Copy
Nyhedsbrev - 19. september 2019

Nyt mentorprogram skud i gang

På Performing Arts Platform havde vi i dag den 19. september opstartsmøde med vores udvalgte mentees, de 2 mentorer Hannah Oxenvad Svarrer og Mads Fredberg samt facilitaror Peter Gran Boesen. 

Det var en intens dag, hvor alle blev præsenteret for hinanden, kompetencer og styrker blev klarlagt og uddybet - og vi fik gennemgået de forskellige modeller og planer for forløbet. Det blev fra starten meget tydeligt, hvordan ideen om at lave sparring i grupper mellem mentees med forskellig baggrund har et stort potentiale. Vi glæder os rigtig meget til at følge processen videre.

Donér en dans til CONNECTIONS-residency kunstnere

Dansk-tyske Annika Kompart og fransk-marokanske Sarah Fdili Alaoui startede deres CONNECTIONS-resideny hos os i sidste uge, og havde et brag af en morgenbriefing, hvor alle deltagere blev inviteret ind i studiet til at være med til at danse en lille del af bevægelserne fra Pina Bausch's forestilling Nelken.

De to kunstnere har med dansk-kubaneren Aline Sánchez  etableret en VINTAGE-container på REUSE i Sydhavnen (Jægergårdsgade 170), hvor alle inviteres til at donere en dans.
Læs mere om det her på facebook.

Som afslutning på deres Residency-projekt hos os, har de en sharing/deling søndag den 6. oktober 2019 kl. 15.00 - 17.00 hos Performing Arts Platform, Valdemarsgade 1G.
Læs mere om den begivenhed her, hvor du også kan tilmelde dig.

Excel-kursus 8. november 2019

Udviklingsplatformen for Scenekunst tilbyder i samarbejde med Performing Arts Platform kursus i excel fredag den 8. november 2019 kl. 9.00 – 16.00.

Hvis du har lært lidt sporadisk Excel, og derefter selv sammenstrikket dine egne budgetter, årsplaner, regnskaber eller diætudregninger, så har du nu muligheden for at lære hurtigere arbejdsgange og blive en sikker og bedre bruger af excel.

Vi kommer igennem følgende: flet, fyld og formatering, layout, lister og lækre formler, samt tricks, der gør din arbejdsgang hurtigere.

Læs mere om det her.

ANDRE INTRESSANTE NYHEDER

Åbne Scene præsenterer program og profil for 2020 - med efterfølgende forestilling: Shinpai Shinaide

Åbne Scene præsenterer torsdag den 10. oktober 2019 kl. 19.00 deres profil samt programmet for 2020. Efter præsentationen vises forestillingen Shinpai Shinaide af Yael Gathon.

Åbne Scene præsenterer et varieret, kurateret program af scenekunstprojekter. I 2020 vil fjorten forskellige scenekunstaktører indtage vores blackbox med hver deres interessante udviklingsprojekt. Og vi vil i løbet af sæsonen invitere alle med interesse for kreative processer til et indblik i det æstetiske maskinrum. I kunstnerens laboratorium. I det, der ligger bag et værk eller en praksis. Alle projekter i programmet deler nemlig sit arbejde med omverdenen på den ene eller anden måde. I artikler eller artist talks. I visninger eller workshops. Eller på helt nye måder. For alle, der er nysgerrige.

Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus er en ikke et klassisk teater, der præsenterer et repertoire af færdige forestillinger. Åbne Scene er et risikovilligt arbejdsrum for professionel scenekunst. Et sted, hvor eksperimentet og processen har plads. Hvor der er tid og frihed til at udvikle, udveksle og undersøge. Åbne Scene ledes af koordinator- og kurateamet Charlotte Aaby og Trine Sørensen. 

Her er link til Facebook-eventen, hvor man også tilmelder sig.
Her er link til køb af billetter til Yael Gathons forestilling.

Ledige kontorpladser på Godsbanen og Brobjergskolen

Godsbanen administrerer et antal kontorpladser, som dels er på Godsbanens åbne kreative kontorfællesskab, projektdækket på første sal i Produktionshallen og dels på Brobjergskolen (2. sal over studier og Performing Arts Platform).

Lige nu er der åbent for at søge om en kontorplads enten på Godsbanen eller på Brobjergskolen. Der er frist 15. oktober 2019.
Læs mere her om disse steder.

Creative Producers #5 - efteruddannelsesmodul om det internationale arbejde, 5. - 6. november i Odsherred

Udviklingsplatformen for Scenekunst og Den Danske Scenekunstskoles Efter- og Videreuddannelse udbyder en efteruddannelse for producenter og selvproducerende kunstnere, der ønsker at udvikle producentfunktionen. Modul 5, der foregår 5. - 6. november 2019 i Odsherred, fokuserer på det internationale arbejde (turne og co-produktion samt kuratering og festivaler).

Læs mere om dette på Udviklingsplatformens hjemmeside samt på Scenekunstskolens hjemmeside (hvor tilmelding også foregår). Tilmeldingsfrist er 1. oktober 2019, og prisen for de to dages internat (fuld forplejning og overnatning inkluderet) er 1.100 kr. Der er rabat, hvis man har fulgt alle modulerne.

Kaunas, Litauen er europæisk kulturby 2022, og de søger internationale samarbejder med kunstnere

Kaunas i Litauen skal være europæisk kulturby i 2022 og tilbyder i den forbindelse muligheder for samarbejder mellem litauiske og udenlandske kunstnere og institutioner/organisationer. 

Der er open call for forslag, hvor hovedansøger skal være en organisation fra Litauen, men hvis der er en international (f.eks. dansk) kunstner eller organisation, som har en ide vil sekretariatet i Kaunas være behjælpelige med at etablere kontakt til lokale organisationer.

Fristen for indsendelse af forslag er 25. oktober 2019, men de anbefaler, at man kontakter dem tidligere, for at de kan være med til at etablere partnerskabet. Kontakten i Kaunas er den ansvarlige for internationale forbindelser og programmering Ana Čižauskienė, mail: ana@kaunas2022.eu.
Læs mere om det her.

Deltagelse på CINARS i Canada i november 2020

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst ønsker at udvikle og fremme dansk scenekunst gennem møder med internationale scenekunstmiljøer samt ved at promovere dansk scenekunst på CINARS i Montreal, Canada i november 2020.

Det er muligt at ansøge om optagelse i et strategisk forløb, der finder sted op til, under og efter CINARS. Der er open call med ansøgningsfrist til dette den 15. oktober 2019.
Læs mere om det her.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Statens Kunstfond har frist for ansøgninger til Huskunstnerordningen den 1. oktober 2019. I denne pulje kan der søges om støtte til kunstnerhonorar i forbindelse med børn og unges møde med kunstnere i skoler, dagtilbud m.m. For at kunne søge, skal man være en professionel kunstner, der har etableret et partnerskab med en institution.
Læs mere her.

Kulturudviklingspuljen hos Aarhus Kommune har ansøgningsfrist 1. oktober 2019.
Læs mere her.
Derudover er der mulighed for at søge Basisdrift - også hos Aarhus Kommune - fristen for dette er også 1. oktober 2019.
Læs mere her.

Nordisk Kulturfond har deres næste frist for ansøgninger til projekter den 1. oktober 2019.
Læs mere her.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har ansøgningsfrist for internationale aktiviteter 1. november 2019. Ud over den almindelige pulje for det, så har de også en årlig pulje, hvor man kan søge til festivaler med internationalt indhold
Læs mere her.

PREMIEREKALENDEREN

1. oktober 2019
Selskabssange
Bora Bora // Kirstine Fogh Vindelev
Køb billet

 
5. oktober 2019
WALK-MAN
Bora Bora // DonGnu
Køb billet

 
21. oktober 2019
Det begynder at blive koldt om fødderne
Teatret Svalegangen // Teatret
Køb billet

 
Copyright © 2019 Performing Arts Platform, All rights reserved.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp