Copy
Nyhedsbrev - 22. oktober 2020

Nyt samarbejde mellem Performing Arts Platform og Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udover den "daglige" sparring og rådgivning man kan få hos Performing Arts Platform, er der nu også mulighed for at søge om et rådgivningsforløb med en ekstern rådgiver. Det sker i kraft af Udviklingsplatformen for Scenekunst (UP), som i et samarbejde med Performing Arts Platform, nu udvider deres strategiske rådgivningstilbud til Aarhus.

UPs Rådgivning henvender sig til producenter og selvproducerende scenekunstnere, som via rådgivningen bliver matchet med en erfaren konsulent (i eller udenfor scenekunstbranchen) på baggrund af deres kunstneriske profil og problemstilling. Rådgivningen har til formål at kvalificere scenekunstaktøren til at indfri et udviklingspotentiale eller imødekomme en strategisk udfordring. I København er det fortsat Aline Storm fra UP, der sidder med ansvar for rådgivningen, mens koordinering og match-making i Aarhus fremover vil blive varetaget af Anne Hübertz Brekne på Performing Arts Platform.

For at komme i betragtning til et Rådgivningsforløb ansøger du via en formular, hvor du noterer, om du ønsker rådgivning med base i København eller i Aarhus. Der er ansøgningsfrist 2 gange årligt.
Kommende ansøgningsfrist er d. 12. november 2020.
Læs mere og ansøg her.
 

Filmvisning fredag d. 30. oktober 19:30

Performing Arts Platform og Bora Bora har glæden af at præsentere den prisvindende dokumentarfilm ”Mr. Gaga” – historien om Ohad Naharin, den verdenskendte, banebrydende koreograf og kunstneriske leder af Batsheva Dance Company i Israel. Dokumentaren giver et stærkt og intenst indblik i Ohads private følelsesliv og kunstneriske udtryksform. En fantastisk bevægende og smuk kropslig film, som vi glæder os til at vise til et aarhusiansk publikum.

Fredag d. 30. oktober kl. 19:30
Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Gratis adgang, men tilmelding nødvendig.
Læs mere og reserver din billet her.

4 åbne Gaga/Performer-klasser for professionelle skuespillere, performere og dansere i uge 44!

Performing Arts Platform tilbyder i den kommende uge - uge 44 - hele fire gratis Gaga/Performer-klasser i rap for professionelle scenekunstnere - samt to klasser i november og december.

Performing Arts Platform har nok engang inviteret Kari Vig Petersen, en af de få certificerede Gaga-undervisere i Danmark, til Aarhus for at give en række gratis klasser for professionelle performere, skuespillere og dansere. Gaga/Performer-klasserne er del af Performing Arts Platforms træningstilbud til professionelle scenekunstnere, hvorfor det er en forudsætning for deltagelse, at man er professionel scenekunstner.
NB: få pladser!

Tirsdag den 27. oktober kl. 10-11.15
Onsdag den 28. oktober kl. 10-11.15
Torsdag den 29. oktober kl. 10-11.15
Fredag den  30. oktober kl. 10-11:15
Fredag d. 27. november kl. 10-11:15
Fredag d. 11. december kl. 10-11:15

STUB4, Valdemarsgade 1G, 8000 Aarhus C.
Deltagelse er gratis - men tilmelding nødvendig.
Læs mere og tilmeld dig her.

OBS!
I uge 44 er der ligeledes mulighed for at deltage i en Gaga/People-klasse - som er åben for alle. Læs mere her. 
Samt flere "Gaga-relaterede" aktiviteter i regi af Bora Boras Move Your Mind-festival.
Læs mere om Gaga/People her. 
Og om filmen "Mr. Gaga" her.
 

Morgenbriefings er fortsat på Snooze...

Varm grød, friskbagt brød, kaffe på kanden, videndeling, netværk og indholdsrige samtaler! Mange af jer har spurgt til vores onsdags morgenbriefings. Corona-restriktionerne gør det desværre fortsat vanskeligt at afholde morgenbriefings, sådan som vi gerne vil og er derfor stadig sat på kaffepause. We'll be back så snart vi kan afholde morgenbriefings på en forsvarlig måde igen. Har du ønsker eller forslag til indhold på fremtidige morgenbriefings, så tøv ikke med at kontakte Charlotte Mors på charlotte@theplatform.dk.
 

OPEN CALLS

Atalante, Göteborg: Gæstespil efterår 2021

We are happy to open up for guest performance applications for the fall 2021. Atalante is an artist driven venue staging guest performances, cooperative performances and productions of its own. The venue is partly sponsored by the Swedish Arts Council, Region Västra Götaland and the City of Gothenburg, giving us an opportunity to keep rental charges low for guest performances. The venue has an artistic council deciding on Atalante’s programme. Our aim is to create a comprehensive repertoire as part of our artistic identity. We give priority to contemporary dramatic art focusing on present day choreography and experimental music. We also present films, art and festivals inviting to cultural debates and conversations.
Application deadline is November 1st 2020.
Read more about it here.

Open Call for skribenter til særnummer i foråret 2021

Der er nu åbent for skribenter til det kommende særnummer af Peripeti. Nummeret laves i samarbejde med Performing Arts Platform og undersøger dramaturgisk og tværkunstnerisk praksis under overskriften ‘dramaturgisk interferens’. Begrebet tager udgangspunkt i residency-programmet CONNECTIONS ved Performing Arts Platform, hvor dramaturgisk interferens i form af bl.a. mentorer og utraditionelle samarbejder har været brugt som værktøj til kunstnerisk udvikling i residency-kunstnernes arbejde.


Skribenter, der ønsker at bidrage, kan f.eks. fokusere på cases med kunstnerisk produktionsarbejde eller research (teoretisk eller praktisk), hvor nye forbindelser har været med til at påvirke en proces og skubbet den i en uventet retning.
Deadline er d. 1. 12. 2020
Læs mere her.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Statens Kunstfond: Internationale aktiviteter har frist d. 1. november. Der kan søges op til 75.000 kr. Læs mere her.

Statens Kunstfond: Festivaler og platforme i Danmark med internationalt indhold har ligeledes frist d. 1. november. Læs mere her.

Statens Kunstfond: Godkendelse af forestillinger – Refusionsordningen har frist d. 2. november. Læs mere her.

Udviklingsplatformen for Scenekunst: Rådgivningen har ansøgningsfrist d. 12. november. Her kan selvproducerende kunstnere, producenter og grupper indenfor det uafhængige scenekunstfelt søge om et rådgivningsforløb med en ekstern konsulent af kortere eller længere varighed. Læs mere her. 

Nordisk Kulturfond Opstart har åbent for ansøgninger i perioden 10. august - 6. december. Her kan søges til de indledende faser af nordiske kunst- og kulturprojekter. Der kan søges om op til 25.000 kr. Læs mere her.
 
Copyright © 2020 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Aline Storm, Christoffer Brekne, Bongkarn Thanyakij, Kaboompics.com from Pexels, Atalante, Heymann Brothers Films.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp