Copy
Nieuwsbrief Kunstation Uden, nr 01   jaargang 2020
Bekijk deze email in uw browser
Beste Kunstliefhebber,
We gaan weer een mooi kunstjaar tegemoet.
Kunstation Uden gaat dit jaar 7 exposities organiseren. Ook door de Galerie zal een frisse wind waaien. En aan de samenvoeging Uden-Landerd zal ook het Kunstation de nodige aandacht besteden. Tal van kunstenaars uit al die dorpskernen zullen worden uitgenodigd samen een expositie te houden, te laten zien waartoe zij in staat zijn en samen een ‘kunstwerk’ te creëren.

Verder dit jaar kan je exposities zien van Nicolette Biessels, Piet KouwenhovenHenny Schaapman, Connie Fransen en nog vele anderen. De eerste expositie van dit jaar is van Yvonne Wittebrood, Leny Meulendijks, Hera van den Heuvel en Anne-Mieke van der Heijden.

Yvonne Wittebrood. (Best, 1957)
Yvonne woont en werkt momenteel in St.Oedenrode. Na haar Gymnasium volgde zij de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid. Inspiratie voor haar kunstwerken haalt zij uit haar vele reizen en het ontmoeten van andere culturen. Haar werk is figuratief, warm van kleur en qua compositie op eigen wijze samengesteld met beelden uit de werkelijkheid.
Leny Meulendijks.
Ook Leny woont en werkt in St.Oedenrode. Tekenen doet ze al haar hele leven. Na een opleiding aan de Academie Arendonk in België is zij echt begonnen met het maken van schilderijen. Vrij schilderwerk op canvas, heel gekleurd, vrolijk en geïnspireerd door het leven. Haar wereld.
Hera van den Heuvel.
Hera woont en werkt in Best. Ook zij volgde de Academie Arendonk in België. Gebeurtenissen uit haar leven, interactie tussen mensen en het lijnenspel in de natuur zijn haar voornaamste inspiratiebronnen. Zij schildert veel al in acryl en in combinaties met andere materialen. De laatste jaren gaat haar voorkeur uit naar abstracte schilderwerken waarbij kleur een niet te missen rol speelt.
Anne-Mieke van der Heijden.
Anne-Mieke woont en werkt op haar atelier in Oirschot. Zij was lerares textiele werkvormen. Ook zij volgde later de Academie in Arendonk, België. Waar na zij van textiele werkvormen de stap nam naar de schilderkunst. Haar creativiteit zat er al van jongs af aan in. Het creëren van een schilderij is voor haar telkens weer een nieuw avontuur. Vanuit het traditionele schilderen met olieverf en acryl is zij begonnen met het gebruik van andere materialen zoals, zijdevloei, rijstpapier, zand en bedrukte materialen.
Deze expositie is te zien 18 januari tot en met 16 februari. De vernissage is op zondag 19 januari om 15.00 uur. Je bent van harte welkom in het Kunstation Uden. Wij zijn iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Copyright © 2020 kunstationuden, All rights reserved.
Blijf op de hoogte over de nieuwe activiteiten van het Kunstation Uden.

Ons adres is:
kunstationuden
prior van milstraat 14
Uden, VT 5402GH
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp