Copy
Nieuwsbrief Kunstation Uden, nr 02   jaargang 2019
Bekijk deze email in uw browser
Beste Kunstliefhebber,

De eerste expositie in 2019 staat alweer voor de deur. Zondag 27 januari om 15.00 uur is de opening waarbij u van harte bent uitgenodigd. Het betreft een expositie van Thea Bijl, José Smits en Fried Waterschoot.

Thea Bijl, woont en werkt in Steensel. Van jongs af aan heeft zij een passie voor tekenen en schilderen. Haar creatieve drang heeft zij gevolg gegeven door een opleiding te volgen aan het Parkland College in Champain-Urbana in de staat Illinois in Amerika. Tijdens de expositie in het Kunstation zult u van haar prachtige ’wildlife’ tekeningen zien. En als techniek gebruikt zij kleurpotloden. Heel bijzonder.
José Smits werkt met vele materialen. Het werken aan het beheersen van meerdere technieken en uitgebreide materiaalkennis brengt José tot verdieping in haar werk. Daarvoor heeft ze onder andere een opleiding gevolgd aan de Academie voor schone Kunsten in Neerpelt (België). “Als je leven uit kunst bestaat, is elke dag die je daarmee bezig bent hetzelfde als ademen, en alle opgedane kennis winst”. De laatste jaren werkt zij veel met glas en deze werken zult u kunnen bewonderen tijdens deze expositie.
Fried Waterschoot is geboren in Hoogeloon(N.B.). Op jonge leeftijd was het hem en zijn omgeving al duidelijk waar mogelijk zijn talenten lagen. Beeldende kunst en dan vooral de schilderkunst hadden toen al zijn grote voorliefde. Na de middelbare school, grafische opleidingen én een dringend advies van zijn ouders om toch maar voor een 'echt beroep' te kiezen werd hij art director/illustrator bij een reclamebureau. Het bloed kruipt evenwel waar het niet gaan kan en inmiddels al weer 10 jaar heeft het vrije werk steeds meer de overhand gekregen. Hij vond een geschikt atelier in het voormalige gemeentehuis van Vessem. Beïnvloed door bekende impressionisten heeft Fried binnen dat genre een geheel eigen, herkenbare, levendige schilderstijl ontwikkeld. Een stijl die nog steeds in beweging is en waarin hij nieuwe horizonten opzoekt. Elk nieuw werk dient, ook voor hemzelf, telkens weer een verrassing te zijn. De keuze van onderwerpen vindt hij daarbij van ondergeschikt belang, een dynamisch eindresultaat boeit hem des te meer. Dat is ook de meerwaarde die hij zijn kleurrijke schilderijen wil meegeven.
Deze tentoonstelling is te zien van 26 januari t/m 24 februari.
Copyright © 2019 kunstationuden, All rights reserved.
Blijf op de hoogte over de nieuwe activiteiten van het Kunstation Uden.

Ons adres is:
kunstationuden
prior van milstraat 14
Uden, VT 5402GH
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp