Copy

En ikke væsentlig del af den scenekunst, der produceres i Danmark, er baseret på projektstøtte. Det har derfor stor betydning for udviklingen af dansk scenekunst, hvordan de offentlige og private fonde agerer i dette felt, og hvilke kriterier disse organer opstiller for tildelingen af støtte.
 
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst sendte i forbindelse med deres 2 dialogmøder i København og Aarhus i november en nyhed ud om deres fokus for de 4 år, de er udpeget til at sidde – nemlig 2018 – 2021.
 
Udvalget, der består af formanden, direktør Lars Seeberg, næstformanden, teaterleder Marianne Klint – samt koreograf og teaterleder Tina Tarpgaard, dramatiker Andreas Garfield og sceneinstruktør Leiv Arne Kjøllmoen, har et overordnet fokus på kvalitet, kontinuitet og kontakt – og vil i deres periode arbejde med følgende fokusområder:
  • Genrediversitet, som udvalget gerne ser styrket gennem samarbejder mellem det frie felt og de mere etablerede institutioner. De ønsker, at der sikres en større mangfoldighed og at underrepræsenterede æstetikker og genrer styrkes i hele landet.
  • Det internationale område, hvor de ser at fokuseres på udenlandsk inspiration samt medskabelse af nye internationale samarbejder og relationer plus at der ønskes en sikring af udvikling af producentlaget i det danske miljø.
  • Ny scene i København, hvor de stadig ser et stort behov for en kuraterende scene for det frie felt. Scenen skal kunne præsentere forestillinger fra hele landet og har været et ønske i mange år. Udvalget ser ikke sig selv som støttegiver til drift af scenen, men ønsker at fokusere på dialog med andre aktører om etablering/finansiering af scenen. 
Endelig vil udvalget fokusere på, at gode forestillinger kan få et længere liv ved genopsætninger, turne og adaptioner til andre formater.
 
På mødet i Aarhus gjorde udvalget det ligeledes klart, at man ikke i den kommende periode vil støtte for-projektering eller udvikling, som fører frem mod en kommende produktion. Dog vil man fortsat kunne opnå støtte til egentlig kunstnerisk research eller laboratorier.
 
På baggrund af allerede givne tilsagn fra udvalget ser vi, at der i højere grad end tidligere gives bevillinger, som ligger tæt på det ansøgte - at man i højere grad tilstræber noget nær fuldfinansiering af de ansøgte midler. Denne anerkendelse af, at størrelsen på bevillinger fra Projektstøtteudvalgets side skal have et rimeligt niveau, er både rigtig og vigtig ... men konsekvensen af denne prioritering vil samtidig være, at der uddeles midler til færre projekter.
 
Hvilken effekt vil alt dette have, når vi kigger på udviklingen i det samlede scenekunst-landskab?
Det er vigtigt, at vi som samlet branche er opmærksomme på de effekter og konsekvenser – på godt og ondt - det valgte fokus fra en så væsentlig aktør afstedkommer, samt at vi til stadighed åbent diskuterer og forholder os til udmeldinger og effekter. Denne opmærksomhed og diskussion vil Performing Arts Platform stimulere ved møder, workshops og morgenbriefings det kommende år ... og vi ser frem til mange spændende samtaler og indsigtsfulde perspektiver.

Læs mere
 

Igangværende aktiviteter

Vinter 2018 // 
 
Sharing Movements 
04.12.2018-19.12.2018 // 09.00-11:00 & 10:00-12:00
Læs mere 

Det er rørende!
04.12.2018-11.12.2018 // 18:00-20:00
Læs mere 

Morning Movements
07.12.2018-14.12.2018 // 07:30-08:30
Læs mere
 

Julegløgg på Performing Arts Platform

12.12.2018 // 16:00-18:00

Som afslutning på året byder Performing Arts Platform på gløgg & juleknas.

Kom og vær med. Tilbring et par hyggelige eftermiddagstimer i selskab med gode kollegaer, venner og andet godtfolk.

Vi glæder os til at se dig!!

Tilmelding her 
 

Ansøgningsworkshop

07.01.2018 // 10:00 -16:00 
 
Performing Arts Platform åbner døren, så du kan komme og arbejde med dine projektansøgninger og få live sparring.

Du vil desuden kunne udveksle tanker og idéer med andre - og måske få et godt råd til din egen ansøgning. Jens Christian starter dagen med et oplæg, hvor han deler ud af sin viden om den gode ansøgning.

Vi sørger naturligvis for kaffe/te, nogle "hjerne-snacks" samt lidt til blodsukkeret. Vel mødt!

Læs mere // Tilmelding her 
 

Scenekunstnerisk Nytårskur - Performing Arts Platform

25.01.2019 // 
 
Kære scenekunstner, tekniker, pr-medarbejder, producent, teaterleder, administrator og scenekunstinteresserede.

Sæt kryds i kalenderen den 25. januar 2019. Platformen inviterer til Scenekunstnerisk Nytårskur, så vi sammen kan tage hul på det nye år, hylde forestillingerne fra det forgangne år og fejre uddelingen af Scenekunstprisen og Publikumsprisen. 

Vi glæder os til at se jer! 

Læs mere
 

Producentnetværk hos Platformen

17.01.2019 // 15.00-17:00

Producentnetværk, Aarhus (PNA) er et netværk for producenter, der arbejder inden for scenekunstområdet – særligt for selvproducerende kunstnere samt projektteatre – med tilknytning til Aarhus eller omegn.

Har du som producent behov for et netværk – et sted at mødes, hvor der er mulighed for at dele erfaringer og viden samt få muligheden for at udvikle dig som producent, så er du velkommen til at deltage. 
 
 

Teater Bæst og Gritt Uldall-Jessen - Åben Scene, Godsbanen

13.12.2018 // 16:30-18:00
20.12.2018 // 16:30-18:00
 
Teater Bæst og dramatiker Gritt Uldall-Jessen indtager i december måned Åben Scene, og i et samarbejde med den hviderussiske dukkeinstruktør Igor Kazakov (Mogilev Puppet Theater, Minsk) undersøges tvær-æstetiske udtryk, og der dykkes ned i historien om verdens første kvindelige minister, Aleksandra Kollontai (1872-1952).

To interessante dage, hvor publikum inviteres ind i et undersøgelsesrum med fokus på interaktioner med dukker, fiktionslag og spildesign.
 
 

Casting Workshop with Nathalie Cheron 

09.01.2019-10.01.2019 //

DDSKS is giving professional actors a unique opportunity to work with one of France’s leading casting directors.

The workshop will be active and will provide you with an insight into the French and international market as well as giving you the possibility to work with scenes and improve your acting skills.

Application Deadline: 12.12.2018 // Read more
 

Open Call - Island Connect

 
Foreningen BIRCA Residency udbyder i samarbejde med C.IN.E på Mallorca og Domino i Kroatien to residencies for danske scenekunstgrupper.

Island Connect er et fælles projekt mellem tre europæiske residency centre for scenekunst beliggende på øerne – Bornholm/Danmark, Mallorca/Spanien og Silba/Kroatien.

Formålet med Island Connect er at give scenekunstnere muligheden for at udforske nye projekter og ideer i en international sammenhæng.

Ansøgningsfrist: 14.12.2018 // Læs mere
 

Open Call - Metropolis Residencies 


Metropolis Residency is a Residency Program in Copenhagen aimed at performing artists with an interdisciplinary approach.

This Residency Program is organised around three residencies with the duration of one month each. Each residency will have a site-specific focus and will include five participants.

Application Deadline: 16.12.2018 //  Read more
 

Open Call - Writings on the Wall Vol.2, Haut


HAUT søger dramatikere til udviklingsforløb for ny dramatik til deres scene hos S/H i København og til Svalegangen i Aarhus.

Writings on the Wall er HAUTs vision om alternativ tekstudvikling, der kan udfordre det klassiske reading-format med instruktør og skuespillere. Haut ønsker at undersøge nye måder at arbejde med tekst og tekstudvikling på ved at lade dig som dramatiker vælge, hvem du vil arbejde med, og hvordan du vil arbejde. 

Ansøgningsfrist: 02.01.2019 kl. 9:00 // Læs mere 
 

Statens Kunstfond - tilskud til Scenekunst for børn, unge og voksne


Statens Kunstfond inviterer nu til en ansøgningsrunde, hvor professionelle scenekunstaktører - mindre teatre, scenekunstgrupper og uafhængige scenekunstnere - har muligheden for at søge om projekttilskud.
 
Formålet med puljen er at fremme udviklingen af nye scenekunstformer og anden eksperimenterende virksomhed indenfor scenekunst, herunder scenekunstvirksomhed og projekter, der henvender sig til børn, unge og voksne samt tværkunstneriske projekter.

Ansøgningsfrist: 15.01.2019 // Læs mere
 

Aarhus Kommune - Kulturudviklingspuljen

 
Husk nu at Aarhus Kommune snart åbner op for næste runde af Kulturudviklingspuljen. Man kan ansøge til:
  • kunstprojekter - herunder ideudvikling, planlægning, forberedelse, produktion og gennemførelse af projekter.
  • initiativer, som bidrager til en fortsat udvikling af det professionelle kulturliv i Aarhus Kommune og initiativer, som opkvalificerer det kulturelle vækstlag.
  • etårige kunstprogrammer og aktivitetsprogrammer.
Ansøgningsfrist: 01.02.2019 kl. 23:59 // Læs mere
 

Open Call - Bora Bora Residency Centre

Sæson 2019-2020 //

Bora Bora Residency Centre åbner for ansøgninger til residencies og andre muligheder for 2019/2020. Hvert af disse residencies inkluderer honorar til op til fire deltagende kunstnere per residency, transport og ophold betalt m.m.

Residencies er åbne for professionelle danseaktører, koreografer og sceneinstruktører med en stærk koreografisk idé.

Ansøgningsfrist: 04.01.2019-01.02.2019 // Læs mere
 

Open Call - Connections Residency

Autumn 2019 //

Save the date!! Performing Arts Platform will soon announce an Open Call for three joint residencies in Aarhus/Central Jutland Region during autumn 2019. 

The program is open to professional emerging choreographers based in Denmark in a joint residency with a choreographer based abroad. 
       
Application Deadline: Early March 2019 (TBA) // Read more
 

STUB 4 // Godsbanen, 2019

01.01.2019 //
 
Som mange af jer allerede ved, så overgår administrationen af STUB 4 pr. 1. januar 2019 til Godsbanen. På utallige opfordring bringes hermed en booking manual:
  • Inden man kan booke STUB 4 skal man oprettes som ny bruger.
  • Indtast oplysninger. Afvendt godkendelse fra Godsbanen. Det tager max. to arbejdsdage, hvorefter man vil modtage en email med password, brugerkategori etc.
  • Det er derefter muligt at booke STUB 4 online.
 

Platformen holder juleferie

17.12.2018-04.01.2019 //

Kære alle,
Platformen udnytter den stille vinterperiode og holder ferie i løbet af december og januar. Kontoret er derfor lukket 17.12.2018 - 04.01.2019 - begge dage inkl. Vi er tilbage med fornyet energi mandag den 7. januar.

Vi ønsker alle en glædelig jul samt et vidunderligt nytår.

De varmeste vinterhilsener,
Charlotte, Jens Christian og Jette.

 

04.12.2018
Happiness Unltd. // Bora Bora

Køb billet

04.12.2018
Sammensværgelse // Teatret Svalegangen

Køb billet

10.01.2019
Kongens Fald // Aarhus Teater

Køb billet
Copyright © 2016 Performing Arts Platform, All rights reserved.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1. tv.
8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp