Copy
Nyhedsbrev - 6. august 2020

Bobler med Kassandra Productions 14. august kl. 16-18

Kassandra Productions og Performing Arts Platform inviterer fredag den 14. august 2020 kl. 16.00 - 18.00 på et glas Aperol Spritz og en samtale om det kunstneriske udviklingslaboratorie: "MICROBIUM - your body isn't just you"... , som Annika B. Lewis og Fia Adler Sandblad i øjeblikket er i residency med på Åbne Scene på Godsbanen.
Læs mere på facebook.

Kig forbi og nyd et glas med gode kollegaer, mens du bliver klogere på et projekt, der på fineste vis kombinerer aktuel, videnskabelig forskning indenfor mikro-biomer med scenekunstnerisk, fysisk forskning.

Det er på Performing Arts Platform, Valdemarsgade 1G - forhåbentlig i godt vejr i skolegården. Arrangementet afholdes i fuld overensstemmelse med myndighedernes gældende Covid-19-retningslinjer, og derfor kan der opstå ændringer i forhold til det planlagte. Af samme grund er din formelle tilmelding til arrangementet vigtig.
Tilmeld dig via dette billetlink.

Open Gaga/performer class in Aarhus with Kari - autumn 2020

Join Kari for open Gaga classes for performers, actors and dancers this coming autumn.

Kari Vig Petersen - one of very few certified Gaga teachers i Denmark - will be giving a Gaga/performer class for professional performers, actors and dancers on Friday 4th September 10AM till 11.15 AM

During the autumn Kari will also give classes on 9th and 30th October, 27th November and 11th December (10AM till 11.15 AM).

These Gaga/performer classes are both a training and network opportunity for dancers, performers and actors. Experience with Gaga training is not necessary to take part.

DUE TO THE COVID-19 VIRUS THE GAGA CLASS ON FRIDAY 4TH AUGUST WILL TAKE PLACE WITH A LIMITED NUMBER OF PARTICIPANTS. SO BE SURE TO SIGN UP IF YOU WANT TO PARTICIPATE BY SENDING AN EMAIL TO : charlotte@theplatform.dk

Info- og dialogmøder om Udviklingsplatformens tilbud fredag den 4. september 2020

Fredag den 4. september 2020 kl 13.00 - 15.30 er vi værter for Udviklingsplatformen for Scenekunst, der kommer og fortæller om de forskellige tilbud, som de stiller til rådighed for selvproducerende kunstnere, producenter og grupper indenfor det uafhængige scenekunstfelt.


13.00-14.15: Infomøde - Mentorprogram og Rådgivning
Koordinator Gitte Nielsen fortæller om mentorprogrammet og en tidligere mentee deler af sine egne erfaringer med deltagelse i programmet.
Deadline for ansøgninger til næste periode i mentorprogrammet er 10. september 2020.
Souschef Aline Storm fortæller om Rådgivningen og en tidligere deltager deler ud af sine egne erfaringer med et Rådgivningsforløb.
Læs mere her om mentorprogrammet og rådgivningen, hvor der også er link til tilmelding til info-mødet - deadline for tilmelding til infomødet er 1. september.

14.30-15.30: Dialogmøde om Kunstnerisk Workspace i København
Kunstnerisk Udviklingschef Rikke Juellund vil kort rammesætte og skitsere visionerne for det nye kunstneriske workspace. Herefter lægges der op til rundbordsdiskussioner. 
Læs mere her om indholdet på dialogmødet samt baggrunden for etablering af et nyt kunstnerisk workspace i København. Der er også tilmelding til dette møde senest 1. september.

CONNECTIONS 2020 - update

CONNECTIONS er i år vært for den canadiske koreograf Marilyn Daoust og danske Anna Stamp i et ”langdistance residency”, der finder sted simultant i Montreal og Aarhus. Anna og Marilyn vil bruge deres residency til at udforske WHAT WE LEAVE BEHIND (arbejdstitel) - de spor og tegn vi efterlader som mennesker. Både i abstrakt/poetisk forstand og som konkret virkelighed i lyset af de klimaforandringer, vi står overfor.

Fra 10. august og to uger frem vil Anna og Marilyn arbejde sideløbende - via et online workspace - i hhv. STUB4 på Brobjergskolen og på Cirquit-est centre chorégraphique i Montreal. 

I Montreal får Marilyn selskab af visuel kunstner Audrée Lewka og filmskaber Robin P. Gould. Og i Aarhus får Anna følgeskab af danser Birgitte Lundtoft.

Følg med på facebook for updates og evt. kommende arrangementer. 
Læs mere på vores hjemmeside

ANDRE INTERESSANTE NYHEDER

Open call til Det Frie Felts Festival i København og Aarhus januar 2021

Næste udgave af Det Frie Felts Festival foregår i perioden fra den 19.-23. januar i København og den 28.-31. januar 2021 i Aarhus. Den finder sted i København på Teaterøen og CC (Copenhagen Contemporary) på Refshaleøen, i Aarhus på Bora Bora, Åbne Scene og Katapult på Godsbanen.

Performing Arts Platform er stolte af at være samarbejdspartnere på denne udgave.

Man kan ansøge om at spille i København og/eller i Aarhus.
Det er kuratorerne, der beslutter, hvorvidt de enkelte projekter spiller hvert sted eller kun et af stederne. 
Kuratorerne i år er koreograf Gunilla Heilborn fra Sverige, og repræsentanter for festivalen er dramatiker, dramaturg Gritt Uldall-Jessen og iscenesætter, performer Erik Pold, samt visuel kunstner Signe Klejs fra Aarhus.
Der er ansøgningsfrist 10. august 2020.
Læs mere her.

Dansestudiet i nyt setup

Lisbet K. Nør & Anne-Teresa Njust Høj overtog d. 1. marts 2020 Dansestudiet Aarhus i Bissensgade. De er nu klar med en ny sæson.
Læs mere om det her på deres hjemmeside

K:SELEKT - nyt samarbejde mellem Statens Kunstfond og Det Kgl. Teater - allerede i efteråret 2020.

Spil din forestilling på Lille Scene i Skuespilhuset, som en del af K:Selekt, allerede i efteråret 2020!

Som en del af pilotfasen i samarbejdet mellem Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond om K:Selekt ordningen er der kapacitet til rådighed på Lille Scene i efteråret d. 2.- 29. november 2020.

Du kan søge om at spille på Lille Scene i den nævnte periode ved at sende en mail med K:Selekt i titlen til musc@slks.dk senest d. 10. august 2020

Oplys om ønske om periode (antal uger), kort beskrivelse af dit scenekunstprojekt, samt de centrale kræfter i projektet (maks. 2 sider). Mål på scenen: Bredde: 13 m. Dybde: 7 m. Antal Publikum, 113.

K:Selekt-ordningen kan søges af frie scenekunstnere, som har fået støtte af Statens Kunstfond og/eller Københavns Kommune. Det er Projektstøtteudvalget for Scenekunst, der udvælger hvilke forestillinger, der kan indgå i ordningen.

Der kan være både nyproduktioner, genopsætninger eller præsentation af en forestilling.
Læs pressemeddelelsen fra Statens Kunstfond her.

Nye kompensationsordninger til sæsonafhængige kunstnere og selvstændige

Sæsonafhængige kunstnere kan søge kompensation
Der er to nye kompensationsordninger på vej til sæsonafhængige kunstnere og selvstændige. Politikerne har oprettet de to ordninger for at holde hånden under de sæsonafhængige kunstnere og selvstændige, der på grund af sommerens manglende store arrangementer mister store dele af deres omsætning: 
• En kompensationsordning for omsætningstab
• En kompensationsordning for tabte produktionsomkostninger

Ansøgningsfristen er 31. august 2020.
Læs mere her om disse ordninger samt generelt om sommerpakken

K3 Tanzplan Hamburg - residency programme 2021/22

K3 | Tanzplan Hamburg provides three eight-month residencies per season to choreographers, who are currently at the beginning of their career and have produced some choreographic work of their own. The residency begins in August 2020 and runs until April of the following year. The residency includes mentoring and dramaturgical, technical, and production related support. It moreover links the projects proposed by the choreographers in residence closely to the various other on-going programs of K3. 

The application deadline for 2021/22 is on 12 August 2020.
Read more about it here.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Det Frie Felts Festival i København og Aarhus i januar 2021 har open call for forestillinger. Ansøgningsfristen er 10. august 2020. Læs mere her.

Der er ansøgningsfrist til Region Midtjyllands kulturudviklingsmidler den 17. august 2020. Læs mere her.

Puljen til demokrati og medborgerskab i Aarhus Kommune har ansøgningsfrist 28. august 2020. Læs mere her

Open call: En scene for musikdramatik. Statens Kunstfond har bevilget tilskud til et fireårigt forsøg med en åben scene/et spillested/en kurateret scene/en producerende scene for musikdramatik, moderne opera og beslægtede tværæstetiske projekter et sted i Danmark. Der er ansøgningsfrist til dette open call den 31. august 2020. Læs mere her.

Internationale scenekunstaktiviteter hos Statens Kunstfond. Der kan søges op til 75.000 kr. First 1. september 2020. Læs mere her. 

Karriereprogram: Den unge kunstneriske elite (Statens Kunstfond). Tilskud til et toårigt kunstnerisk og karrieremæssigt udviklingsforløb for de mest talentfulde unge kunstnere. Frist 2. september 2020. Læs mere her.

Den Jyske Kunstfond har ansøgningsfrist for kunst- og kulturprojekter den 2. september 2020. Læs mere her.

Basistilskud fra Aarhus Kommune: Puljen har til formål at skabe en flerårig udviklingsplatform for kunstnere eller kulturinstitutioner og derigennem fremme produktionen af kunst af høj kvalitet i Aarhus og udvikle det producerende kunstmiljø. Der er ansøgningsfrist til puljen 1. oktober 2020. Læs mere her.

Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje har næste ansøgningsfrist 1. oktober 2020. Læs mere her.

Nordisk Kulturfond har næste ansøgningsfrist for projektstøtte den 1. oktober 2020. Læs mere her.

PREMIEREKALENDEREN

14. august 2020
Teaterkoncert C.V. Jørgensen
Aarhus teater // Aveny-T
Køb billet
1. september 2020
PRIMUS
SVALHOLM // Åbne Scene
Køb billet
4. september 2020
Jeg kan bedst li' når du er her
Gruppe 38
Køb billet
Copyright © 2020 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Søren Meisner, Kasper Nybo Photography, Performing Arts Platform, Jens Christian Jensen

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp