Copy
Nyhedsbrev - 6. maj 2022

Scenekunstens Priser 2021

SÅ ER DET NU, DER SKAL STEMMES PÅ ÅRETS FORESTILLING 2021!
Juryen bag Scenekunstens Priser i Aarhus har nomineret tre forestillinger til prisen for Årets Forestilling 2021 - og det er nu op til publikum at afgøre vinderen.

DE NOMINEREDE ER
"My Undying Love" af Himherandit Productions i co-produktion med Bora Bora.
"Girls & Boys" af Aarhus Teater.
"Inkognito Royal" af den Jyske Opera.
Du kan stemme på din favorit her frem til d. 18. maj kl. 12:00

PRISUDDELING
Vinderen af Årets Forestilling offentliggøres i forbindelse med Performing Arts Platforms "Forårskur" fredag d. 20. maj kl. 16-18. Her løfter vi også sløret for Årets Applaus, som tilfalder en person eller organisation, der på særlig vis har udmærket sig og gjort en stor indsats for det aarhusianske scenekunstmiljø.
Tilmeld dig Forårskuren her.

Du kan også læse artikel om Scenekunstens Priser i Aarhus Onsdag.

De tre nominerede

My Undying Love - Himherandit Productions

... ”en intim performance-installation, hvor han inviterer fem publikummer ad gangen med på rejse helt ind i den endelige afsked, ind i sorgen og savnet. (...) "My Undying Love” lykkes med at give de svære emner fokus på en måde, så oplevelsen bliver både smuk og vedkommende for publikum. (...) Et mystisk og alligevel afmystificerende møde med døden – endda et livsbekræftende et af slagsen."

Læs juryens motivation i sin fulde længde her.
Foto: Christoffer Brekne

Girls & Boys - Aarhus Teater

... "skrevet af Dennis Kelly i en smukt orkestreret iscenesættelse af Sigrid Johannesen. Den udspiller sig på Stiklingen, Aarhus Teater i David Gehrts enkle og virkningsfulde scenografi, med foruroligende og nænsomt medspillende lyddesign af Kim Engelbredt. Men frem for alt bæres den igennem af Nanna Bøttchers sublime spil. Begavet, beregnende, hudløs – og hele tiden nærværende. En formidabel kraftpræstation. ”Girls & Boys” er ikke til at komme udenom. Rystende og Uafrystelig." 

Læs juryens motivation i sin fulde længde her.
Foto: Rumle Skafte

Inkognito Royal - Den Jyske Opera

... ”Inkognito Royal” er en opera, der er anderledes end de fleste, man kan opleve i Danmark. Formen – både partituret og musikken - er et flydende og bevidst forvirrende mix af opera, musical og studenterløjer. Det er intelligent og morsomt. (...) Instruktør, librettist og i øvrigt også operachef Phillip Kochheims leg med både sandhedsbegrebet og opera-genren udfordrer publikums trang til at finde sammenhænge, samtidig med at finurlige påfund vækker latter i salen."

Læs juryens motivation i sin fulde længde her.
Foto: Anders Bach

Om Scenekunstens Priser

Hvert år uddeler juryen Scenekunstens Priser til det aarhusianske scenekunstmiljø. Prisoverrækkelsen finder normalt sted i januar som del af Performing Arts Platforms årlige Nytårskur, hvor vi samler scenekunstens mange aktører til en festlig fejring af vores miljø og det forgange års forestillinger. Pga. corona, som stadig hærgede i januar, bliver det i år en "Forårskur".

Årets Forestilling
Juryen nominerer 3 forestillinger blandt de mange forestillinger som er produceret af aarhusianske scenekunstnere eller teatre i det forgange år. De nominerede forestillinger lægges til offentlig afstemning gennem Aarhus Onsdag og Performing Arts Platforms facebookside. Herfra er det op til læserne/publikum at afgøre hvilken forestilling, der får prisen for Årets Forestilling.

Årets Applaus
Årets Applaus tilfalder en person eller organisation, der på særlig vis har udmærket sig og gjort en stor indsats for det aarhusianske scenekunstmiljø eller for udviklingen af scenekunsten. Modtageren af Årets Applaus udvælges af juryen.

Juryen
Astrid Guldhammer: Børnekulturkonsulent v/ Børnekulturhuset, Aarhus.
Dorthe Hansen Carlsen: Skuespiller, instruktør og performancetræner.
Erik Farmann: Journalist, lektor og kulturkonsulent.
Mette Rønne: Skuespiller, teaterleder og kulturentreprenør.
Jakob D. A. Nicolaisen: Journalist, kommunikationsrådgiver, J-DAN Kommunikation.

I slutningen af 2020 modtog juryen et legat fra BILLETSAMFONDEN, som er et betydeligt bidrag til juryens fortsatte arbejde.

Foto: Frederik Alsing Carlsen

Copyright © 2022 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Christoffer Brekne, Rumle Skafte, Anders Bach, Frederik Alsing Carlsen.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp