Copy
Nyhedsbrev - 16. september 2022

NYT FRA PLATFORMEN

Visning: Feltarbejde 1

Ved Domen, lørdag d. 17. september kl. 19:00

Efter 2 ugers residency hos Performing Arts Platform vil koreograferne Ingeborg Meier Andersen og Peter Scherrebeck Hansen afslutte med en åben visning for publikum. Deres feltarbejde er et "coming-of-age" projekt omkring overgangsritualer, hamskifte og grænseflader. I deres kunstneriske praksis undersøger de, hvordan koreografisk og lydligt arbejde kan udvide kroppens relation til de rum og landskaber, den er placeret i. Publikum inviteres ind i et sonisk-somatisk overgangsritual - i grænselandet mellem “ude” og “inde”. Sanger og performer Katrine Faber har været tilknyttet projektet som mentor.

Lørdag d. 17. september kl. 19:00
Ved Domen, Pier 2, Inge Lehmanns Gade 22, 8000 Aarhus
Visningen er gratis og varer ca. 30 min.
NB: Det foregår udendørs, så medbring tøj på efter vejret.
Tilmeld dig via dette link 

Dette er det første af to FELTARBEJDE residencies, som Performing Arts Platform arrangerer her i efteråret. FELTARBEJDE er støttet af Legacy midler fra Fonden 2017.

Kommende morgenbriefings

Onsdage kl. 8:30-9:30

Performing Arts Platform disker vanen tro op med gratis morgenmad, inspirerende oplæg og mulighed for at netværke, onsdage kl. 8:30-9:30.

Onsdag 21. september byder vi velkommen til Erich Kruse, som giver os en kort guidet tur ind i en professionel stemmeskuespillers hverdag. Læs mere og tilmeld dig her.

Onsdag 5. oktober får vi besøg af Katapult Akademiet - udviklingsplatform for ny dramatik. Med udgangspunkt i deres nye bogudgivelse "Den Frie Proces", giver de et indblik i Akademiets metoder og værdisæt, i forhold til at støtte op om professionelle såvel som up-and-coming dramatikere. Læs mere og tilmeld dig her.

OBS: Ons 28. september er der ingen morgenbriefing, da Performing Arts Platform er til IETM-møde i Beograd.

Gratis Webinar: Organisering med fokus på etablering af teaterforening

Tirsdag d. 25. oktober kl. 10-11:30

Hvis du selv vil producere din forestilling, enten som selvproducerende kunstner eller kompagni, kan det være en fordel at oprette en forening/virksomhed som ramme for det. På dette gratis webinar vil rådgiver og administrator Jens Christian Jensen gennemgå, hvordan du opretter en teaterforening, bl.a. med fokus på formulering af vedtægter samt, ikke mindst, de skatteforhold og -regler, som knytter sig til en forening.

Webinaret er rettet mod nye/nyetablerede scenekunstnere, men mere erfarne er naturligvis også velkomne.

Tirsdag d. 25. oktober kl. 10-11:30
Online via zoom
Læs mere og tilmeld dig her senest 21. oktober

Webinaret er del af webinarrækken "Crash Courses i Producentopgaver", som udbydes i samarbejde mellem Performing Arts Platform og Udviklingsplatformen for Scenekunst.

ANDRE NYHEDER

Dialogmøde for alle professionelt producerende teatre og kompagnier uden scene

Husets Teater, mandag d. 10. oktober kl. 13:00-16:00

Vi oplever, at landets professionelt producerende teatre og scenekunstkompagnier uden egen scene savner et forum at mødes i for at drøfte, hvordan der kan arbejdes på at styrke og forbedre feltets vilkår og rammebetingelser. Det er også emner, som optager os i Dansk Teater, og derfor vil vi gerne være med til at etablere et sådant forum. På dialogmødet stiller vi spørgsmålene: Hvad rører sig i feltet lige nu? Hvad er de vigtigste temaer, hvis forholdene i feltet skal forbedres? Og ikke mindst hvordan kan vi styrke relationerne til de producerende teatre med egen scene og være med til at nedbryde eventuelle barrierer? 

Invitationen er til alle professionelt producerende teatre og scenekunstkompagnier uden egen scene – uanset om I er medlem af Dansk Teater eller ej.

Mandag d. 10. oktober kl. 13-16
Husets Teater, Halmtorvet 9B, 1700 København V
Læs mere og tilmeld dig her senest d. 5. oktober.

Programmet for Det Frie Felts Festival Øst og Vest er ude!

Nu kan du gå på opdagelse i programmet til Det Frie Felts Festival, som finder sted i København d. 1.-5. november 2022 samt d. 25.-28. januar 2023 i Aarhus. 
Festivalen omfatter i alt 11 kuraterede værker, 1 internationalt gæstespil, artist talks med alle de deltagende grupper/solokunstnere, samt 2 branchefaglige seminarer. Temaet for branchemødet i Aarhus er "Unapologetic Bodies on Stage", og arrangeres af Det Frie Felts Festival i samarbejde med Performing Arts Platform.

Læs mere og hent programmet for både Øst og Vest her.

OPEN CALLS

Proposals for two Curious Encounters Residencies

Earthwise Residency is pleased to announce an open call for two Curious Encounters residencies in winter 2022 and spring 2023. Each residency is for two collaborating persons; one artist and one researcher. We encourage artists and researchers to apply for a co-operative residency with a focus on the more-than-human world, i.e. all the other entities, species, or matter with whom we share the planet. The residencies are hosted by Earthwise Residency, which lies at the heart of National Park - Mols Bjerge in Denmark. Both residencies are funded, and we offer a.o., working space, a small studio, private accommodation in the beautiful and lush green hills of Mols Bjerge.

Residency 1: January 9th – February 19th 2023
Residency 2: April 17th – May 28th 2023 (dates can be negotiated)
Deadline for proposals: November 1st 2022 
Learn more and apply here

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Region Midtjylland, Den Regionale Kulturudviklingspulje, frist 19. september
Tilskud til projekter, som skabes i et partnerskab mellem flere aktører i regionen på tværs af kommuner. Læs mere her.

Region Midtjylland, Puljen for Kultur som Sundhedsfremme, frist 19. september
Region Midtjyllands nye pulje skal støtte det midtjyske kulturlivs samspil med midtjyske hospitaler og regionale sociale institutioner. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Refusionsordningen, frist 30. september
Producenter af professionel scenekunst kan søge om at få godkendt en færdigproduceret forestilling til at indgå i Refusionsordningen for kommuners og ikke-kommunale institutioners udgifter til køb af forestillinger. Læs mere her.

Aarhus Kommune, Kulturudviklingspuljen, frist 3. oktober
Puljens formål er at fremme produktion af kunst af høj kvalitet, samt at udvikle det producerende kunstmiljø og opkvalificere det kulturelle vækstlag i Aarhus Kommune. Læs mere her

Aarhus Kommune, Flerårigt Basistilskud, frist 3. oktober
Puljen har til formål at skabe en flerårig udviklingsplatform for kunstnere/kulturinstitutioner og derigennem fremme produktionen af kunst af høj kvalitet og udvikle det producerende kunstmiljø. Læs mere her.

Aarhus Kommune, Kulturarrangementspuljen, frist 3. oktober
Puljens formål er at understøtte og udvikle Aarhus nationale og internationale kulturelle brand, samt at fremme et mangfoldigt udbud af større offentlige kulturbegivenheder i Aarhus Kommune. Læs mere her.

Kirsten Overgaard Hjortholm Olsen og Gunnar Steen Jacobsens Familiefond, frist 3. oktober
Kirsten og Gunnar Fonden indkalder ansøgninger til de fire årlige legater på hver 250.000 kr. Der indkaldes samtidig ekstraordinært ansøgninger til projekter inden for land-art. Læs mere her.

Scenekunst, Internationale Aktiviteter, frist 4. oktober
Tilskud til enkeltstående internationale aktiviteter på op til 75.000 kr. Læs mere her.

Nordisk Kulturfond, Projektstøtte, frist 3. oktober
Uddeler Projektstøtte til kunst- og kulturprojekter, der bygger på og udvikler samarbejder på tværs af Norden. Læs mere her

Statens Kunstfond, Huskunstnerordningen, frist 4. oktober
Tilskud til kunstnerhonorar i forbindelse med børn og unges møde med professionelle kunstnere. Læs mere her.
Copyright © 2022 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Performing Arts Platform, Portræt af Erich Kruse: Vicky McCraw, Secret Hotel/Earthwise Residency, Det Frie Felts Festival, Udviklingsplatformen for Scenekunst, Ketut Subiyanto/Pexels.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp