Copy
Nyhedsbrev - 25. marts 2021

NYT FRA PLATFORMEN

Art Hack på Maltfabrikken

Hvad sker der, når man lader udvalgte kunstnere og erhvervsfolk arbejde sammen i to uger - uden andre krav end, at de åbent skal dele ud af deres fagligheder og udforske fælles interesser eller udfordringer?
Maltfabrikken, Aarhus Billedkunstcenter, Performing Arts Platform, Aarhus Litteraturcenter og ART HACK står bag et nyt residency-program på Maltfabrikken i Ebeltoft. Fra 15.-26. marts besøger tre aarhusianske kunstnere indenfor billedkunst, scenekunst og litteratur Maltfabrikken i Ebeltoft. Her bliver de matchet med en lokal virksomhed og skal i samarbejde med den udveksle fagligheder, finde fælles udfordringer og skabe noget nyt. Programmet leder op til konferencen Cultural Impact Now!, som finder sted på Maltfabrikken 3.-6. juni. Her vil de tre partnerskaber mellem kunstnere og virksomheder præsentere refleksioner over forløbet og dele de erfaringer eller resultater fra samarbejdet.

Læs mere om ART HACK og tankerne bag residency-programmet her.

Eller tag med på en lytter her i "Kulturen på P1", hvor leder af Syddjurs Kultursekretariat, Lotte Kofod Ludvigsen, fortæller om projektet.

Foto: Gorm Branderup.

Webinar om selvangivelse/årsopgørelse, skat og moms

Tirsdag d. 18. maj kl. 10-12

Kom og få indblik og overblik i forhold til skatte- og momsreglerne og de særlige forhold, der gælder for en kunstnervirksomhed. 
Hvordan griber man selvangivelsen an? Hvad kan man trække fra i skat? Hvordan fungerer kunstnermoms og hvordan får man indberettet korrekt, hvis man fx også har modtaget midler fra corona-puljerne? 

Vi har inviteret revisor og skatterådgiver Bent Malinovski til at komme og gennemgå skatte- og momsreglerne og de særlige forhold, som gælder for en kunstnervirksomhed. Webinaret henvender sig primært til enkeltmandsvirksomheder og interessentskaber. Som deltager får du mulighed for at stille spørgsmål undervejs i chatten til oplægsholder, som vi samler op på. Vi forsøger efterfølgende at besvare de mest relevante spørgsmål. Webinaret afholdes som et info-kursus, hvor der desværre ikke bliver mulighed for at stille spørgsmål med hensyn til egen praksis.

Det er gratis at deltage.
Webinar: tirsdag d. 18. maj kl 10-12.
Tilmeld dig her senest d. 11. maj.

Webinaret arrangeres af Performing Arts Platform og Udviklingsplatformen for Scenekunst.

ANDRE NYHEDER

Sidste udkald: Brugerundersøgelse af Godsbanen

Kulturforvaltningen i Aarhus Kommune har igangsat en analyse af Godsbanen med henblik på at undersøge, hvordan Godsbanen kan udvikle sig i fremtiden. I den forbindelse inviteres du til at dele din oplevelse og opfattelse af Godsbanen i Aarhus ved at deltage i en spørgeskemaundersøgelse. Du kan deltage i undersøgelsen uanset om du bruger Godsbanen ofte eller bare har hørt om stedet. 
Det tager ca. 5-10 minutter at svare, og alle svar behandles anonymt.

Undersøgelsen løber fra den 15.-26. marts 2021.
Deltag i spørgeskemaundersøgelsen her.

Rapport: På vej mod en mere bæredygtig fremtid for scenekunsten

IETM – International Network for Performing Arts har brugt 2020 konstruktivt. Gennem ”Rewiring the Network” har netværkets medlemmer, sammen med researchpartner IDEA Consult, haft gang i en kollektiv proces, for at kortlægge udfordringer, muligheder og strategier i overgangen til en mere bæredygtig fremtid for scenekunsten.
Gennem det årelange arbejde har netværket også identificeret alternative modeller, værdier, praksis og eksperimenter, som scenekunstbranchen - og dens støttegivere - med fordel kan sætte i fokus fremadrettet.

Den fulde rapport om ”Rewiring the Network” er ude nu. Og er værd at gå på opdagelse i! Ikke bare for IETM-medlemmer, men for alle kunstnere, kulturorganisationer og netværk, som ønsker at ændre deres vaner og praksis - og afsøge nye måder at arbejde sammen internationalt, på en bæredygtig måde.

Hent hele rapporten her.
Eller læs en kortere opsummering her.
 

Applaus: 5 værktøjer til publikumsudvikling

Denne uge offentliggjorde applaus deres seneste undersøgelse, som er lavet på baggrund et Open Call, hvor fem teatre over hele landet fik sammenlagt 1 million kr. til publikumsudviklende initiativer. Sammen med Aarhus universitet har applaus fulgt de fem publikumsudviklingsprojekter og foretaget følgeforskning, med det formål at erfaringer fra projekterne kunne komme resten af scenekunstbranchen til gode. Resultatet er en spritny rapport og fem publikumsudviklingsværktøjer, som nu er offentligt tilgængelige.

Du finder rapporten og værktøjerne her.

Foto: Karoline Lieberkind

OPEN CALLS

Ice Hot - Nordic Dance Helsinki 2022

Ice Hot is a platform for contemporary dance and choreography. The call for applications to the artistic programme in 2022 opens on March 15th 2021. To apply you have to be a professional artist or company living in or receiving support from at least one of the Nordic countries, and the work you apply with needs to be intended for touring.

Deadline 19th April 2021
Read more and apply here.
 

Kunstnerisk udviklingsforløb i København

Ansøg om lokale og faglig sparringspartner til et kunstnerisk udviklingsforløb af én uges varighed i foråret i Kulturhuset Indre by i København. Forløbet kan primært søges af professionelle scenekunstnere, der har modtaget støtte fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst, men mangler tid i rum til kunstnerisk udvikling. 
Ud over et gratis prøvelokale får de udvalgte kunstneriske undersøgelser stillet en faglig sparringspartner til rådighed, der kan give kritisk feedback i processen. Formålet er at give frie scenekunstnere og kompagnier tid i rum til at undersøge et kunstnerisk tema, form, arbejdsmetode eller lignende i et tidligt stadie i en kunstnerisk proces. Forløbene gives fortrinsvist til scenekunstneriske undersøgelser, som tager afsæt i kollektive, kunstneriske samarbejder.

Deadline: 6. april kl. 12:00
Læs mere og ansøg her.
 

Open call til Åbne Scene i Aarhus for projekter i 2022

Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus er et risikovilligt arbejdsrum for professionel scenekunst. Et sted, hvor eksperimentet og processen har plads. Hvor der er tid og frihed til at udvikle, udveksle og undersøge. Open Call til projekter i 2022 åbner i marts. Her prioriteres projekter som:

  • Er i undersøgende, udviklende, afprøvende faser - og har behov for et forløb i netop en black box.
  • Engageret deler det, der genereres, med omverdenen.
  • Forholder sig til Godsbanens mange udfoldelsesmuligheder og aktivt og opsøgende interagerer med lokale, eksisterende kunstneriske og kreative miljøer.

Open Call til projekter i 2022 offentliggøres slut marts 2021.
Deadline for ansøgninger: 1. maj 2021.
Hold øje og læs mere her.

Foto: Magnus Pind Studio.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Statens Kunstfond, Internationale aktiviteter, frist 1. april 2021
Tilskud til enkeltstående internationale aktiviteter på op til 75.000 kr. inden for scenekunstområdet. Læs mere her.

Aarhus Kommune, Kulturudviklingspuljen, frist 3. maj 2021
Puljens formål er at fremme produktionen af kunst af høj kvalitet i Aarhus Kommune, samt at udvikle det producerende kunstmiljø og opkvalificere det kulturelle vækstlag i Aarhus Kommune. Læs mere her.

Nordisk Kulturfond, Projektstøtte, frist 3. maj 2021
Der kan søges støtte til projekter inden for alle kunst- og kulturområder af høj kvalitet og med revans for Norden. Fonden ser gerne ansøgninger, som bygger videre på tidligere netværksdannelse eller et tidligere projekt. Læs mere her.

Gellerup Kulturmidler - den store pulje, frist 19. maj 2021
Der kan søges til kunstprojekter, kulturprojekter og arrangementer, som understøtter Gellerup som en åben og attraktiv bydel, opkvalificerer det kunstneriske og kulturelle miljø og vækstlag, samt bidrager til synligheden af området. OBS: Der afholdes pitch møde d. 20. april. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Scenekunst for børn, unge og voksne, frist 1. juni 2021
Tilskud til professionelle scenekunstprojekter inklusiv internationale aktiviteter i sæson 2020/21 og 2021/22. Derudover kan der søges til enkeltstående internationale aktiviteter. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Garantiordningen, frist 1. juni 2021.
Optagelse af forestillinger til Garantiordningen for voksenturneteatre vedrørende sæsonerne 2020/21 og 2021/22. Læs mere her.

Nordisk Kulturfond, Opstart: åben for ansøgninger fra 11. januar - 11. juni 2021
Opstart er Nordisk Kulturfonds investering i kunst- og kulturprojekters første faser, så projekters nordiske ambitioner kan styrkes. Der kan søges om op til 25.000 kr. Læs mere her.
Copyright © 2021 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Gorm Branderup af Rasmus Malling Lykke Skov i vandreforestillingen Betonkadaver af Teater Fluks, Thyborøn juni 2019. Magnus Pind Studio fra projektet "Gaussian Blur". IETM - Rewiring the Network. Karoline Lieberkind fra The Female Gaze af Alias Teaterproduktion. Ketut Subiyanto from Pexels, Performing Arts Platform.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp