Copy
Nyhedsbrev - 4. november 2019
Selfie med glade deltagere efter keðja-mødet i Turku. Foto: Lene Bang

Besøg på internationale platforme: Keðja og IETM

Performing Arts Platforms 2 faste medarbejdere, leder Charlotte Mors samt rådgiver Jens Christian Jensen har i oktober 2019 deltaget på internationale netværksplatforme.

Jens Christian var fra 16. - 20. oktober deltager i det nordiske dansenetværk keðja's møde STRETCH i Turku i Finland med 253 deltagere. Programmet bestod dels af foredrag, diskussioner og forestillinger, hvor Jens Christian bl.a. deltog i workshop om coaching-metoder for kunstnere, samt workshop om, hvordan man kan arbejde med at få forestillinger på turné i nordiske og baltiske lande.

Keðja var i perioderne 2008-2011 og 2012-2016 EU-projekter med Dansehallerne og Kamma Siegumfeldt som projektleder. I september 2011 afholdt Danseværket og Christine Fentz mødet "Questioning Agendas" i Aarhus. Næste keðja-møde finder sted i Göteborg 20. - 23. august 2020 - og i øvrigt betyder keðja kæde på islandsk.
Læs mere om Keðja her.


Charlotte deltog i det europæiske scenekunstnetværk IETM på deres Autumn Plenary 23. - 27. oktober 2019 i Rijeka, Kroatien, som skal være Europisk Kulturby i 2020. Temaet for mødet var "Audiences" - og herunder "audience development". Udover programmet, som på forskellig vis skabte rum til samtaler og best cases indenfor emnet, gav mødet rig mulighed for at udbygge sit netværk med scenekunstaktører fra alle egne af Europa - og fra andre kontinenter.

IETM er efterhånden en gammel "dame" på 38 år med mere end 450 aktive medlemmer, og er derfor en platform, som har samlet en kolossal mængde både teoretisk og erfaringsbaseret viden om scenekunsten og dens værdi, vilkår, politiske rammer o.m.a.
En meget stor del af denne viden er tilgængelig på IETM's hjemmeside 

Næste IETM Plenary (Spring) finder sted i Tromsø i Norge 30. april - 3. maj 2020 under temaet: Arts and Activism. 
Læs mere om IETM her.

Er du interesseret i at vide mere om besøgene (samt netværkene), så tag gerne kontakt med os.

SAVE THE DATE

Scenekunstens Nytårskur & Scenekunstens Priser

Traditionen tro er Performing Arts Platform vært for Scenekunstens Nytårskur med uddelingen af Scenekunstens Priser. Nytårskuren finder sted fredag den 17. januar 2020 i lokalerne på Valdemarsgade 1.
Sæt allerede nu kryds i kalenderen, så du kan være med til at fejre årets begyndelse med gode kollegaer, mindes begivenhederne i året der gik, og ikke mindst være med, når vi afslører hvem modtagerne af Scenekunstens Priser 2019 bliver.

ANDRE INTERESSANTE NYHEDER

Contextualizing Dance - A Dance Dramaturgy Symposium at Bora Bora 13th - 14th December 2019

Bora Bora together with dance dramaturg Thomas Schaupp are inviting you to join a hands-on symposium on Contextualizing Dance - Dance Dramaturgy as a practice of interlinking Art with the Society at 13th and 14th of December 2019 in Aarhus.

Together with choreographers, dramaturgs, critics, academics and producers we would like to take a look at the role of dance dramaturgy as a practice of contextualization.

Contributions will be made by: Bára Sigfúsdóttir, Fabio Liberti, Tina Tarpgaard, Andreas Constantinou, Merel Heering, Danjel Andersson, Synne Berndt, Peter M. Boenisch, Pia Krämer, Monna Dithmer, Jesper de Neergaard and Annette van Zwoll.

Application form is now open . Application deadline is: 26th November.
Read more here

Dialogmøde med Aarhus Kommunes Kunstråd torsdag den 7. november 2019 kl. 19.00 - 20.30

Nu har du mulighed for at møde de seks medlemmer og høre om deres erfaringer og overvejelser, samt hvilke kriterier de bevilger ud fra, og hvad du selv kan gøre for at opkvalificere dine fremtidige ansøgninger. Kunstrådet vil også informere om deres arbejde med den kommende evaluering.
 
Efterfølgende inviterer Kunstrådet til en åben dialog for at høre hvilke væsentlige emner, potentialer og problemstillinger i kunstmiljøet i Aarhus, som de fremmødte gerne vil gøre Kunstrådet opmærksomme på. 
 
Fra Kunstrådet deltager: Gunvor Ganer Krejberg, Kasper Daugaard Poulsen, Else Ploug Isaksen, Birgitte Ejdrup Kristensen, Mette Dahl Kristensen og Thorkild Andreasen.

Dialogmødet finder sted torsdag den 7. november 2019 kl. 19.00 - 20.30 på Det Jyske Kunstakademi, Mejlgade 32-34, Aarhus C. 

Tilmelding senest mandag den 4. november 2019 til kultur@aarhus.dk.
Læs her mere om Kunstrådet

Mulighed for deltagelse i Statens Kunstfonds indsats på Edinburgh Festival Fringe 2020

Verdens største kulturfestival, Edinburgh Festival Frindge bliver i 2020 platform for dansk scenekunst med internationalt potentale, idet Statens Kunstfond har besluttet at promovere dansk scenekunst på festivalen i august 2020 og to år frem.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har indgået aftale med producent-bureauet WILDTOPIA om at virke som ekstern operatør, herunder vejlede, rådgive og hjælpe de udvalgte kompagnier til at planlægge og gennemføre præsentation på Edinburgh Festival Fringe. Desuden vil WILDTOPIA afholde forberedende workshops i København som hjælp til dem, der planlægger at deltage.

Der er frist for scenekunstkompagnier, som ønsker at være en del af Kunstfondens indsats på Edinburgh Festival Frindge 2020 den 15. november 2019.
Læs mere her

Diplomuddannelse i producentvirksomhed og kulturledelse hos Den Danske Scenekunstskole

Efter- og videreuddannelsen under Den Danske Scenekunstskole udbyder fra foråret 2020 og frem til juni 2022 diplomuddannelse i producentvirksomhed og kulturledelse. Den er målrettet scenekunstbranchens nuværende og kommende producenter og ledere.

På uddannelsen vil du får lejlighed til at fordybe dig og udvikle et personligt lederskab til udvikling og administration af scenekunstneriske projekter. Du vil på uddannelsen møde kunstneriske processer, strategiske udredninger, finansiering, organisering, kommunikation og administration, og kvalificerer dig til selvstændigt eller på strategisk og organisatorisk opdrag at igangsætte, konceptualisere, finansiere, udvikle og gennemføre scenekunstneriske projekter.

Uddannelsen er et deltidsstudie, foregår på DDSKS Odsherred og giver 60 ECTS-point.
Læs mere her.

Dansehallerne søger nye interaktive, performative koncepter til skoler i sæson 2020/21

Dansehallerne sender interaktive performative koncepter på turné til børn og unge landet over i sæsonen 2020/21 som led i børne- og ungeprogrammet KORA. Derigennem oplever det unge publikum den koreografiske scenekunst og prøver på egen krop kræfter med dans og kunstneriske processer.

De ønsker et mangfoldigt og relevant program til skolepublikummet, og de er derfor interesserede i at udvikle nye kunstneriske og formidlingsmæssige formater, hvor forståelsen af dans for og med et ungt publikum udfordres. På skolerne kan der arbejdes i bevægelsesrum eller site specific. Også installationsformater er mulige. Dans er et bærende udtryk, men andre koreografiske udtryk er velkomne.
Læs mere her.

Open call for urban danseunderviser / dansekunstner til residency hos Qiajuk Studier i Nuuk i foråret 2020

Qiajuk Studier i Nuuk i Grønland leder efter en danseunderviser / dansekunster, der kan være i residency for at undervise i urban dans i perioden 13. februar - 23. maj 2020.

De er på udkig efter en professionel danser eller en under uddannelse, som skal være ansvarlig for at undervise børn og unge i alderen 6 - 25 år på begynder- og mellemtrin i urban dans. Derudover ønsker de, at personen kan facilitere community outreach performance events for unge. De giver mulighed for at udvikle og vise eget arbejde samt mulighed for at modtage kunstnerisk og akademisk mentoring.

Der er ansøgningsfrist 1. december 2019.
Læs mere her.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Creative Europe og Europa for Borgerne har nu åbnet for call'et for samarbejdsprojekter. Der er deadline for indsendelse af ansøgninger den 27. november 2019 kl. 17.00.
Læs mere her.

PREMIEREKALENDEREN

22. november 2019
Min bror er en blåhval
Teateriet Apropos // Filuren
Køb billet

 
3. december 2019
[pAp-kAs]
Hvid Støj Sceneproduktion // Aarhus Teater
Køb billet

 
13. december 2019
Den unge Werthers lidelser
Aarhus Teater // SORT/HVID
Køb billet

 
Copyright © 2019 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Lene Bang Henningsen, Martin Dam Kristensen, Cebastian Rosing / Cloud Nine Media, Linda Ankerstjerne Jørgensen, Christoffer Brekne

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp