Copy
Nyhedsbrev - 3. april 2019

Workshop om at søge midler til drift den 7. maj

Performing Arts Platform inviterer til workshop tirsdag den 7. maj 2019 kl. 10.00 – 14.00, hvor vi vil fokusere på ansøgninger om drift – op til ansøgningsfristen hos Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst den 3. juni.
Nogle af de mange spørgsmål, der trænger sig på, kan være:
  • Hvad er drift, og hvordan skriver man en driftsansøgning?
  • Hvad er forskellen på projekt samt basisomkostninger – og så almindelig drift?
  • Hvordan planlægger man 3-4 år frem i tiden?
  • Skal man have et hus eller en fast scene for at kunne søge drift?
  • Hvordan laver man et driftsbudget?
  • Hvordan sikrer man sig støtte til sit projekt, hvis udvalget nu ikke vil give til drift?
Vi vil gennemgå de mange forskellige ting, komme med gode råd og fif. 
 
Vi har inviteret teaterleder Marion Vick og skuespiller og scenograf Daniel Bevensee fra Teateriet Apropos til at fortælle om deres erfaringer med at søge drift – og om at få det efter flere ”forgæves” forsøg.

 

Workshoppen retter sig mod selvproducerende scenekunstnere, producenter, teatre og kompagnier, der tænker at søge drift og/eller gerne vil høre mere om denne form for støttemulighed. Workshoppen kan også danne grundlag for en begyndende tænkning om at søge basisdrift hos Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.
 
Workshoppen foregår primært på dansk.
 
Vi byder på kaffe og te samt sandwich/salat til deltagerne.

Læs mere her - og med mulighed for at tilmelde dig.

Åbne skriveværksteder i maj 2019

Tirsdage og torsdage i maj 2019 åbner vi vores lokaler om eftermiddagen og giver mulighed for, at man kan komme og arbejde på sin ansøgning, hvis man f.eks. tænker at søge Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst den 3. juni.

Vi har kaffe og te på kanden, lidt frugt og slik - og vi vil være til rådighed for spørgsmål og snakke om stort og småt omkring dit projekt, din ansøgning og evt. budget og CV.

Vores erfaring siger os, at det kan være svært at sidde alene med sine tanker - så har du brug for et lille kærligt skub i den rigtige retning, så kom forbi. Det er ikke nødvendigt med tilmelding.

Tidspunkterne for skriveværkstederne er:
Tirsdag den 14. maj kl. 13.00 - 15.00
Torsdag den 16. maj kl. 13.00 - 16.00
Tirsdag den 21. maj kl. 13.00 - 16.00
Torsdag den 23. maj kl. 13.00 - 16.00

Nyt bestyrelsesmedlem til Performing Arts Platform 

I 2019 indbyder Performing Arts Platform brugerne/profesionelle scenekunstaktører med tilknytning til Aarhus til at udpege et nyt bestyrelsesmedlem – og i den forbindelse har vi udarbejdet en procedure samt tidsplan for dette. 
Klik her for at læse mere om det.

ANDRE INTRESSANTE NYHEDER

Årets Reumert – hvad skal det til for?

Udviklingsplatformen for Scenekunst inviterer til fyraftensmøde om Årets Reumert torsdag den 4. april 2019 kl. 16.00 - 17.00 på Otto Busses Vej i København. 

Hvorfor skal dansk scenekunst have en årlig pris? Hvem skal sidde i en jury og hvilke kriterier skal der til at vinde? Hør Rie Hammer, chefredaktør for Iscene og medlem af Reumert juryen, fortælle om historikken bag Årets Reumert og vær med til at diskutere visioner og funktioner for prisuddelingen.

Er der stadig grund til at bibeholde en fag-funderet jury i en moderne verden hvor menigmands mening synes at vægtes side om side med fagfolk? Hvad er publikums rolle, hvem er den for og hvad skal der egentlig ske fremadrettet nu hvor fonden bag den 20år gamle Reumert-pris har trukket sig?

Læs mere om arrangementet her, hvor du også kan tilmelde dig.

Kunst til færøske børn

Listaleypurin er et tilbud til de færøske folkeskoler, der har til formål at tilbyde alle elever over hele Færøerne et udvalg af kunstneriske oplevelser i deres skole miljø.

Et udvælgelsesudvalg dannet af kunstnere og lærere vælger et udvalg af projekter, der besøger skoler på Færøerne hvert år mellem oktober og april.

Hver år kan kunstnere søge om deltagelse i et ét eller fire ugers forløb, og de giver en betaling på 30.000 - 50.000 kr. pr kunstner eller gruppe. Deadline er den 15. april 2019.

Læs mere om det her

Kursusrække: Kunstig intelligens og scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunst arrangerer i samarbejde med CATCH og Cklick-festivalen i Helsingør til en kursusrække om kunstig intelligens 3 dage i april og maj 2019, som foregår på Kulturværftet i Helsingør samt under Click-festivalen.

Der er ansøgningsfrist til kursusrækken den 8. april 2019.

Læs mere om det her.

Workshop på Udviklingsplatformen - Go International 3

Udviklingsplatformen for Scenekunst inviterer til den 3 workshop i rækken Go International 23. april 2019 kl. 9.00 - 12.00 på Otto Busses Vej i København. 

Det er Susanne Danig, der står for workshoprækken - og på denne workshop kommer du til at arbejde med, hvad du skal have styr på, når du rent faktisk skal ud på turne – det er turnéplanlægning fra A-Z under guiding af Malco Oliveros. Du kommer hjem med:

  • Et overblik over, hvad du skal have styr på før, under og efter din internationale turné.
  • Viden om alt det praktiske, gode kontrakter og turneplaner m.m.
  • Viden om hvordan du forbereder dig, samt bygger videre på dine kontakter.

Læs mere om workshoppen her, hvor du også kan tilmelde dig (senest 12. april)

Kommende ansøgningsfrister

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har frist for indsendelse af ansøgninger om støtte til internationale aktiviteter 1. maj 2019. Læs mere om det her.

Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje har ansøgningsfrist 1. maj 2019. Læs mere om puljen og kriterier her.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har frist for indsendelse af ansøgninger til støtte om projekttilskud og driftstilskud 3. juni 2019. Læs mere om det her.
Bemærk dog, at ansøgningsvejledningen på deres hjemmeside om fristen 3. juni er den opdaterede tekst fra ansøgningsfristen 15. januar. Ansøgningsteksten opdateres ca en måned før ansøgningsfristen.
 
Slots- og Kulturstyrelsen administrerer en pulje til brug for Kultur i udsatte boligområder. Puljens formål er, med udgangspunkt i kunst- og kulturel deltagelse, at fremme beboere i udsatte boligområders deltagelse, engagement og integration i samfundet. Der er ansøgningsfrist til denne pulje 14. juni 2019. Læs mere om den her

Premierekalender

12. april 2019
Audition
Aarhus Teater

Køb billet

3. maj 2019
The Rocky Horror Show
Aarhus Teater
Køb billet

10. maj 2019
Orestien
Aarhus Teater

Køb billet
Copyright © 2019 Performing Arts Platform, All rights reserved.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv.
8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp