Copy
Nyhedsbrev - 20. februar 2020

CONNECTIONS 2020 - mød kunstnerne

CONNECTIONS er i år udgangspunkt for et spirende samarbejde mellem den Montreal-baserede koreograf/danser Marilyn Daoust og danske Anna Stamp. De vil bruge deres residency til at undersøge og udforske WHAT WE LEAVE BEHIND (arbejdstitel) - de spor og tegn vi efterlader som mennesker. Både i abstrakt/poetisk forstand og som konkret virkelighed i lyset af de klimaforandringer, vi står overfor.

Hvis du er nysgerrig og vil vide hvor projektet er på vej hen (og de spor det efterlader), så kig forbi til de åbne sessions, vi arrangerer i løbet af residency-perioden 22. april til 20. maj 2020. Følg med på facebook!
Læs mere på vores hjemmeside

Nyt dansevinyl i STUB4

Der er nu blevet lagt nyt dansevinyl i Studiescene 4 på Brobjergskolen, Valdemarsgade 1G. Vi benytter lige lejlighed til at minde om, at man jo IKKE må færdes inde i rummet med udendørssko af nogen art eller sko med hæle (f.eks. flamenco-sko). Alle skal sætte deres sko uden for døren.

Reminder: Gaga-træning 27., 28. og 29. februar

Husk der er Gaga-træning i den kommende weekend - torsdag, fredag og lørdag (27. - 29. februar 2020).

Der er Gaga/performer klasse fredag den 28. februar kl. 10.00 - 11.15 i STUB4, Valdemarsgade 1G (forbeholdt performere, skuespillere og dansere).
Læs mere her på facebook-begivenheden.

Der er Gaga/people klasser torsdag den 27. februar kl. 19.00 - 20.00 samt lørdag den 29. februar kl. 11.00-12.00 i STUB4, Valdemarsgade 1G (åben for alle).
Læs mere her på facebook-begivenheden.

Retten til kunst - seminar om kunst og sociale fællesskaber

BETWEEN MUSIC inviterer til seminar som afvikles i samarbejde med Performing Arts Platform, tirsdag den 10. marts 2020 kl 13.00 - 17.00 i Kedlen på Godsbanen.

Hvordan står det til med den lige adgang til kunstoplevelsen? Der arbejdes meget med afsæt i begreber som inklusion, mangfoldighed, deltagelse, involvering ... men hvordan ser praksis ud, og hvad er effekten af vore indsatser?

Between Music ønsker at bidrage til at skabe større opmærksomhed om kunst, demokrati og socialt ansvar.
Derfor inviterer de nu til dette seminar, hvor de vil udfolde deres erfaringer og tanker om “Retten til kunst - kunst og sociale fællesskaber”.

Seminaret byder på indsigter og perspektiver fra både nationale og internationale gæster og er åbent for interesserede borgere, kulturaktører, politikere og forskere.

Efter seminaret kan man opleve Between Music i undervandskoncerten "Aquasonic".
Læs mere her, hvor man også skal tilmelde sig.

Mulighed associeret medlemsskab af Dansk Teater

Som noget helt nyt bliver det nu muligt at blive associeret medlem af Dansk Teater og dermed blive en del af branchefælleskabet.

Dansk Teater organiserer med få undtagelser alle de offentligt støttede teatre med længerevarende aftaleperioder og en række turnerende børneteatre. Vi vil gerne have flere projektteatre og frie grupper med i branchefællesskabet, så danske teatres samlede stemme bliver endnu stærkere. Fælles for os er, at vi alle ønsker et stærkt branchefællesskab, der sætter scenekunsten højt på den kulturpolitiske dagsorden.

Derfor har medlemskredsen på den nyligt afholdte generalforsamling besluttet at oprette et associeret medlemskab for professionelt producerende projektteatre/frie grupper, der har en årlig omsætning på under 2,5 mio. kr.
 
Ønsker du at blive en del af eller bare høre nærmere om Dansk Teater, så kom til fyraftensmøde tirsdag den 31. marts 16.00-17.30 hos Performing Arts Platform, Valdemarsgade 1G. 
Save the date - tilmelding kommer senere.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på post@danskteater.org.

ANDRE INTERESSANTE NYHEDER

OPEN CALL // ÅBNE SCENE 2021

Åbne Scene på Godsbanen inviterer scenekunstprojekter og -aktører til at søge om ophold i 2021. Der er ansøgningsfrist 1. april 2020 - og der kan søges om kortere eller længere forløb indenfor perioderne januar til juni samt august til december 2021. Åbne Scene prioriterer projekter ud fra tre overordnede kriterier:
  • Udvikling af kunstværker eller kompetencer
  • Vidensdeling i nye formater
  • Interaktion med lokale kreative miljøer og Godsbanen
Der kan ikke søges om kontante midler - men om scenerum samt (efter behov) overnatning i et eller flere af Godsbanens gæsteværelser, supplerende produktionslokaler samt teknisk bistand og sparring. 

Kunstnerne vælges af den daglige ledelse og administration af Åbne Scene Charlotte Aaby og Trine Sørensen i samråd med et rådgivende panel bestående af eksterne scenekunstnere/fagpersoner, som i denne ansøgningsrunde består af komponist og iscenesætter Line Tjørnhøj samt sceneinstruktøren Hanne Trap Friis.
Læs mere her.

Kick-off møde om kulturpolitik 2021-24

Åbent kick-off møde mandag d. 24. februar kl. 16.30-19.00 på Åbne Scene, Godsbanen.

Med et højt ambitionsniveau er kulturområdet rykket ind på hovedscenen. I Aarhus har vi et blomstrende og mangfoldigt kulturliv, og vi ser, hvordan kunsten og kulturen i stigende grad bliver bragt i spil til at gentænke morgendagens udfordringer.

Gennem de seneste mange år har mange mennesker arbejdet sammen og bragt kultur ind i hjertet af byens udvikling. Kulturhovedstadsåret 2017 var et magisk år, hvor store ambitioner blev indfriet, Aarhus kom på verdenskortet og vi fik etableret mange nye og gode samarbejder både lokalt, regionalt og internationalt.

Når vi nu står over for den næste kulturpolitik, gør vi det derfor på skuldrene af en kæmpe præstation, hvor der blev sat turbo på kulturudviklingen, hvilket også medførte fokus på kulturens samfundsmæssige betydning.

Ambitionerne er høje og mulighederne mange, så mød op på Godsbanens Åbne Scene og bliv inspireret af spændende oplæg og deltag i en dialog med byens kulturpolitikere om vores næste kulturpolitik.

Man skal ikke tilmelde sig - man møder bare op.

Invitation til udvikling af Kultur & Sundhedsplan i Aarhus

Byrådet i Aarhus har vedtaget, at vi skal have en Kultur & Sundhedsplan. Kultur & Sundhedsplanen skal være driver for, at vi i Aarhus i højere grad integrerer kunst og kultur gennem initiativer, der fremmer sundhed og trivsel for aarhusianerne på tværs af kommune og civilsamfund.

I den forbindelse inviterer Sundhed og Omsorg samt Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune, aktører i kultur- og sundhedsfeltet til en udviklingsworkshop. På denne workshop tager vi afsæt i nogle konkrete cases som udgangspunkt for en dialog om særlige mulighedsrum og satsningsområder med innovationspotentiale. 

Workshoppen skal munde ud i anbefalinger for potentialer i kultur og sundhedsfeltet, som dels kan være afsæt for afprøvning af nye tiltag og dels kan danne ramme forudvikling af større strategiske innovationsprojekter som præsenteres for Byrådet før sommer 2020.

Workshoppen finder sted onsdag den 11. marts 2020 kl. 15.00-18.00 i Workshopzonen, niv. 2.2., Center for Innovation i Aarhus, Dokk1, Hack KampmannsPl. 2, 8000 Aarhus

Tilmeld dig via: aarhus.dk/kulturogsundhed

Tilmeldingsfrist er 2. marts 2020.

HAUT i København: OPEN CALL: Staging the Art of SPACE

Staging the Art of Space er et Eksil, der inviterer kunstnere til at udfolde og udforske en scenisk oplevelse, hvor det scenografiske univers er hovedaktør. Residenciet er et rum for kunstnerisk udvikling og er kurateret af scenograf Nathalie Mellbye fra scenekunstkollektivet LOGEN, i samarbejde med HAUTs kunstneriske leder Naja Lee Jensen.  

Med udgangspunkt i tanken om ligestillet dramaturgi vil Staging the Art of Space sætte rummet i fokus og skabe en uges langt residency, der giver plads til anderledes arbejdsmetoder, eksperimenterende kunstneriske processer og i sidste ende nytænkende scenekunstneriske projekter.

Der er ansøgningsfrist 20. marts 2020.
Læs mere her.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst har ansøgningsfrist for ansøgninger til arbejdslegater 1. marts 2020Læs mere her.

Der er ansøgningsfrist til Musik og Scenekunstens tværæstetiske pulje under Statens Kunstfond den 2. marts 2020. Bemærk, at man må ikke søge til samme projekt hos både  Projektstøtteudvalget for Scenekunst og den tværæstetiske pulje. Læs mere her.

Nordisk Kulturkontakt har ansøgningsfrist for deres Kultur- og kunstprogram den 5. marts 2020. Man kan bl.a. søge til projekter og det er muligt at opnå støtte til sit projekt fra både Nordisk Kulturfond samt Nordisk Kulturkontakt. Læs mere her.  

Tanzmesse, Düsseldorf, august 2020: Koreografer og kompagnier kan ansøge om rejse og ophold til deltagelse på den danske stand på Internationale Tanzmesse NRW den 26.-30. august 2020 i Düsseldorf, arrangeret af Statens Kunstfond. Frist 15. marts 2020. Læs mere her.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har ansøgningsfrist den16. marts 2020 for puljen til pludseligt opståede internationele aktiviteter. Læs mere her.

PREMIEREKALENDEREN

21. februar 2020
Bortførelsen fra Seraillet
Den Jyske Opera
Køb billet

 
14. marts 2020
Anna, walk with me
Teater Katapult
Køb billet

 
21. marts 2020
Æblet falder...
"Teatret" // Svalegangen
Køb billet
Copyright © 2020 Performing Arts Platform, All rights reserved.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp