Copy
Nyhedsbrev - 9. september 2019

8 mentees er udvalg til vores mentorprogram 2019-20

Vi har nu udvalgt 8 mentees, som skal indgå i vores spændende og anderledes mentorprogram, der sættes igang her i september. De 8 mentees er fordelt i 2 klynger med Hannah Oxenvad Svarrer og Mads Fredberg som kyndige mentorer i et forløb frem til maj 2020.

Vi har opstartsmøde den 19. september, hvor vi glæder os rigtig meget til, at alle skal møde hinanden for første gang - og processen bliver styret sikkert af vores erfarne facilitator og sparringspartner Peter Gran Boesen. 

Læs mere her om mentorprogrammet samt præsentation af de enkelte mentees, 

Operatør på Tanzmesse i Düsseldorf i august 2020 samt tilmelding af forestilling/open studio/pitching

Performing Arts Platform er af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst udvalgt til at være operatør på den danske del af Statens Kunstfonds internationale satsning på dans på Tanzmesse, som er en lukket fagmesse for dans og koreografi, der foregår hvert andet år i Düsseldorf i Tyskland.

Tanzmesse finder sted 26. – 30. august 2020, og den fungerer som markedsplads, netværks- og festivalplatform, hvor dansekompagnier, agenturer og nationale repræsentationer har opstillet stande, der bliver besøgt af festivalarrangører, scener, opkøbere, koreografer, producenter og managers.

Performing Arts Platform vil stå for den praktiske del af aktiviteterne på den danske fælles stand samt også bemande standen på Tanzmesse sammen med de danske deltagere. Det er Projektstøtteudvalget for Scenekunst, der udvælger de endelige deltagere på standen.

Hvis man ønsker at få vist sin forestilling mv. på Tanzmesse i august 2020, er der frist for indsendelse af forslag til dette den 30. september 2019 og såfremt man ønsker at deltage på den danske fællesstand går tilmeldingen gennem Performing Arts Platform.

Læs mere om Tanzmesse 2020 her og hvordan man tilmelder en forestilling.

CONNECTIONS-aktiviteter i september

Vores residency program CONNECTIONS er i fuld gang!
Første hold residenter - Niels, Florinda og Marie - har været vidt omkring for at indsamle fortællinger om HJEM - fra unge og gamle, nytilkommere og fastliggere. Er du nysgerrig på, hvad deres research har ført til, så kig forbi til en uformel visning af performance-installationen THE FARMOR PROJECT, tirsdag d. 17. september kl. 16:30 - 18:00. Det er gratis, og der er drinks og snacks til alle, der har husket at melde sig til på dette link ;-)
https://www.facebook.com/events/2755350371175775/

Dagen efter går stafetten videre til næste hold residenter, Annika Kompart og Sarah Fdili Alaoui. Kom og hør om tankerne bag deres ”VINTAGE”-projekt til morgenbriefing onsdag d. 18. september kl. 8.30. Vel mødt!

Aktiviteter i studierne: Sharing movements, åben træning og bevægelsesattelier

Vi vil via nyhedsbrev, på vores facebook-side samt på vores hjemmeside sikre deling af viden om de forskellige bevægelsesrelaterede aktiviteter, der foregår i studierne på Brobjergskolen samt rundt om i Aarhus. Vi vil fokusere på de aktiviteter, der sættes igang af miljøets aktører, og som er åbne for alle. Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at kontakte os på Performing Arts Platform. 

I forbindelse med Connections residency programmet tilbydes løbende åbne klasser af vores gæstende kunstnere samt deres samarbejdspartnere. Hold øje med opslag på Facebook samt via vores hjemmeside.

Bevægelsesatelier
Helle Bach og dadadans starter op på en ny sæson med bevægelsesatelier - det er torsdage kl. 18.30 - 20.30 i studie 4 på Brobjergskolen, Valdemarsgade 1G. Det starter 12. september. Læs mere her.

Sharing Movements
Gruppen omkring Sharing Movements har løbende åbne klasser i studierne på Brobjergskolen. Følg med på deres facebook-side.

Åben Træning
Åben Træning er en dansant, dynamisk og kraftfuld træning hen over gulv til musik, hvor alle kropsdele gennemarbejdes effektivt. Koordination, bevægelighed, kondition og balance styrkes. Oftest er det onsdage 16.30 - 18.30 og er på Brobjergskolen. Følg med på deres facebook-side. 

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Region Midtjylland har frist for ansøgninger til de regionale kulturudviklingsmidler mandag den 9. september 2019 kl. 9.00 (bemærk ændret ansøgningsfrist). Kulturudviklingsmidlerne bruges til at skabe udvikling på kunst- og kulturområdet i Region Midtjylland med særligt fokus på at skabe nye netværk, samarbejder og partnerskaber. Læs mere om det her.

Statens Kunstfond har frist for ansøgninger til Huskunstnerordningen den 1. oktober 2019. I denne pulje kan der søges om støtte til kunstnerhonorar i forbindelse med børn og unges møde med kunstnere i skoler, dagtilbud m.m. For at kunne søge, skal man være en professionel kunstner, der har etableret et partnerskab med en institution. Læs mere om det her - og tag evt. kontakt med Jens Christian Jensen på Performing Arts Platform om denne mulighed for at få sparring til en evt. ansøgning.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har ansøgningsfrist for internationale aktiviteter 1. november 2019. Ud over den almindelige pulje for det, så har de også en årlig pulje, hvor man kan søge til festivaler med internationalt indholdLæs mere om det her.

ANDRE INTRESSANTE NYHEDER

Aerowaves Twenty20 - ansøg om at deltage med forestilling

Aerowaves er det europæiske netværk for dans samt muligheden for at få sin udvalgte forestilling vist bl.a. på Spring Forward festival, der holdes rundt om i Europa - afholdt på Bora-Bora i Aarhus i 2017.

Hver år udvælges et antal forestillinger - og der er deadline til næste ansøgningsfrist 12. september 2019. Læs mere her.

PREMIEREKALENDEREN

13. september 2019
Se dagens Lys
Aarhus Teater
Køb billet

 
14. september 2019
Romeo og Julie
Teater Refleksion
Køb billet

 
14. september 2019
Jeg er her! / UDFLUGTEN
Aarhus Teater
Køb billet

 
Copyright © 2019 Performing Arts Platform, All rights reserved.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp