Copy
Nieuwsbrief Kunstation Uden, nr 08   jaargang 2019
Bekijk deze email in uw browser
Beste Kunstliefhebber,
Na die prachtige tentoonstelling van de Gemertse ‘ Kunstenaarsfamilie ’ Rooijackers staat er weer een nieuwe tentoonstelling ingericht die je kunt komen bezichtigen. Een expositie die wij de naam REALISTEN hebben gegeven. Het zijn vooral portretten maar ook stillevens. Zo realistisch mogelijk geschilderd. Wij hebben 5 kunstenaressen gevonden die binnen hun genre toch zeer uiteenlopende werken creëren.

Margreet Blaas (Bussum,1962)
Haar schilderijen zijn Universeel. Soulfulness oil paintings. Zij zegt er zelf over dat een soulfullness schilderij mensen en ziel opnieuw verbindt door de kunst als brug tussen de werelden te gebruiken.
Bets van Boxel (1942 in Waspik).
Bets tekent en schildert al haar hele leven. Zij volgde in de jaren 70 de teken en schilder avondcursus aan de St. Joost in Breda dat werd vervolgd door een cursus model tekenen bij Henri Ubink in het Duvelhok in Tilburg. Zij schildert portretten en ook stillevens. En deze stillevens zijn van een uitzonderlijke kwaliteit kunnen wij wel zeggen.
Dorette Gerrits (Mill, 1961)
Dorette heeft een opleiding reclametekenen gehad aan de MTS in Boxtel. Zij is zich pas later gaan toeleggen op het schilderen. Voornamelijk met olieverf en enigszins surrealistisch.
Caroline Willems (Wilbertoord,1965)
Caroline schildert al sinds haar jeugd. Zij legt zich vooral toe op het schilderen van portetten. Daarbij gebruikt zij vooral aardse tinten. Haar stijl is sereen en ingetogen.
Mieke Robben (Breda, 1960)
Ook Mieke legt zich vooral toe op het schilderen van portretten. Deed onlangs mee aan het programma ‘Sterren op het doek’ en portretteerde Mathijs van Nieuwkerk en ook in het kader van het Rembrandtjaar deed zij mee en werd gekozen haar werk in het Rijksmuseum te exposeren.
Deze expositie ‘REALISTEN’ is te zien van 26 oktober tot en met 17 november op iedere zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De opening is op zondag 27 oktober om 15.00 uur. U bent van harte welkom.
Copyright © 2019 kunstationuden, All rights reserved.
Blijf op de hoogte over de nieuwe activiteiten van het Kunstation Uden.

Ons adres is:
kunstationuden
prior van milstraat 14
Uden, VT 5402GH
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp