Copy
Nyhedsbrev - 7. oktober 2019

Tredje CONNECTIONS-residency er skudt i gang

Koreograferne Jernej Bizjak (SI) og Joan Van der Mast (NL) samt dramaturg Sara Zivkovic (SI) er i residency for at udvikle materiale til en ny danseforestilling. Værket tager udgangspunkt i Beethovens virke - med særligt fokus på hans tiltagende døvhed. Gruppens research kredser bl.a. om hvordan lyd - toner, vibrationer, rytme - opleves i hjernen og kroppen. Målet er at omsætte et musikalsk partitur til fysisk bevægelse, som kan give en ”musikalsk oplevelse” uanset om man har hørelsen i behold eller ej.

Gruppen lægger ud med en Morgenbriefing onsdag d. 9. oktober kl. 8.30. 
Læs mere her, hvor du også kan tilmelde dig.

Som afslutning på deres residency har de en åben visning onsdag d. 30. oktober kl. 16.30 - 18.00 på Performing Arts Platform, Valdemarsgade 1G.
Følg med på vores facebookside.

ANDRE INTRESSANTE NYHEDER

Symposium 19. og 20. november 2019: Festivaler som demokratisk samtale

Danig Performing Arts Service/Contact Zones indbyder I samarbejde med Københavns Internationale Teater/Metropolis, Passage Festivalen og Teaterøen til todages symposium med fokus på samtaler og erfaringer med festivaler, der viser site-specific performance kunst samt street art. Symposiet foregår på Teaterøen i København 19. - 20. november 2019. 
Læs mere her.

Kunst og social forandring - konference om kunstens metoder og potentialer som redskab til social forandring 1. - 2. november 2019

Københavns Internationale Teater afrunder dette efterår deres dokumentariske kunstprojekt "100% Fremmed?" med en stor udstilling på KunstCentret Silkeborg Bad. I forbindelse med udstillingen afholder de konference 1. - 2. november på Silkeborg Bad samt Medborgerhuset Bindslevs Plads, hvor de har inviteret omkring 40 kunstnere, kunst- og kulturinstitutionsledere, producenter, journalister, kulturchefer og andre, som arbejder inden for dette brede felt.
Læs mere her.

Dansehallerne inviterer til to dages seminar: Expansion by Choreography 27. - 28. november 2019

Dansehallerne inviterer i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole, Efter og Videreuddannelsen samt Danseformidleruddannelsen til todages seminar i Nykøbing Sjælland 27. - 28. november 2019 med fokus på deltagende kunst samt koreografi som politisk stemme. Kunstnerne Sebastian Matthias, Alice Chauchat og Lisa Nyberg til være de gennemgående kræfter på seminaret. Der er tilmeldingsfrist 10. oktober 2019.
Læs mere her.

Tredje laboratorium under TRAVERS i 2020 - open call for ansøgninger

Det toårige program TRAVERS, støttet af Statens Kunstfond åbner for tilmeldinger til tredje runde, der får base på Copenhagen Contemporay 27. maj - 6. juni 2020.
TRAVERS er et program, der har til formål at inspirere og udforske tværkunstneriske processer for at bane vej for nye værker og samarbejder på tværs af kunstarterne. Der er open call til det foreløbigt sidste laboratorium med frist 8. november 2019.
Læs mere her.

Black Box Dance Company søger dansere til maj 2020, efterår 2020 samt forår 2021

Black Box Dance Company i Hostebro søger professionelle dansere - både kvinder og mænd - til følgende perioder: 9. - 17. maj 2020, 13. september - 22. december 2020 samt 4. januar - 21. marts 2021. Ud over løn tilbyder Black Box Dance Company ophold og transport som en del af kontrakten.

Frist for indsendelse af ansøgninger er 28. oktober 2019. Der udsendes svar senest 7. november 2019. Der afholdes audition 30. november 2019 i København samt 1. december 2019 i Holstebro. Deltagelse i audition er KUN efter invitation.
Læs mere her.

Black Box Dance Company søger turne- og prøveleder

Black Box Dance Company søger ny kollega. Som turné og/eller prøveleder vil du blive en nøglespiller i kompagniets virke. Til delen som prøveleder forventes det, at du har en solid baggrund og karriere som danser - og for turnédelen eftersøges indsigt i det tekniske og produktionsmæssige aspekt i scenekunstnerisk virke. Stillingen er en fuldtidsstilling i en periode af 5-6 måneder fordelt på et år med ansættelsested i Holstebro.
Der er ansøgningsfrist 11. oktober 2019 kl. 12.00 - og der afholdes samtaler 16. og 17. oktober 2019 i Holstebro.
Læs hele stillingsopslaget her.

Europæisk Gastronomiregions mikropulje er åben for ansøgninger

Den 29. oktober 2019 er der frist for indsendelse af ansøgninger til midler fra Europæisk Gastronomiregions midler. Puljen støtter nyskabende oplevelser, samarbejder og koncepter for udvikling af lokalsamfund i Region Midtjylland inden for gastronomi og kultur.
Her er link til pdf-fil med oplysninger, som også fungerer som ansøgningskema.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har ansøgningsfrist for internationale aktiviteter 1. november 2019. Ud over den almindelige pulje for det, så har de også en årlig pulje, hvor man kan søge til festivaler med internationalt indhold
Læs mere her.

Creative Europe og Europa for Borgerne har nu åbnet for call'et for samarbejdsprojekter. Der er deadline for indsendelse af ansøgninger den 27. november 2019 kl. 17.00.
Læs mere her.

PREMIEREKALENDEREN

21. oktober 2019
Det begynder at blive koldt om fødderne
Teatret Svalegangen // Teatret
Køb billet

 
9. november 2019
The Nether
Teatret Svalegangen
Køb billet

 
14.november 2019
Pagten
Aarhus Teater
Køb billet

 
Copyright © 2019 Performing Arts Platform, All rights reserved.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp