Copy
Nyhedsbrev - 16. august 2021

NYT FRA PLATFORMEN

Markering af Scenekunstens Priser

med forestilling og prisoverrækkelse tirsdag d. 24. august kl. 16.00 

Performing Arts Platform og Juryen bag Scenekunstens Priser inviterer aktører i det århusianske scenekunstmiljø og samarbejdspartnere til en festlig markering af årets prisvindere 2020!
Scenekunstens Priser plejer at blive overrakt i forbindelse med den årlige nytårskur på Performing Arts Platform, men som så meget andet blev den i år aflyst pga. covid-19. Årets prismodtagere fejres derfor nu i stedet med en alternativ markering, hvor de to prisvindere vinder … hinanden!
Det sker tirsdag d. 24. august kl. 16.00 på Teaterhuset Filuren, hvor ”Årets Forestilling 2020” (den ordløse ”HOMAGE” af Mette Rønne) opføres for vinderne af ”Årets Applaus 2020” (teaterkontaktlærerne på de aarhusianske skoler) - og det øvrige scenekunstmiljø i byen.
Forestillingen varer ca. 50 minutter. Herefter vil der være prisoverrækkelse efterfulgt af kollegial hygge over et glas bobler.

Arrangementet er rettet mod aktører i det århusianske scenekunstmiljø. Deltagelse er gratis - men tilmelding nødvendig.
Tilmeld dig her senest mandag d. 23. august kl. 12.00.

Arrangementet løftes i et samarbejde mellem: Juryen bag Scenekunstens Priser, Performing Arts Platform, Teaterhuset Filuren samt Børnekulturhuset. Scenekunstens Priser er støttet af Billetsamfonden. Aarhus Stiftstidende er mediepartner på Scenekunstens Priser.

Juicy morning briefing 25. august 8:30-9:30

--- FOR ENGLISH SEE BELOW ---
Velkommen til sæsonens første morgenbriefing, som vi skyder afsted i selskab med performancekunstnerne Annika B. Lewis og Andreas Constantinou. På denne morgenbriefing løfter de dynen for deres arbejde med forestillingen ”The History of Sexuality”, som får premiere på Bora Bora i oktober, og kommer bl.a. ind på, hvordan performancekunsten kan bruges til at dæmme op for samtaler om emner vi sjældent taler højt om. Velkommen til en frisk og uhøjtidelig samtale om S-E-X, mens vi nyder en bid morgenbrød og saftige frugter - og håber at ingen får kaffen galt i halsen!

Denne morgenbriefing er på engelsk.
Deltagelse er gratis. Der er et begrænset antal pladser til rådighed, så husk at tilmelde dig, hvis du ønsker en plads. Tilmeld dig her

--- ENGLISH ---
Welcome to this season's first morning briefing, which we launch in the company of performance artists Annika B. Lewis and Andreas Constantinou. At this morning briefing, they lift the veil for their current work with the performance "The History of Sexuality", which opens at Bora Bora in October, and dive into how performance art can be used to open up conversations about topics, we rarely talk about. Welcome to an informal conversation about S-E-X, while enjoying fresh morning bread and juicy fruits!

This morning briefing is in English.
Participation is free, but registration required. There is a limited number of seats - so be sure to register if you want to join us. Register here.

Arrangementet er et samarbejde med Kassandra Production og er støttet af Pulje til Kunstneriske sommeraktiviteter 2021.

ANDRE NYHEDER

Critical Response Process

Bora Bora d. 23. august kl. 16:30-20:00

Du har nu mulighed for at deltage i Critical Response Proces med Marie Hallager som facilitator. Bora Bora har lige nu koreograf Hilde Sandevold i huset, der udvikler forestillingen GRÅTT. I den forbindelse har du mulighed for at komme tættere på den kunstneriske proces og lære at give konstruktiv feedback på kunst og kunstneriske processer. Critical Response Process (CRP) er udviklet af amerikanske Liz Lehrman og er en internationalt anerkendt 4-trins metode til at skabe dialog mellem kunstner og publikum.

Program, 23. august på Bora Bora, Valdemarsgade 1
16:30  Indledende workshop med Marie Hallager
17.30  Pause og sandwich
18.00  Visning af GRÅTT
18:45  Marie Hallager faciliterer CRP med udgangspunkt i GRÅTT visningen
20.00  Farvel og tak for i dag

Deltagergebyr: 50 kr.
Tilmelding på louise@bora-bora.dk
Læs mere om forestillingen GRÅTT her

Kulturaktører: Kom med til Creative Europes online ansøgningsworkshop d. 25. august kl. 10-12

Creative Europe tilbyder kulturaktører en mængde gode støttemuligheder. Med denne workshop søger Creative Europe Desk Danmark, der hører under Slots- og Kulturstyrelsen, at sætte dig i stand til at blive bedre til at ansøge om programmets midler. Målgruppen for workshoppen er både projektledere og -partnere, der arbejder på konkrete projekter, og så er den også åben for dem, der blot er nysgerrige på at lære til en anden god gang.

Workshoppen foregår online og på engelsk.
Onsdag den 25. august 2021 fra kl. 10.00 – 12.00.
Læs mere og tilmeld dig her senest d. 25. august kl. 8.00
 

Stillingsopslag: Producent med international erfaring til Udviklingsplatformen for Scenekunst (fuld tid)

Udviklingsplatformen for Scenekunst søger pr. 1. november, eller snarest muligt, en producent med et solidt kendskab til dansk og international scenekunst, som vil bidrage til udvikling og drift af Udviklingsplatformens kunstneriske udviklingsprogrammer, samt løfte en række producentopgaver bl.a. i forbindelse med kommende internationaliserings- og bæredygtighedsprojekter.

Ansøgningsfrist d. 1. september.
Læs mere og ansøg her

Producers Platform#7: Heldags-seminar om Co-Produktion, 24. august

Tag med Udviklingsplatformen for Scenekunst til Waves festival i Vordingborg til et heldagsseminar om co-produktion. Her får du mulighed for at analysere og reflektere over din egen co-produktionspraksis sammen med kollegaer.
Pris: 150 kr. inkl. bustransport KBH-Vordingborg og frokost. Der gives tilskud til transport til aktører der kommer fra Jylland el. Fyn.

Tilmeldingsfrist d. 17. august
Læs mere og tilmeld dig her.

OPEN CALLS

Mentorprogram for producenter og selvproducerende kunstnere

Sæt fokus på din faglige og personlige karriereudvikling med Udviklingsplatformen for Scenekunst's Mentorprogram. I det 1-årige mentorprogram får du mulighed for at få sat perspektiv på din praksis og få faglig sparring, uanset hvor du er i din karriere. Via mentorprogrammet bliver du matchet med en kvalificeret mentor, der primært er producent, og som har værdifuld erfaring og indsigt relevant for netop dig.

Ansøgningsfrist  d. 9. september
Læs mere og ansøg her 

Aerowaves Twenty22

Aerowaves is on the hunt again for twenty talented emerging choreographers based in geographical Europe. You can now apply to become a Twenty22 artist with the opportunity to have your work presented at the Spring Forward festival in May 2022 in Elefsina (Greece), and also by many of our Aerowaves partners around Europe.
Please notice: Your work must have been made in 2020 or 2021 – we are not accepting works made before this time.

Deadline: Wednesday 15 September 2021 at 5 pm.
Read more and apply here.

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Statens Kunstfond: Edinburgh Festival Fringe, frist 20. august
Open call til scenekunstaktører om deltagelse i Edinburgh Festival Fringe 2022 og i et forberedende konsulentforløb. Læs mere her.

Statens Kunstfond: Internationale aktiviteter, frist 1. september
Tilskud til enkeltstående internationale aktiviteter på op til 75.000 kr. inden for scenekunstområdet. Læs mere her. 

Statens Kunstfond, Den unge kunstneriske elite, frist 1. september 2021
Tilskud til to-årigt kunstnerisk og karrieremæssigt udviklingsforløb for de mest talentfulde unge kunstnere. Læs mere her.

Europæisk Kulturregion, Mikropulje til udvikling af europæiske projekter og samarbejder, frist 1. september 2021
Der kan søges om maks. 30.000 kr. til bl.a. projektudvikling af europæiske projekter og deltagelse i partnermøder mm. Læs mere her.
Copyright © 2021 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Performing Arts Platform, Aerowaves, Netaly Reshef og Ketut Subiyanto fra Pexels, Creative Europe, Christoffer Brekne, Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp