Copy
Nyhedsbrev - 22. november 2019

Connections - Open Call 2020

Vi runder dette års CONNECTIONS residencies af med et stort tak til alle de deltagende kunstnere, mentorer og samarbejdspartnere – og til alle jer der tog del i visninger, workshops, morgenklasser og talks.

Vi er samtidig glade for at kunne annoncere et OPEN CALL til endnu et residencyforløb i foråret 2020. Er du koreograf og nysgerrig på CONNECTIONS-programmet kan du læse mere her http://theplatform.dk/da/connections
Der er åbent for ansøgninger frem til 27. januar 2020.

Åbne skriveværksteder op til ansøgningsfrist 15. januar

Fire dage i begyndelsen af januar 2020 åbner vi vores lokaler og giver mulighed for, at man kan komme og arbejde på sin ansøgning, hvis man f.eks. tænker at søge Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst den 15. januar.

Vi har kaffe og te på kanden, lidt frugt og slik – og vi vil være til rådighed for spørgsmål og snakke om stort og småt omkring dit projekt, din ansøgning og evt. budget og CV.

Vores erfaring siger os, at det kan være svært at sidde alene med sine tanker – så har du brug for et lille kærligt skub i den rigtige retning, så kom forbi. Det er ikke nødvendigt med tilmelding.

Tidspunkterne for skriveværkstederne er:
Tirsdag den 7. januar kl. 13.00 – 16.00
Onsdag den 8. januar kl. 13.00 – 16.00
Mandag den 13. januar kl. 13.00 – 16.00
Tirsdag den 14. januar kl. 13.00 – 16.00

De åbne skriveværksteder er ment som værksted, hvor man primært selv arbejder med sine ansøgninger - og der er ikke tid til decideret sparring og rådgivning omkring dit projekt/din ansøgning. For det anbefaler vi, at du aftaler tid med os.

Scenekunstens Nytårskur & Scenekunstens Priser

Traditionen tro er Performing Arts Platform vært for Scenekunstens Nytårskur med uddelingen af Scenekunstens Priser. Nytårskuren finder sted fredag den 17. januar 2020 i lokalerne på Valdemarsgade 1.
Sæt allerede nu kryds i kalenderen, så du kan være med til at fejre årets begyndelse med gode kollegaer, mindes begivenhederne i året der gik, og ikke mindst være med, når vi afslører hvem modtagerne af Scenekunstens Priser 2019 bliver.

Sidste års modtager af prisen for Årets Forestilling var Den Jyske Operas opsætning af Passageren. På billedet takker formidlingsansvarlig Lene Juul Langballe for prisen, der blev overrakt af jurymedlem Erik Farmann.

ANDRE INTERESSANTE NYHEDER

Open Call til de internationale dage på CPH STAGE 2020: Showcase + Pitch. Frist 3. december

Nu er der Open Call til de internationale dage på CPH STAGE 2020 den 28. - 30. maj.
Eller rettere, der er to Open Calls.

 • Det ene Open Call er for dem, der vil deltage med et værk på DANISH SHOWCASE.
 • Det andet til dem, der vil pitche et nyt eller kommende værk på PITCH-sessionen den 29. maj på CPH STAGEs Internationale dage 2020.

Der er deadline den 3. december 2019 kl. 23.59 for begge Open Calls.
Man kan godt ansøge om begge dele, men fordi vi gerne vil sikre os, at disse initiativer kommer så mange danske scenekunstnere til gode, så kan man kun blive udvalgt til enten DANISH SHOWCASE eller PITCH.
Læs mere her.

Bikubenfonden åbner for ansøgninger i perioden 20. november til 4. december

I Bikubenfonden ønsker de at styrke udviklingen af den idérigdom og kvalitet, der er på kunstscenen. Derfor kan man fra den 20. november - 4. december 2019 ansøge om bevillinger i størrelsesordenen 50.000 - 300.000 kr. til bl.a.:

 • Nyskabende scenekunstforestillinger, der har premiere i Danmark
 • Nyskabende danse- eller performanceproduktioner, som opføres i Danmark
 • Udvikling inden for scene- og billedkunstområdet
Læs mere her

Creative Europe Desk Danmark inviterer til fejring af projekter den 10. december på Radar på Godsbanen

Creative Europe Desk Danmark inviterer i samarbejde med Aarhus Kommune til fejring af de projekter, der har modtaget støtte fra Creative Europe. Det sker på Radar på Godsbanen.

Her kan man høre 6 projekter fortælle om deres erfaringer med at søge Creative Europe-støtte og at arbejde internationalt.
Du kan møde
 • Kong Orange
 • Swinging Europe
 • Ja Film
 • WARM
 • Øst for Paradis
 • Kunsthal Aarhus
Læs mere her - hvor du også kan tilmelde dig arrangementet.

Fyraftensmøde om muligheden for at blive associeret medlem af Dansk Teater tirsdag 31. marts 2020

Som noget helt nyt bliver det nu muligt at blive associeret medlem af Dansk Teater - og dermed blive en del af branchefællesskabet.

Dansk Teater organiserer med få undtagelser alle de offentligt støttede teatre med længerevarende aftaleperioder og en række turnerende børneteatre. Vi vil gerne have flere projektteatre og frie grupper med i branchefællesskabet, så danske teatres samlede stemme bliver endnu stærkere. Fælles for os er, at vi alle ønsker et stærkt branchefællesskab, der sætter scenekunsten højt på den kulturpolitiske dagsorden.

Derfor har medlemskredsen på den nyligt afholdte generalforsamling besluttet at oprette et associeret medlemskab for professionelt producerende projektteatre/frie grupper, der har en årlig omsætning på under 2,5 mio. kr.
 
Ønsker du at blive en del af eller bare høre nærmere om Dansk Teater, så kom til fyraftensmøde tirsdag den 31. marts 16.00-17.30 på Performing Arts Platform, Valdemarsgade 1G.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på post@danskteater.org.

Derudover er det også muligt for private teatre at opnå associeret medlemskab. Dog skal en række parametre være opfyldte. For nærmere info kontakt Dansk Teaters sekretariat på ovenstående emailadresse. 

Reminder: Contextualizing Dance - a dance dramaturgy symposium at Bora Bora 13th - 14th December 2019

Bora Bora together with dance dramaturg Thomas Schaupp are inviting you to join a hands-on symposium on Contextualizing Dance - dance dramaturgy as a practice of interlinking art with the society at 13th and 14th of December 2019 in Aarhus.

Together with choreographers, dramaturgs, critics, academics and producers we would like to take a look at the role of dance dramaturgy as a practice of contextualization.

Contributions will be made by: Bára Sigfúsdóttir, Fabio Liberti, Tina Tarpgaard, Andreas Constantinou, Merel Heering, Danjel Andersson, Synne Berndt, Peter M. Boenisch, Pia Krämer, Monna Dithmer, Jesper de Neergaard and Annette van Zwoll.

Application form is now open . Application deadline is: 26th November.
Read more here

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Creative Europe og Europa for Borgerne har nu åbnet for call'et for samarbejdsprojekter. Der er deadline for indsendelse af ansøgninger den 27. november 2019 kl. 17.00.
Læs mere her.

Bikubenfonden har ansøgningsdeadline den 4. december 2019. Læs mere her

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har ansøgningsfrist for ansøgninger til scenekunst for børn, unge og voksne onsdag den 15. januar 2020. Der kan søges midler til projekttilskud men ikke til drift.. Læs mere her.

PREMIEREKALENDEREN

21. november 2019
Min bror er en blåhval
Teateriet Apropos // Filuren
Køb billet

 
3. december 2019
[pAp-kAs]
Hvid Støj Sceneproduktion // Aarhus Teater
Køb billet

 
13. december 2019
Den unge Werthers lidelser
Aarhus Teater // SORT/HVID
Køb billet

 
Copyright © 2019 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Anders Sune Berg, Christoffer Brekne, Jens Christian Jensen

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp