Copy
Nyhedsbrev - 19. november 2021

NYT FRA PLATFORMEN

Internationalt møde for scenekunst til Aarhus i 2023

I slutningen af oktober var Charlotte Mors og Sigrid Aakvik på vegne af Performing Arts Platform en tur i Lyon for at deltage i det årlige møde i regi af IETM International network for contemporary performing arts. Her kunne de samtidig løfte sløret for planerne om, i et samarbejde med Europæisk Kulturregion, Central Denmark EU-Office og partnere miljøet, at bringe IETM til Aarhus i forsommeren 2023! Vi glæder os allerede til at vise byen og regionen frem - og til at  udveksle inspiration, viden og erfaringer med de forventede ca. 500 internationale scenekunstaktører på mødet i 2023.
To be continued...
Foto: Laurie Diaz
 

Morgenbriefings på Performing Arts Platform

Onsdage kl. 8:30-9:30

Få en god start på (ons)dagen med morgenbriefing hos Performing Arts Platform! Vores ugentlige morgenbriefings i afslappede rammer består, foruden den gratis morgenbuffet, af et kort oplæg fra en inviteret gæst efterfulgt af samtale og netværk. Vores morgenbriefings er gratis og åbne for alle. Indholdet planlægges løbende, så følg med på vores facebookside, hvor du også kan tilmelde dig.
Næste morgenbriefing er onsdag d. 24. november med Marie Hallager og Alan O'leary, om Kunstneriske Benspænd.

Nytårskur - sæt kryds i kalenderen!

Fredag d. 21. januar 2022

Performing Arts Platform inviterer hvert år til Scenekunstens Nytårskur, hvor vi også uddeler Scenekunstens Priser. Nytårskuren er for alle, som er del af det aarhusianske scenekunstmiljø og er en festlig, kollegial fejring, hvor vi hylder os selv og hinanden og året der gik. Sæt kryds i kalenderen fredag d. 21. januar 2022 kl. 16:00 til ca. 18:30. Nærmere detaljer følger.

ANDRE NYHEDER

Webinar om miljømæssig bæredygtighed 25. november

Interesserer du dig for, hvordan bæredygtighed og kunst kan gå hånd i hånd? Så vær med, når Statens Kunstfond inviterer til bæredygtighedswebinar den 25. november. Her kan du møde kunstnerne Danh Vo og Lilibeth Cuenca Rasmussen, teaterinstruktøren Katie Mitchell og Gry Worre Hallberg fra performancegruppen Sisters Hope.  Webinaret afsluttes med Phie Ambo, bestyrelsesleder i Statens Kunstfond, som løfter sløret for, hvordan Kunstfonden fremadrettet vil arbejde med bæredygtighed.

Webinar: 25. november kl. 12.00-14.30
Tilmeldingsfrist: 23. november
Læs mere og tilmeld dig her.
Foto: I Diana Lindhardt, Sisters Academy #4, Iceland af Sisters Hope

Gratis seminar om kunstens rolle for udvikling i landdistrikter

Onsdag d. 1. december

Kunsteren Tæt På (KTP) er et nyt projekt med det formål at skabe kunstneriske værker af høj kvalitet, som udspringer fra landdistriktsområder og med lokal relevans. Kan kunst- og kulturprojekter være katalysator for bæredygtig udvikling i landdistrikter? Hvilken støtte har uafhængige kunstnere behov for i landdistriktsområder? Hvordan kan Kunsteren Tæt På (KTP) udvikle sig som et kunstprogram i landdistrikterne, for flere landsbyer, i flere kommuner, for flere kunstnere og med flere arbejdsmarkeds og sociale partnere? Onsdag d. 1. december inviteres alle interesserede til gratis heldagsseminar om disse og mange andre spørgsmål, der knytter sig til dét at skabe kunst/være skabende kunstner i landdistrikterne. 

Onsdag d. 1. december kl. 10:00-16:00
Sportsvej 1, 7830 Vinderup
Læs mere og tilmeld dig her

Applaus inviterer til netværksmøde i Aarhus

Onsdag d. 1. december kl. 16-17:30

Kan man bruge influencer marketing i scenekunstbranchen? Hvordan kommer man i gang med det og hvilke overvejelser er vigtige inden man starter et samarbejde? 
Onsdag d. 1. december kan du få en introduktion til, hvordan man opnår succes med influencer marketing. Oplægget præsenteres af Louise Levi Verge, der de sidste 4 år har arbejdet som Senior Influencer Marketing Advisor hos Represented by Bloggers Delights Aarhus-afdeling. Så tag din kollega under armen og kom til en spændende eftermiddag på Performing Arts Platform - det er gratis, men kræver tilmelding.

Netværksmøde onsdag d. 1. december kl. 16-17:30
Læs mere og tilmeld dig her.
 

Midt i Kulturen: Ny minipulje til digital omstilling

Midt i Kulturen er Midtjysk Kulturakademis digitale videndelingsplatform og konferencerum. Her kan du møde inspirerende historier, erfaringer og forskellige perspektiver fra kulturlivet i Region Midtjylland krydret med ny kulturforskning og indspark fra andre steder i Danmark og udlandet. Platformen er et eksperiment under løbende udvikling, og målet er at skabe et værdifuldt digitalt rum for deling af viden og erfaringer. På platformen finder du allerede nu en masse inspiration og værktøjer i forhold til emner som Kulturhuse, Bæredygtighed og Digital OmstillingGå på opdagelse her.

Lige nu er der åbent for ansøgninger til en ny mini-pulje, hvor små og mellemstore kulturinstitutioner i Region Midtjylland kan søge om tilskud på op til 50.000 kr. til rådgivningsforløb inden for digital omstilling.
Deadline d. 1. december.
Læs mere og ansøg her.
 

OPEN CALLS

Online program med fokus på bæredygtighed

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har kickstartet et stort og længerevarende samarbejde med Arts Council England om et online program med fokus på at udvikle miljømæssigt ansvarlige tilgange til international turné, samarbejde og co-produktion. 
Engelske og danske scenekunstaktører med international turné- og samarbejdserfaring kan ansøge om at være med i det interaktive onlineprogram, som ledes af den anerkendte organisation Julie’s Bicycle med bidrag fra Udviklingsplatformen for Scenekunst. Efterfølgende er det muligt at søge om tilskud til bæredygtige samarbejdsprojekter, som både kan omfatte kunstnerisk indhold, forskning eller udforskning af nye metoder og modeller.
Deadline: 29. november kl. 14:00
Læs mere og ansøg her

Open Call til PASSAGE 2022

PASSAGE Festival opfordrer professionelle scenekunstnere, der arbejder med scenekunstneriske værker i det offentlige rum, til at ansøge om at vise deres værker på festivalen. PASSAGE Festival er en af Nordeuropas største festivaler for scenekunst i det offentlige rum og finder sted næste gang d. 25. -31. juli  i Helsingør og Helsingborg.
Der kan ansøges fra 15. november 2021 - 15. januar 2022.
Læs mere og ansøg her.

Open Call: Ønsker du et mere bæredygtigt arbejdsliv?

Så bliv en del af udviklingsprojektet GRO og få viden om, sparring på og ideer til, hvordan du skaber et mere bæredygtigt arbejdsliv. Dansk Kunstnerråd og Aron – Center for bæredygtigt arbejdsliv søger professionelle kunst- og kulturarbejdere til GRO. Tilbuddet er til dig, der minimum har to års professionel erfaring indenfor kunst- og kulturarbejde og er medlem af en organisation under Dansk Kunstnerråd.
Det er gratis at være med.
Læs mere og tilmeld dig her.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Bikubenfonden, Ansøgningsrunde Scenekunst og billedkunst, frist 25. november
Der kan søges støtte i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr. til projekter, der har et eksperimenterende eller undersøgende element i sig og har potentiale til læring og udvikling. Læs mere her.

Europæisk Kulturregion, Mikropulje, frist 1. december
Puljens formål er at understøtte de indledende faser i midtjyske kulturaktørers arbejde med potentielle europæiske kulturprojekter. Det maksimale beløb, der kan søges, er 30.000 kr. Vær opmærksom på, at du skal have et CVR-nummer for at modtage støtte fra mikropuljen. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Scenekunstforestillinger til K:Selekt, frist 17. januar kl. 14.
Udvælgelse af professionelle forestillinger til at indgå i samarbejdsprojektet K:Selekt på Lille Scene i Skuespilhuset på Det Kongelige Teater i sæson 2022/2023. Læs mere her

Statens Kunstfond, Scenekunst for børn, unge og voksne, frist 17. januar kl. 14.
Tilskud til professionelle scenekunstprojekter inkl. internationale aktiviteter i sæson 2020/21 og 2021/22, og tilskud til flerårig drift. Derudover kan der søges til enkeltstående internationale aktiviteter. Læs mere her.
Copyright © 2021 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Laurie Diaz, I Diana Lindhardt/Sisters Academi #4, Iceland af Sisters Hope, Applaus, Kunsteren Tæt På, Passage Festival, Ketut Subiyanto fra Pexels.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp