Copy
Nyhedsbrev - 10. juni 2022

NYT FRA PLATFORMEN

Talking Landscapes Aarhus

17.-19. juni 2022

TALKING LANDSCAPES er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os – og måske skabe – en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur.

Talking Landscapes Aarhus forankres i tre landskaber. Moesgaards frodige skove er det perfekte habitat for Grauballemanden og udforskning af menneskets historie og det menneskeskabte landskab. På Havnen i Aarhus mikses industriens infrastruktur med lokkende boliger, der har uforstyrret udsigt over land og vand som tegn på velstand. På Godsbanens arealer spirer kollektive tanker og nye fællesskaber blandt containere, plantekasser, genbrugsmaterialer og veganermenuer.

Samtaleformerne i Talking Landscapes er baseret på Building Conversation - en international platform for dialogisk kunst, der koncentrerer sig om mødet mellem kunst, samtale og samfund. Building Conversation er udviklet af de hollandske kunstnere Lotte van den Berg og Daan’t Sas & belgiske Peter Aers.

Talking Landscapes Aarhus
TID: 17., 18., 19. juni
STEDER: Godsbanen, Aarhus Havn og skoven ved Moesgaard Museum
BILLET: 50 kr.
Læs mere og tilmeld dig her

Talking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 11 deltagende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. Hovedpartnere i Aarhus er Performing Arts Platform, Aarhus Litteraturcenter/LiteratureXchange og Hovedbiblioteket i Dokk1 med støtte fra Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.

Foto: Building Conversation

Årets Forestilling og Årets Applaus

💐 Endnu engang STORT TILLYKKE til modtagerne af Scenekunstens Priser 2021! Æresprisen "Årets Applaus" gik til Niels Andersen, for sit mangeårige ydmyge, men gennemslagskraftige, virke for det århusianske scenekunstliv. Prisen for Årets Forestilling gik til "My Undying Love" af Himherandit Productions. Tillykke også til de to øvrige nominerede forestillinger "Girls & Boys" (Aarhus Teater) og "Inkognito Royal" (Den Jyske Opera) 🎉 Prisoverrækkelsen fandt sted til Performing Arts Platforms Forårskur i bedste selskab med kolleger på tværs af branchen. Tak til alle som kom!
Læs mere om Scenekunstens Priser her.

Fotos: Frederik Alsing Carlsen

Morgenbriefings holder ferie frem til august

Performing Arts Platforms ugentlige Morgenbriefings holder kaffepause frem til august, hvor vi vender tilbage med nye, spændende oplæg tilsat vores altid lækre, morgenmadsbuffet.
Her kan du bl.a. opleve performer/iscenesætter Helene Kvint og gruppeteatret Second Hand Women, du kan møde Stadsarkitekt i Aarhus Anne Mette Boye, eller høre Erich Kruse fortælle om en stemmeskuespillers arbejde. Hold øje på vores facebook-side, på hjemmesiden og i vores nyhedsbrev, hvor vi løbende offentliggør kommende morgenbriefings.

ANDRE NYHEDER

Diplom i film- og scenekunstnerisk ledelse

Ansøgningsfrist 15. august

Diplom i film- og scenekunstnerisk ledelse starter til oktober – skal du med på holdet? De beslægtede vilkår og udfordringer i film-, tv- og scenekunstbranchen er udgangspunktet for et nyt uddannelsessamarbejde mellem Filmskolen og Scenekunstskolen om en kompetencegivende diplomuddannelse i film- og scenekunstnerisk ledelse.
Uddannelsen er for dig, der allerede arbejder som leder på det film- og scenekunstneriske område og ønsker at udvikle dit lederskab, og for dig der drømmer om at arbejde med ledelse af kreative projekter, processer og produktioner i fremtiden.

Ansøgningsfrist: 15. august 2022.
Læs mere om uddannelsen her
 

OPEN CALLS

Kunsteriske Parløb

Har du mod på at indgå i et kunstnerisk parløb med en fagfælle inden for netop dit scenekunstneriske fagområde?
Med programmet ’Kunstneriske parløb’ faciliterer Udviklingsplatformen for Scenekunst et forløb mellem to scenekunstneriske fagfæller. Ideen er, at I som fagfæller følger hinandens arbejde således, at I får en sparringspartner, som kender til lige netop den rolle og de problematikker, som I hver især arbejder med i en scenekunstnerisk proces.
Ved at indgå i et kunstnerisk parløb med en fagfælle får du mulighed for at få sat perspektiv på din kunstneriske praksis og få specifik, faglig sparring. Formålet er at styrke kunstnerisk og faglig udvikling for frie, uafhængige scenekunstnere, der normalt kun får sparring fra andre faggrupper end deres egen.

Ansøgningsfrist 17. juni kl. 23:59
Læs mere her

Scenekunstens Hus søger scenekunst til Kulturmødet!

SceNet og Dansk Teater producerer i samarbejde med Limfjordsteatret Scenekunstens Hus på Kulturmødet på Mors. Scenekunstens Hus søger lige nu 3 scenekunstneriske indslag af op til 45 minutters varighed, der kan spille på Kulturmødet mellem d. 25.-27. august 2022. Vi har både en indendørs og udendørs scene, men ikke meget teknik og pladsen på scenen er begrænset. Så din forestilling, monolog, dans, mv. skal fungere to-go og kunne spille i alle slags rum. Hver scenekunstner/gruppe vil modtage et samlet honorar, som også skal dække transportomkostninger til og fra Mors.

Ansøgninsfrist mandag d. 13. juni kl. 12:00
Læs mere her.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Statens Kunstfond, Refusionsordningen, frist 15. juni
Godkendelse af færdigproducerede forestillinger til at indgå i Refusionsordningen for kommuners og ikke-kommunale institutioners udgifter til køb af forestillinger. Læs mere her.

Kulturkontakt Nord, flere frister i august - september
For the Culture and Art Programme you can apply for funding for a project with artistic and/or cultural quality which promotes a multifaceted and sustainable Nordic region.
The Nordic-Baltic Mobility Programme comprises three forms of funding: Mobility funding, Network Funding and Funding for Artist Residencies.
Læs mere om de forskellige programmer og deadlines her.

Statens Kunstfond, Den Unge Kunstneriske Elite, frist 1. september
To-årigt kunstnerisk og karrieremæssigt udviklingsforløb for talentfulde unge kunstnere. Læs mere her.
Copyright © 2022 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Performing Arts Platform, Frederik Alsing Carlsen, Building Conversation, Den Danske Scenekunstskole, Ketut Subiyanto/Pexels.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp