Copy
Nieuwsbrief Kunstation Uden, nr 08   jaargang 2019
Bekijk deze email in uw browser
Beste Kunstliefhebber,
De vakantie periode zit er weer op. De Expositie zaal is weer ingericht met een prachtige tentoonstelling. De Galerie is gerenoveerd en we hebben een Galerie Extra er aan toegevoegd. Het Kunstation Uden leeft. Komt dat zien. Van af zaterdag 7 september is de Galerie weer geopend.

In de Expositiezaal beginnen we 14 september met een tentoonstelling van Jos Rooyackers, Jan Rooijackers en Patrick Manders. Alle drie uit het Brabantse Gemert.
Jos Rooijackers (1947)
Jos is autodidact. Hij maakt zowel twee- als driedimensionaal werk.  Ritme is een belangrijk aspect in zijn schilderwerk. Ritme wordt bereikt wanneer elementen min of meer regelmatig worden herhaald. Het gaat om volledig identieke of vergelijkbare beeldelementen. Men maakt vaak de associatie met muziek en dans, maar ritme is overal. Denk aan het ritme van een hartslag, het ritme van dag en nacht en het ritme van seizoenen.  Ritme heeft vaak met tijd te maken. Jos Rooijackers legt deze tijd vast in zijn schilderijen en probeert hiermee orde in de chaos te scheppen.  Hij maakt in zijn ruimtelijk werk veel gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en metaal. Zijn werken bestaan uit figuren die zijn geïnspireerd op mensen en dieren.  Door figuren verschillende houdingen te geven krijgen ze ieder hun eigen karakter en wekken ze verschillende emoties op. 

Patrick Manders (1978)
Ook Patrick is autodidact en heeft een grote fascinatie voor het ‘huis”. Huizen zijn volgens Patrick Manders vaak erg formeel van vorm en onpersoonlijk in zijn materialen.  Patrick speelt hiermee.  In zijn kunstwerken komen de materialen en industriële technieken van een huis terug, maar echter wel met een twist. Door de formele vormen te veranderen in speelse organische vormen krijgen de huizen opeens een karakter toegeschreven en lijken ze menselijke houdingen aan te nemen die verschillende emoties losmaken bij de toeschouwer. 

Jan Rooijackers (1983)
Jan is een zoon van Jos en is de kunst dus met de paplepel bij hem ingebracht. Zijn opleiding genoot hij aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost. Jan Rooijackers maakt studies van plaatsen waar hij is geweest. Omdat het studies betreffen zijn de werken vaak in een snel tempo gemaakt. Met zijn persoonlijke. onderzoek reduceert hij de omgeving tot abstracte minimalistische beelden die voor hem de kern van een plaats vertegenwoordigen.  Dit onderzoek is vaak de basis voor nieuw werk. Voor deze expositie heeft hij gekozen zijn onderzoek te tonen.

Deze expositie is van zaterdag 14 september tot en met zondag 13 oktober.
De opening is op zondag 15 september om 15.00 uur.
U bent van harte welkom.
Galerie Kunstation is open op iedere zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Copyright © 2019 kunstationuden, All rights reserved.
Blijf op de hoogte over de nieuwe activiteiten van het Kunstation Uden.

Ons adres is:
kunstationuden
prior van milstraat 14
Uden, VT 5402GH
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp