Copy
Nyhedsbrev - 13. april 2022

NYT FRA PLATFORMEN

Reception i anledning af udgivelse

Dansens Dag, fredag d. 29. april kl. 16:00-18:00

Performing Arts Platform inviterer til reception på Dansens Dag i anledning af udgivelsen "Dramaturgical Interference" i tidsskriftet Peripeti. Dette særnummer tager afsæt i det koreografiske residency-program CONNECTIONS, som Performing Arts Platform var vært for i 2017-2020. Kom og vær med, når vi sætter et foreløbigt punktum for residency programmet - og samtidig glæder os over at kunne viderebringe erfaringer, metoder og cases til inspiration for andre scenekunstnere, dramaturger, residency-værter og øvrige interesserede gennem den nye publikation.

Reception på Dansens Dag, fredag d. 29. april kl. 16-18
Performing Arts Platform | Valdemarsgade 1G | 8000 Aarhus C
Tilmelding her senest d. 26. april

Morgenbriefings på Performing Arts Platform

Onsdage kl. 8:30-9:30

Morgenbriefings er tilbage efter påske. Onsdag d. 20. april kan du møde komponist/performer Kirstine Lindemann, som pt. arbejder på Åbne Scene på et nyt værk i krydsfeltet mellem musik og scenekunst. Onsdag d. 4. maj giver vi ordet til den belgiske koreograf Leslie Mannés, som er i residency hos Bora Bora i perioden. Og onsdag d. 11. maj stiller vi skarpt på Danish+ som netop finder sted i Aarhus de dage. Her byder vi op til udveksling og netværk mellem de internationale aktører/presenters, som er i byen og det lokale scenekunstmiljø i en uformel og afslappet ramme.
Læs mere og tilmeld dig de enkelte morgenbriefings via Performing Arts Platforms facebook-side, hvor arrangementerne løbende lægges op.

ANDRE NYHEDER

Masterclass for performere - Dybde og Kompleksitet

16.-19. maj 2022

I samarbejde med Performing Arts Platform, tilbyder Den Danske Scenekunstskoles efter- og videreuddannelse fire dages intens acting masterclass i Aarhus med en af deres absolut mest efterspurgte undervisere. Kirk Baltz er en mester i at støtte kunstnere i at realisere deres fulde potentiale med integritet. Masterclassen "Developing Deep and Complex Characters" tager afsæt i method- og meisner-teknikker og fokuserer på, hvordan du finder dit ekstra gear som performer.

16.-19. maj 2022
Stub 4, Valdemarsgade 1G, 8000 Aarhus C
Ansøgningsfrist: 20. april
Læs mere om indhold, pris og ansøgningsprocedure her.
 

Rådgivning for producenter og selvproducerende kunstnere

Ansøgningsfrist d. 5. maj. Kom til online infomøde d. 21. april.

Bakser du med forretningsudvikling, etablering af samarbejder, international turné eller anden producentfaglig udfordring af strategisk karakter? Så kan du ansøge om et rådgivningsforløb, målrettet selvproducerende scenekunstnere, producenter og kompagnier inden for det frie scenekunstfelt. Gennem rådgivningen bliver du/I matchet med en ekstern rådgiver, der har relevant erfaring og ekspertise for netop din strategiske udfordring. Rådgivningsforløbene udbydes af Udviklingsplatformen for Scenekunst i et samarbejde med Performing Arts Platform, som står for koordineringen i vestdanmark.

Ansøgningsfrist 5. maj kl. 23:59
Læs mere og ansøg her

NB: Vi holder online infomøde d. 21. april kl. 11-12
Læs mere og tilmeld dig infomødet her senest 20. april

Webinar om rethink scenekunst nu

Mandag d. 25. april kl. 10-11

Bæredygtig Scenekunst.nu inviterer aktører i den danske scenekunstbranche til gratis webinar, hvor du bliver klædt på til at bruge den digitale platform www.rethinkscenekunst.nu
Måske er du og dit teater allerede klar til at bruge CO2-beregneren og måle dit teaters CO2-aftryk? Måske er du klar til at dele, hvilke klimainitiativer dit teater har sat i værk eller allerede praktiserer? Eller måske er du bare nysgerrig på hvad platformen er, hvad CO2-beregneren kan og hvad kampagnen rethink scenekunst nu egentlig går ud på? Du skal være hjertens velkommen, hvad end din motivation er!
Webinaret præsenteres i samarbejde med it-udvikler Cue-To-Cue v/ Anders Duus Østergaard og partner i kampagnen Performing Arts Platform.

Online Webinar
Mandag d. 25. april kl. 10-11

Tilmeld dig her.

OPEN CALLS

Open Call for Emerging Artists and Producers

CPH STAGEs International Days are an essential meeting point for Danish based artists, producers, theatre directors, who work internationally or aspire to do so. The event welcomes 60-80 international professionals to meet the Danish performing arts industry and facilitates meetings among all participants. We acknowledge that is has been some hard years – especially for artists and producers in the beginning of their career. We would therefore like to invite artists/producers to participate in CPH STAGEs International Days 8. – 10. June in a supportive programme. The open call is aimed at professional artists/producers at the beginning of their career who have an interest in working internationally.

Application deadline: 29th April 2022, 2pm
Read more and apply here

Open Call til Åbne Scene i 2023

Kalder alle professionelle scenekunstnere - nu er der åbent for, at du kan søge om at blive en del af Åbne Scenes kuraterede program i 2023. Åbne Scene prioriterer projekter, der er i undersøgende, udviklende, afprøvende faser med henblik på at skabe materiale, kunstnerisk udveksling, ny erfaring eller viden indenfor sit felt, og som har behov for et forløb i netop en black box.

Ansøgningsfrist 1. maj kl. 23.59
Se mere og ansøg her

Foto: Kristoffer Juel Poulsen.

Det Frie Felts Festival | Selected Works 2022/23

Det Frie Felts Festival ønsker at præsentere scenekunstneriske værker, der er nyskabende og eksperimenterende, og som på forskellig vis udfordrer eksisterende konventioner inden for scenekunsten. Alle formater er velkomne, også online-baserede værker. Festivalen finder sted næste gang d. 31. oktober - 6. november i København og d. 23.–29. januar 2023 i Aarhus.

Ansøgningsfrist d. 22. april 2022
Læs mere og ansøg her

KOMMENDE ANSØGNINGSFRISTER

Aarhus Kommune, kulturudviklingspuljen, 1. maj.
Formålet med puljen er at fremme produktion af kunst af høj kvalitet i Aarhus Kommune, samt at udvikle det producerende kunstmiljø og opkvalificere det kulturelle vækstlag i Aarhus Kommune. Læs mere her.

Nordisk Kulturfond, Projektstøtte, frist 2. maj
Til nordiske projekter af høj kvalitet. Fonden ser gerne ansøgninger til nyskabende projekter, som bygger videre på tidligere netværksdannelse eller et tidligere projekt. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Drømmestipendier, frist 9. maj
Understøtter unges talent og kunstneriske drømme med et stipendie til skabende projekter og talentudvikling. Læs mere her.

Nordisk Kulturfond, Opstart, åben fra 11. jan-11. juni
Maks 25.000 kr. til et nordisk projekts tidligere faser. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Garantiordningen, frist 1. juni
Optagelse af forestillinger for voksenturneteatre vedrørende sæsonerne 2022/23 og 2023/24. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Scenekunst for Børn, Unge og Voksne, frist 1. juni
Tilskud til professionelle scenekunstprojekter inkl. internationale aktiviteter i sæson 2021/22 og 2022/23. Derudover kan der søges til enkeltstående internationale aktiviteter. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Forestillinger til K:Selekt, frist 1. juni
Udvælgelse af professionelle scenekunstforestillinger til at indgå i K:Selekt på Det Kongelige Teater i sæson 2023/2024. Læs mere her.

Statens Kunstfond, Refusionsordningen, frist 15. juni
Godkendelse af færdigproducerede forestillinger til at indgå i Refusionsordningen for kommuners og ikke-kommunale institutioners udgifter til køb af forestillinger. Læs mere her.
 
Copyright © 2022 Performing Arts Platform, All rights reserved.
Fotos: Performing Arts Platform, Niels Plotard, Christoffer Brekne, dance for plants, Karine Bergeron/Circuit-Est Centre Chorégraphique, Udviklingsplatformen for Scenekunst, Den Danske Scenekunstskole, Cph Stage, Kristoffer Juel Poulsen, Ketut Subiyanto fra Pexels.

Our mailing address is:
Valdemarsgade 1G, 1.tv., 8000 Aarhus C
www.theplatform.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Performing Arts Platform · Valdemarsgade 1G, 1. tv · Aarhus C 8000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp