtilbud for børn og unge.

Hør kunstnere og kommuner/institutioner fortælle om deres erfaringer og på inspiration til hvordan man kan fremme børn og unges møde med kunst i dagligdagen via ordningen.
Deltagelse er gratis, men man skal tilmelde sig.

Læs mere her om mødet (facebook-event med tilmelding)
Læs mere her om ordningen, hvor der er ansøgningsfrist 3. marts 2020

Dansk Danseteater søger nye kvindelige dansere til den kommende sæson 2020/21

Har du altid drømt om at blive en del af Dansk Danseteaters kompagni? 

Så er muligheden her nu! Kompagniet søger nemlig nye kvindelige dansere til sæson 2020/21.

Som danser i Dansk Danseteater får du mulighed for at blive en del af et professionelt dansemiljø, arbejde med anerkendte koreografer fra hele verden og turnére både i Danmark og i udlandet. Du bliver en del af et ensemble med fast base i Operaen ved Det Kgl. Teater på Holmen. Audition afholdes søndag den 1. marts 2020 hos Dansk Danseteater.

Der er deadline for indsendelse af ansøgning den 15. januar 2020. 
Læs mere her.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har ansøgningsfrist for ansøgninger til scenekunst for børn, unge og voksne onsdag den 15. januar 2020. Der kan søges midler til projekttilskud men ikke til drift.. Læs mere her.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har ansøgningsfrist for tilskud til pludseligt opståede aktiviteter med internationalt indhold den 15. januar 2020Læs mere her.

Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje har ansøgningsfrist næste gang den 1. februar 2020. På hjemmesiden er det også muligt at downloade tidligere bevillinger fra Kunstrådet. Læs mere her.

Nordisk Kulturfond har ansøgningsfrist for projektstøtte den 3. februar 2020. Fonden har fået nye kriterier og ansøgninger bedømmes ud fra dem, nemlig kvalitet i projektet, nordisk relevans samt økonomi. Læs mere her.

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst har ansøgningsfrist for ansøgninger til arbejdslegater 1. marts 2020Læs mere her.

Der er ansøgningsfrist til Musik og Scenekunstens tværæstetiske pulje under Statens Kunstfond den 2. marts 2020. Bemærk, at man må ikke søge til samme projekt hos både  Projektstøtteudvalget for Scenekunst og den tværæstetiske pulje. Læs mere her.

Nordisk Kulturkontakt har ansøgningsfrist for deres Kultur- og kunstprogram den 5. marts 2020. Man kan bl.a. søge til projekter og det er muligt at opnå støtte til sit projekt fra både Nordisk Kulturfond samt Nordisk Kulturkontakt. Læs mere her.  

PREMIEREKALENDEREN

21. januar 2020
The Soul Catcher
Kassandra Productions // Bora Bora
Køb billet
4. februar 2020
Hvad tænker en murer - egentlig?
Teatret Svalegangen
Køb billet
4. februar 2020
Champions //
Mass Effect

Himherandit Productions //
Bora Bora
Køb billet
Copyright © 2020 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Sophie Bech,  Alexbp.dk, Hein Photography, Emilia Therese, Henrik Stenberg, Martin Dam Kristensen, Jens Christian Jensen

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp