Copy
Nyhedsbrev - 30. april 2019

Temamøde om borgerinddragende scenekunst 9. maj

Statens Kunstfond har i samarbejde med Esbjerg Kommune, Realdania og boligselskabet Ungdomsbo besluttet at iværksætte et pilotprojekt på Stengårdsvej i Esbjerg; et boligområde, som er på regeringens liste over “hårde ghettoer”. Projektet har fået navnet 6705 + Statens Kunstfond og har til formål at igangsætte borgerinddragende scenekunst af høj kunstnerisk kvalitet i samarbejde med områdets beboere. Ønsket er at der vil blive etableret nye møder mellem borgere og kunstnere, og derigennem skabe grobund for udvikling hos både borger og den kunstneriske æstetik. Statens Kunstfond har afsat i alt 1 mio. kr. af til at skabe scenekunst i boligområdet.

I denne forbindelse inviterer Projektstøtteudvalget for Scenekunst, i samarbejde med Udviklingsplatformen og Performing Arts Platform Aarhus, til et temamøde om borgerinddragende scenekunst. Mødet finder sted på Performing Arts Platform, Valdemarsgade 1C torsdag den 9. maj 2019 kl. 14 - 16. 
Læs mere om det her, hvor du også kan tilmelde dig temamødet.

Workshop om Værtskab i et globalt fællesskab – Hjemme og i udlandet 24. maj

Gennem praktiske eksempler og øvelser sætter vi fokus på, hvordan værtskab af fagfæller i scenekunsten kan styrke dit professionelle netværk. Vi undersøger, hvordan du som enkeltperson og branchen som helhed – kan få mest ud af en festival kontekst i Danmark eller i forbindelse med turné, et fagligt møde eller en festival i udlandet.

På workshoppen arbejder vi med kommunikative og praktiske strategier, der skal gøre det nemt og muligt for dig at omsætte din egen faglige viden og integritet til et aktiv, som kan sikre dig tid og møder med potentielle samarbejdspartnere. Vi ser på, hvordan du når du bidrager til at opbygge branchen og dine kolleger, også styrker dig selv og dine muligheder.

Workshoppen er faciliteter af Lene Bang Henningsen, Creative Producer og seniorrådgiver - og finder sted hos Performing Arts Platform, Valdemarsgade 1C fredag den 24. maj 2019 kl. 14 - 16.
Læs mere om workshoppen her, hvor du også kan tilmelde dig.

Fagligt festivalprogram under ILT19 - herunder netværksfrokost for kunstnere den 25. maj.

I samarbejde med ILT Festivalen byder Performing Arts Platform på frokost for lokale og internationale kunstnere lørdag den 25. maj kl. 12.30 - 14.30. Performing Arts Platform sørger for gratis frokost og hyggelige rammer i vores lokale på Brobjergskolen, Valdemarsgade 1C og deltagerne er naturligvis garanter for gode og inspirerende samtaler. Performing Arts Platform planlægger herudover et inspirerende input til arrangementet (TBA).

Efter frokosten er der mulighed for, at vi sammen går den korte vej til Bora Bora for at se "Five Easy Pieces". Mulighed for at købe billet til forestillingen via os til 80 kr.

Læs mere om arrangementet her samt samt tilmelding (senest 22. maj).

Ud over denne netværksfrokost byder ILT19 Festivalen desuden på en række faglige aktiviteter. Oplev bl.a. paneldebat om publikumsudvikling på Aarhus Teater, Artist Talks med de gæstende kompagnier, herunder Needcompany og Forced Entertainment.
Derudover arrangerer de også workshops og en afslutningsfest den 25. maj.
Læs mere om det faglige arrangementer på ILT Festivalens hjemmeside.

Reminder: Workshop om at søge midler til drift samt
Åbne skriveværksteder

Performing Arts Platform inviterer til workshop tirsdag den 7. maj 2019 kl. 10.00 – 14.00, hvor vi vil fokusere på ansøgninger om drift – op til ansøgningsfristen hos Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst den 3. juni.
Læs mere her - og med mulighed for at tilmelde dig.

Tirsdage og torsdage i maj 2019 åbner vi vores lokaler om eftermiddagen og giver mulighed for, at man kan komme og arbejde på sin ansøgning, hvis man f.eks. tænker at søge Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst den 3. juni.

Vi har kaffe og te på kanden, lidt frugt og slik - og vi vil være til rådighed for spørgsmål og snakke om stort og småt omkring dit projekt, din ansøgning og evt. budget og CV.

Vores erfaring siger os, at det kan være svært at sidde alene med sine tanker - så har du brug for et lille kærligt skub i den rigtige retning, så kom forbi. Det er ikke nødvendigt med tilmelding.

Tidspunkterne for skriveværkstederne er:
Tirsdag den 14. maj kl. 13.00 - 15.00
Torsdag den 16. maj kl. 13.00 - 16.00
Tirsdag den 21. maj kl. 13.00 - 16.00
Torsdag den 23. maj kl. 13.00 - 16.00

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

i-Portunus giver kortvarig mobilitetsstøtte (15-85 dage) for efteråret 2019.
i-Portunus er et Creative Europe støttet projekt administreret af Goethe-insitutet i Bruxelles, og har 3 frister - første frist er 15. maj 2019. De giver støtte til rejser og ophold mv. til kunstnere og andre, der arbejder professionelt inden for feltet til f.eks. udvikling af internationale samarbejder, deltage i et produktionsorienteret residency, professionel udvikling, præsentere et arbejde i et andet land eller udvikle projekter med et lokalt community i det enkelte land.
Læs mere om det her.

Bikubenfonden har ansøgningsrunde 13. - 27. maj 2019.
Der kan søges om bevillinger på 50.000 - 300.000 kr til bl.a. nyskabende scenekunstforestillinger, der har premiere i Danmark, nyskabende danse- eller performanceproduktioner, som opføres i Danmark samt til udvikling inden for scenekunstområdet.
Læs mere om det her.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har frist for indsendelse af ansøgninger til støtte om projekttilskud og driftstilskud 3. juni 2019. Læs mere om det her.
Bemærk dog, at ansøgningsvejledningen på deres hjemmeside om fristen 3. juni er den opdaterede tekst fra ansøgningsfristen 15. januar. Ansøgningsteksten opdateres ca en måned før ansøgningsfristen.

ANDRE INTRESSANTE NYHEDER

Kunstnerisk mobilitet: tendenser og muligheder for funding - 14. maj

Generalsekretær fra On the Move, Marie Le Sourd vil i samarbejde med Saxe Lomholt fra Creative Europe Desk DK (i Slots- og Kulturstyrelsen) tale om deres erfaringer med mobilitetsstøtte og de forskellige muligheder, der er for at søge midler til det. Det foregår på Udviklingsplatformen i København torsdag den 14. maj 2019 kl. 9.30 - 12.00.
Læs mere om det her

ILT Festival 23. - 26. maj 2019

Næste udgave af ILT Festivalen løber af stablen fra 23. - 26. maj 2019 i Aarhus. Vi glæder os til fire dage med 14 forestillinger fra hele verden. Oplev alt fra nycirkus til fysisk teater, installationer, virtual reality, klassisk drama, dans, dukke- og animationsteater, musik- og teaterkoncerter, og storslåede udendørs gadeforestillinger. Kig desuden forbi ILT's festival square på Bispetorv og oplev pop up events, gratisfamilieaktiviteter, workshops, artist-talks, mad, drikke og meget mere.
Læs mere om festivalen her og se programmet for dagene.

CPH Stage 22. maj - 1. juni 2019

Nu er det igen tid til CPH Stage. Bemærk særligt brancheprogrammet, som har mange relevante og interessante ting, bl.a. de 3 internationale dage 27. - 29. maj, der også inkluderer Scenekunstens Årsmøde (29. maj).
Læs mere her på deres hjemmeside.

Singing Our Place Festival 6. - 10. juni 2019

Teater Viva arrangerer i samarbejde med bl.a. Odin Teatret festivalen Singing our Place på Godsbanen 6. - 10. juni 2019.

Dagene består af forestillinger, koncerter, workshops/laboratorier samt talks - med kvindelige kunstnere fra bl.a. Danmark, Grønland, Finland, Norge, England, Spanien, Brasilien og Argentina.

Festivalen arrangeres som en del af The Magdalena International Network for Women in Theatre og på den sidste dag under festivalen arrangeres The Symposium for the Future.
Læs mere om festivalen og det fulde program her.

Katrine Faber vil i øvrigt tale om festivalen, ideerne bag samt arbejdet med det på Performing Arts Platforms morgenbriefing onsdag den 15. maj kl. 8.30.
Læs mere om den briefing på vores faceook-side.

Premierekalenderen siger tak for denne sæson - og vender tilbage efter sommerferien

Copyright © 2019 Performing Arts Platform, All rights reserved.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv.
8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp